Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN

Retourneren bij Praxis

Heb je teveel besteld of ben je niet tevreden met je aankoop? Geen probleem. Je kunt het artikel standaard binnen 30 dagen na ontvangst nog retourneren. Ben je lid van Praxis Plus? Dan heb je een bedenktijd van 90 dagen. M.u.v. op maat gemaakte en levende artikelen.

Heb je teveel besteld of ben je niet tevreden met je aankoop? Geen probleem. Je kunt het artikel standaard binnen 30 dagen na ontvangst nog retourneren. Ben je lid van Praxis Plus? Dan heb je een bedenktijd van 90 dagen. M.u.v. op maat gemaakte en levende artikelen.

Voorkant Praxis-winkel
Ga snel naar

Retourneren online aankopen

Online Praxis aankopen

Het is mogelijk om je retour gratis terug te brengen naar de winkel op vertoon van de factuur. Op eigen kosten kun je het artikel retourneren rechtstreeks via een vervoerder of per afhaling. Het bedrag wordt binnen 5 werkdagen na ontvangst van de retour teruggestort. Je ontvangt een mail ter bevestiging van de creditering. Artikel retour melden>

Online verkooppartner aankopen (retourneren in de winkel niet mogelijk)

Aankopen via verkooppartners kun je gratis retourneren via een vervoerder of per afhaling voor grotere artikelen. Retourneren in de winkel is helaas niet mogelijk. Deze artikelen kun je herkennen aan het ‘alleen online’ label én een vermelding dat het artikel wordt verkocht door een verkooppartner. Lees hier de algemene voorwaarden verkooppartners.

Artikel retour melden>

Retourneren aankopen winkel

Retourneren mag in elke gewenste Praxis winkel. Ook als je het artikel niet in hetzelfde filiaal gekocht hebt. 

Boodschappenkarlogo Praxis

1. Je hebt 30 dagen de tijd om te retourneren

Praxis-winkel bij jou in de buurt

2. Ga naar een Praxis winkel in de buurt

Zoek een winkel
Kassabon Praxis

3. Neem de kassabon mee

Krijg je aankoopbedrag terug bij een retour

4. Je krijgt het aankoopbedrag terug

Algemene voorwaarden

Retourtermijn Je hebt na ontvangst van de gehele bestelling 30 (of in geval van levering door Praxis met lidmaatschap van Praxis Plus 90 dagen) de tijd om te herroepen*. Vervolgens heb je na je herroepingmededeling nog eens 14 dagen de tijd om de artikelen terug te sturen. Je kunt gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. *Maatwerk en levende producten (zoals planten) zijn uitgesloten.

Termijn voor terugbetaling Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. Zodra we het artikel in goede staat hebben ontvangen (of een verzendbewijs hiervan) storten we het aankoopbedrag terug op de rekening waarmee je hebt betaald. Meestal duurt dit een paar dagen.

Aansprakelijkheid bij schade Je bent zelf aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.  *Betreft het een volledige order, dan krijg je ook de reeds betaalde verzendkosten teruggestort. 

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten