Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Beveiliging advies en informatie

Bij het beveiligen van je huis is het belangrijk om elke mogelijke toegang te beveiligen. Dit zijn over het algemeen vooral deuren en ramen. Je kan beter van alles een klein beetje doen, dan 1 element heel goed beveiligen en de rest niet. Sterker nog, als je van alles een klein beetje beveiligt, zal je al een stuk veiliger zijn.

Bekijk alle beveiligingsproducten

Beveiligingsopbouw


Beveiliging bestlaat eigenlijk drie fases. Je hebt de preventieve maatregelen, waarmee je de kans dat een inbreker jouw huis en bezittingen als doelwit uitkiest probeert te minimalisen. Daarnaast zijn er de fysieke maatregelen, die het inbrekers in de praktijk lastiger maken om je huis binnen te komen op het moment dat ze beslissen wel in te breken in jouw huis. Als laatste heb je de fase wanneer er ingebroken is. Nu komt ook de mate waarin je verzekerd bent om de hoek kijken en of je bewijslast hebt, zodat de politie de inbreker op kan spoen. Maar eigenlijk is dit al een brug veel te ver, want met het beveiligen van je huis en bezittingen wil je veel liever uit een dergelijke situatie blijven. Naast de materiële schade, krijg je dan namelijk ook te maken met de emotionele schade, die een inbraak met zich mee brengt. Richt je dus vooral op de fysieke beveiliging en de preventieve werking van beveiligingsoplossingen en bouw op deze manier aan jouw eigen beveiligingsoplossing.

 1. Fysieke beveiliging

  Het fysiek beveiligen van de toegang tot je huis is de eerste stap. Hieronder vallen deurbeveiliging, raambeveiliging en tuinbeveiliging, waarbij je potentiële inbrekers zoveel mogelijk hinder laat ondervinden bij een inbraakpoging. Dit kan bijvoorbeeld met sloten of anti-inbraakstrips bij deuren en raamsloten of raamuitzetters bij ramen. Je fysieke beveiliging is net zo sterk als je zwakste schakel. Om deze reden is het belangrijk om elke toegangsmogelijkheid tot je huis fysiek op hetzelfde niveau te beveiligen. Een uitstekend beveiligde deur heeft geen enkele waarde als je je ramen niet beveiligd of zelfs open laat staan. Tevens kun je los staande spullen opbergen in een kluis of beveiligen met hangsloten voor bijvoorbeeld een fiets.

 2. Preventieve werking

  Naast de vertragende functie van bijvoorbeeld sloten of anti-inbraakstrips, is er ook een preventieve werking. Alarmsystemen en beveiligingscamera's, maar ook sloten of anti-inbraakstrips hebben naast een vertragende ook een preventieve werking. Inbrekers zien al snel in welke mate een huis beveiligd is en hoeveel moeite en tijd het zou kosten om een poging te wagen. Het is dus uitermate belangrijk dat je naast de preventieve maatregelen, ook de fysieke beveiliging goed geregeld hebt, want inbrekers zien snel of de preventieve maatregelen een rookgordijn zijn of dat ze aansluiten bij de mate van aanwezige fysieke beveiliging.

Wat is je rust je waard?

Een inbraak zorgt gemiddeld voor een schade van € 2.650,-, terwijl de gemiddelde vergoeding door een verzekeraar € 1.200,- bedraagt. Naast de financiële schade, die een inbraak met zich meebrengt, houden veel slachtoffers ook emotionele schade over aan een inbraak. Sommige spullen zijn niet te vervangen, omdat dit bijvoorbeeld een erfstuk is. Verder kun je last krijgen van onrustig slapen en wakker worden bij ieder geluidje. 76% van de inbraakslachtoffers heeft hier zelfs last van, waarbij 24% van de gevallen langer dan een jaar last heeft van emotionele schade.

Beloon jezelf

Met een goed beveiligd huis, kun je tot 20% op je maandelijkse premie op je inboedelverzekering besparen. Naast de geldelijke besparing op premies, wordt vaak het dekkingsbedrag enorm verhoogd, bij een goed beveiligd huis. Virtueel kun je dus je huis voor een deel 'gratis' beveiligen.

INFORMATIE:

Korting op je verzekeringspremie:

Bekijk hier voor een toelichting op de diverse keurmerken en hoe je korting kan krijgen op je inboedelverzekering.


Beste merken:


Bekijk het artikel over je 'Huis beveiligen tegen inbraak' op voordemakers.nl.


TIPS

 • Houd sleutels buiten bereik van onbekenden
 • Houd waardevolle spullen uit het zicht
 • Zorg dat het huis een bewoonde indruk maakt
 • Wees terughoudend met het openlijk delen van je adres en vakantieplannen
 • Een inbreker kijkt altijd onder de deurmat of in de plantenbak
 • Een inbreker heeft vaak klein gereedschap bij zich
 • Kies hier je verschillende soorten beveiliging  Alarmsystemen

  Hier vind je alle alarmsystemen voor in en rondom het huis.

  Anti-klimstrips

  Hier vind je alle anti-klimstrips om muren, schuttingen en/of tuinhuisje extra te beveiligen.

  Beveiligingscamera's

  Hier vind je alle beveiligingscamera's voor in en rondom het huis.

  Deurbeveiliging

  Hier vind je alle informatie over het beveiligen van je deur tegen inbrekers of insluipers.

  Hangsloten

  Hier vind je alle hangsloten, waarmee je 'losse' spullen en objecten extra kan beveiligen.

  Kluizen

  Hier vind je alle kluizen, waarmee je belangrijke documenten, sieraden of andere waardevolle spullen veilig op kan bergen.

  Raambeveiliging

  Hier vind je alle informatie over het beveiligen van je raam tegen inbrekers of insluipers.

  De meest gestelde vragen over beveiliging  Waarom zou ik mijn huis beveiligen?

  Om mogelijke indringers buiten je huis te houden en je spullen te beveiligen.

  Hoe kan ik mijn huis beveiligen?

  Dat kan op vele manieren en met verschillende producten. Het belangrijkste hierin is om alle toegangswegen tot je huis op hetzelfde niveau te beveiligen, want je bent zo veilig als de zwakste schakel. Dus als je gaat beveiligen, beveilig dan zowel de deuren, als de ramen.

  Wanneer krijg ik korting op mijn inboedelverzekering?

  Als de toegangswegen tot je huis goed beveiligd zijn. Dit wordt vaak gecontroleerd door een bevoegd beveiligingsbedrijf, alvorens een verzekeringsmaatschappij de korting verstrekt. Bij jouw verzekeringsmaatschappij kunnen ze je de details geven over jouw praktische situatie.

  Bekijk de maakrecepten van beveiliging voor de maker  Beveilig je huis

  Bekijk hier hoe je je huis kan beveiligen tegen inbrekers of insluipers.

  Beveilig je deur

  Bekijk hier hoe je je deur kan beveiligen tegen inbrekers of insluipers.

  Een kierstandhouder installeren

  Bekijk hoe je je deur kan voorzien van een kierstandhouder.


  Onze beste merken:

  • image01

   pointe /point/

   Dance performed on the tips of the toes

   X
  • Toelichting energielabel voor stofzuigers

   Vanaf 1 september 2014 hebben stofzuigers, die door fabrikanten nieuw op de markt worden gebracht, een energielabel. Het heeft energieklassen van A tot G en is verplicht door een Europese richtlijn.

   Stofzuigers met een vermogen van meer dan 1600 Watt mogen vanaf die datum niet meer op de markt gebracht worden. Daarmee wordt 62 kWh de bovengrens aan het gemiddelde jaarlijkse energiegebruik van nieuwe stofzuigers. Je kan onzuinigere stofzuigers zonder energielabel nog wel in de winkel tegenkomen als deel van oudere partijen in het assortiment.

   Vanaf 1 september 2017 gelden er strengere maximumnormen voor het energiegebruik van stofzuigers die op de markt gebracht worden. Dan zal het label energieklassen van A+++ tot D tellen. De bovengrens wordt dan 900 Watt. Dat betekent een een gemiddeld jaarverbruik van maximaal 43 kWh.

   Een huishouden verbruikt jaarlijks gemiddeld 3400 kWh aan stroom. De stofzuiger maakt doorgaans 1 à 2 procent van een stroomrekening uit.


  • Keurkmerken

   Het mooiste nieuws is natuurlijk dat je korting kan krijgen op je de premie van je inboedelverzekering als je huis op een goede manier beveiligt is. Deze korting kan oplopen tot wel 20% korting op je premie. Een groot bijkomend voordeel is dat de verzekering in veel gevallen ook nog eens het dekkingsbedrag enorm wordt verhoogd.

   Politiekeurmerk Veilig Wonen

   De voordelen van een beveiligde woning volgens het Politiekeurmerk:

   • De kans op een geslaagde inbraak wordt hiermee tot wel 90% verminderd
   • De complete beveiliging en veiligheid van uw huis wordt nagelopen, dus ook brandveiligheid met rookmelders en verlichting in en om uw huis
   • Korting op uw inboedelverzekering bij meerdere verzekeraars. Hierbij kun je zowel korting krijgen op je premie, alsmede een hoger dekkingsbedrag realiseren
   • Een betrouwbaar en erkende PKVW-expert komt bij u thuis, die bergijpt hoe je een huis veiliger dient te maken

   SKG keurmerk

   SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk (o.a.) test op sterkte en duurzaamheid. Het is SKG keurmerk is als volgt opgedeeld:

   SKG ★ - Niet zelfstandig en 3 minuten inbraakwerend - standaard inbraakwerend

   SKG ★★ - Zelfstandig 3 minuten inbraakwerend - zwaar inbraakwerend

   SKG ★★★ - Zelfstandig 5 minuten inbraakwerend - extra zwaar inbraakwerend

   BORG en VEB certificaten   Andere certificaten die door verzekeraars worden geaccepteerd zijn het BORG-certificaat, uitgegeven door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, en certificaten van een VEB erkend beveiligingsbedrijf.
   Pak korting op je inboedelverzekering   Met deze keurmerken kun je tot wel 20% krijgen op de premie van je inboedelverzekering. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij en vraag naar de kortingsregeling ivm veilig wonen.


  • image04

   a·da·gio /əˈdäjō/

   A movement or composition marked to be played adagio

   X
  • image05

   frap·pé/fraˈpā/

   Involving a beating action of the toe of one foot against the ankle of the supporting leg

   X
  • image06

   glis·sade /gliˈsäd/

   One leg is brushed outward from the body, which then takes the weight while the second leg is brushed in to meet it

   X
  • image07

   je·té /zhə-ˈtā/

   A springing jump made from one foot to the other in any direction

   X
  • image08

   pi·qué /pēˈkā/

   Strongly pointed toe of the lifted and extended leg sharply lowers to hit the floor then immediately rebounds upward

   X
  • image09

   ar·a·besque /ˌarəˈbesk/

   Position of the body supported on one leg, with the other leg extended behind the body with the knee straight

   X
  • image10

   bal·le·ri·na /ˌbaləˈrēnə/

   A female ballet dancer

   X