Veel mensen laten hun muren maagdelijk wit, terwijl een kleur juist zoveel sfeer geeft aan de woonkamer. Maar hoe kies je de juiste kleur? Wij helpen je een handje met het kiezen van het juiste type verf en natuurlijk: de juiste kleur. Lees snel verder en ga vandaag nog aan de slag!

Het kiezen van het juiste type verf

Voor je gaat beginnen met een kleur kiezen voor de woonkamer, is het belangrijk om na te denken over het type verf. Praxis heeft duizenden soorten verf met verschillende afwerkingen: van extra mat tot zijdeglans. Maar welke afwerking past bij jouw woonkamer? Dit is geheel afhankelijk van je smaak én de ondergrond van je verf. Heb je een oneffen muur waarop je oneffenheden wil verbergen? Kies dan voor een matte verf. Heb je een super strakke muur en wil je de ruimte groter laten lijken? Kies dan voor een verf met meer glans. Als basis kun je uitgaan van het volgende:

  • Mat
    Mat is geschikt voor binnenmuren. Het is handig om oneffenheden en imperfecties mee weg ter werken.
  • Zijdemat
    Is een gulle middenweg tussen mat en glans: heeft een goede dekking en een subtiele glas.
  • (Zijde)glans
    Geschikt voor een super strakke ondergrond. Last van oneffenheden? Dan worden deze extra opvallend door de extra glans. Pluspunt van glansverf: het vergroot optisch de ruimte en is praktisch in gebruik omdat het makkelijk schoon te vegen is.

Het kiezen van de juiste kleur

Nu je het juiste type verf hebt gevonden komt de moeilijkste klus; de kleur kiezen voor de woonkamer. Gelukkig zijn er hulpmiddelen waarmee je binnen no-time de juiste kleur hebt gevonden.

De Visualizer app

De reden dat wij vaak voor veilig wit kiezen, is de angst voor het kiezen van de verkeerde kleur. Flexa lost dit probleem op met een Augmented Reality applicatie die de muur virtueel voor je verft. Met deze Visualizer app richt je jouw telefoon op de muur en kies je de door jou gewenste kleur. Zo weet je precies hoe je nieuw geverfde muur eruit komt te zien. Lees hier meer over de Visualizer app.

Dubbelcheck met een kleurtester

De kleur verf wordt beïnvloed door het soort en de hoeveelheid licht in je woonkamer. Na het kiezen van de juiste kleur met de Visualizer app is het daarom verstandig om nog een extra keer ‘real life’ te testen. Gelukkig is ook hier een oplossing voor: de Flexa Kleurtester. Voor slechts 2 euro koop je een kleurtester welke je op de muur uit kunt proberen: zo zie je het exacte eindresultaat direct op de muur, zonder dat je veel geld hebt uitgegeven aan een pot verf. Toch niet wat je ervan had verwacht? Probeer dan een andere kleurtester uit, want als je eenmaal de juiste verf hebt gevonden krijg je het aankoopbedrag van de tester gewoon terug!