Filteren

26 producten

Radiatorverf kopen bij Praxis

Begint de verf van jouw radiator te bladderen? Is het helder wit veranderd in een smoezelig geel? Dan is het tijd om je radiator van een nieuw laagje verf te voorzien! Een radiator verven is lastiger dan je denkt. Voor je het weet, zit je radiatorverf op de muren, vloeren en kozijnen. Maar met het juiste gereedschap, goede radiatorverf en een slim stappenplan kun jij je oude radiator weer zo goed als nieuw laten ogen.

Maak je radiator goed schoon

Voordat je de radiatorverf openmaakt, raden we je aan eerst de radiator goed schoon te maken met ammoniak en eventuele roestvlekken te verwijderen met een staalborstel of schuurpapier. Schilderen er vooral niet overheen, want de kans is groot dat de roestplek alsnog door je nieuwe verflaag heen komt! Bij veel roestvorming behandel je de plekken met antiroestprimer, hiermee verminder je de kans op terugkerende roest. Wanneer de radiator roestvrij is, kun je hem ontvetten. Gebruik hiervoor een speciale metaalontvetter die stof, vet en vuil verwijdert en de hechting van de radiatorverf verbetert. Tot slot plak je de wanden en vloeren af met afdekfolie. Zo kun je met een gerust hart de radiatorverf aanbrengen.

Voor welke kleur radiatorverf kies jij?

Ga je de radiator verven? Gebruik dan vooral niet een oud blik aflakverf. De kans is groot dat de verf binnen enkele weken weer afbladdert. In plaats van lak, kun je beter radiatorverf gebruiken en de juiste kwast. Deze speciale metaalverf is hittebestendig, dekkend, vergeelt niet en biedt langdurig bescherming. Praxis biedt diverse radiatorverven van verschillende merken, zoals Sencys, Flexa en Hammerite. Van helder wit tot zwart en zelfs zilver: met onze veelzijdige radiatorverf assortiment vind je altijd de kleur die past bij jouw interieur. De radiatorverf is op twee manieren aan te brengen: uit het blik of met een spuitbus. De laatste optie vergt veel ervaring. Gebruik dan ook alleen de spuitbus als je bekend bent met deze methode. Ga je verven uit blik? Met een speciale radiatorkwast kom je gemakkelijk in moeilijk bereikbare hoeken. Breng twee lagen radiatorverf aan voor een optimaal resultaat.