Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN

Huis brandveilig maken: zo doe je dat

Is jouw huis brandveilig? Niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar vanaf 1 juli 2022 ook verplicht. Wij leggen uit hoe je jouw huis brandveilig maakt.

Is jouw huis brandveilig? Niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar vanaf 1 juli 2022 ook verplicht. Wij leggen uit hoe je jouw huis brandveilig maakt.

Bekijk alle brandbeveiliging
Rookmelder met handen
Ga snel naar

Tips voor brandveiligheid in huis

Alecto poederblusser BP-2 2kg

Brandblusser

Met een brandblusser vergroot je gemakkelijk de brandveiligheid in huis. Hang het op een plek die altijd goed bereikbaar is. Een brandblusser hangt vaak centraal, gezien overal brand kan uitbreken. Een poeder brandblusser gebruik je bij het blussen van een vaste stof, een vloeistof of een gas. Neem tijdens het blussen met wat afstand om effectief te kunnen blussen.

Bekijk alle brandblussers
Alecto schuim brandblusser BS-2 2L

Schuimblusser

Een schuimblusser is geschikt voor bijna ieder soort brand in huis, behalve voor het blussen van gassen. Ook veroorzaakt hij nauwelijks schade aan jouw elektrische apparaten. Een brandblusser in huis is niet verplicht, maar wel in alle panden die publiekelijk toegankelijk zijn. Zoals, scholen, ondernemingen, musea en horeca. Wil je kleine en beginnende brandjes doven? Gebruik dan een blusdeken.

vluchtladder

Vluchtladder

In een vluchtplan bekijk je hoe je snel en veilig uit huis kunt komen. Gezien rook opstijgt, vlucht je van boven naar beneden. Een vluchtladder komt hier goed van te pas. Het kan zo zijn dat de eerste optie wordt geblokkeerd, dus zorg altijd voor een tweede route. Het is belangrijk dat de vluchtroutes altijd vrij zijn van spullen. Leg je sleutels altijd op een vaste plek neer, zodat je hier niet naar hoeft te zoeken in een noodsituatie.

Blusdeken

Blusdeken

Een blusdeken is voor een beginnende brand en helpt voorkomen dat de brand escaleert. Het is te gebruiken bij een kleine brand of voor het blussen van een brand op een persoon. Het bestaat uit een gecoat glasvezelweefsel en heeft een afmeting van 1 bij 1 meter. Zorg ervoor dat een blusdeken binnen handbereik is, zodat je hem zo snel mogelijk kunt gebruiken als dat nodig is.

rookmelder wit

Plaats rookmelders in huis

Rookmelders zijn kleine apparaten die in staat zijn om rook te detecteren. Ze hebben twee functies: ze signaleren brand en waarschuwen bewoners met een alarmsignaal. Dit zorgt ervoor dat je bij brand tijdig gewaarschuwd wordt en dat je op tijd kunt vluchten. Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op elke woonverdieping een goedgekeurde rookmelder te hebben. In besloten ruimtes die als vluchtroute dienen moet ook een rookmelder komen. Deze wet geldt voor zowel koop- als huurwoningen.

Zie alle rookmelders

Meest gestelde vragen over rookmelders

Koolmonoxide melder

Plaats koolmonoxide melders in huis

Een koolmonoxide melder waarschuwt je op tijd voor de ontwikkeling van koolmonoxide (CO). Dit is een zeer gevaarlijk, onzichtbaar en reukloos gas dat vrijkomt bij onvolledige verbranding van zuurstof. Koolmonoxide komt bijvoorbeeld vrij bij een slecht onderhouden of een verkeerd geïnstalleerde kachel, geiser of cv. Ook verkeerde stookgewoonten, zoals een houtkachel gebruiken als allesbrander, kunnen een gaslek veroorzaken.  

Zie alle koolmonoxide melders

Meest gestelde vragen over koolmonoxide melders

Onze populairste producten

Aan de slag met een brandveilig huis? We hebben we een breed assortiment. Dit zijn onze populairste producten. 

Meer over beveiliging

BeveiligenBeveiligen

Hulp per klus

Beveiligen

8 tips voor een optimaal beveiligd huis!

Inspiratie

8 tips voor een optimaal beveiligd huis!

Buitenlamp met sensor aansluiten en ophangenBuitenlamp met sensor aansluiten en ophangen

Stappenplan

Buitenlamp met sensor aansluiten en ophangen

Productadvies beveiliging

Productadvies

Productadvies beveiliging

Cilinderslot vervangenCilinderslot vervangen

Stappenplan

Cilinderslot vervangen

Productadvies deuren

Productadvies

Productadvies deuren

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten