• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Installatiemateriaal
 4. Terug naar Wateraanvoer & kranen
 5. Terug naar Fittingen

Fittingen

Filteren

Sorteren op
i

  Categorieën

  Bevestiging/aanbreng methode

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Bezorg- en ophaalopties

  Binnen/buitengebruik
  i

  Materiaal

  Afwerking

  Draaimoment (in Nm)
  i

  Kleurfamilie

  Maat

  Verstelbaar

289 producten
Sorteren op:
i

Sanivesk Meerlagenbuis knel Eindstop 16mm

Sanivesk Meerlagenbuis knel Eindstop 16mm

Knel 15mm

15% KEUZEKORTING

7,

79

6,

62
Voor het gebruiken van allerlei huishoudelijke apparaten in onze woning zijn we afhankelijk van een betrouwbare toevoer van bijvoorbeeld gas of water. Bekende voorbeelden van zulke apparaten zijn bijvoorbeeld het gasfornuis of de wasmachine. Voor het aanleggen of vervangen van (delen van) deze gas- of waterleidingen kunnen we vaak niet volstaan met slechts één stuk koperen buis. Het netwerk moet namelijk veel verschillende plekken bereiken en daarom is het vaak nodig om buizen aan elkaar te verbinden. Dit kan een rechte verbinding zijn, maar ook een met een hoek of bocht erin. Praxis heeft allerlei soorten fittingen in het assortiment die deze functie kunnen vervullen, zoals schroefdraadfittingen, knelfittingen en soldeerfittingen. Het verschil zit hem in de manier van aanleggen. Bij alle soorten is het nodig om de buizen zo te verbinden dat er geen water of gas kan ontsnappen. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat dit bij soldeerfittingen door middel van het aan elkaar solderen van de verschillende onderdelen. In de winkels en op de website van Praxis vind je deze fittingen in verschillende maten, vormen en materialen, zoals koper en messing. Net als de andere soorten fittingen die Praxis in het assortiment heeft, zorgt een soldeerfitting voor een gas- en waterdichte verbinding, mits deze op de juiste manier wordt aangelegd.

Het maken van verbindingen met soldeerfittingen - wat heb je nodig?

Ga je water- of gasleidingen aanleggen of vervangen, dan is het belangrijk dat de buizen de juiste lengte hebben. Meet de benodigde lengtes vooraf uit met bijvoorbeeld een rolmaat. Maak je gebruik van roodkoperen buizen, dan kun je deze op maat snijden met een pijpensnijder. Zorg dat het uiteinde mooi recht is voordat je de verbinding gaat maken en verwijder eventuele bramen met schuurpapier. Zo voorkom je dat de leidingen onnodig veel geluid voortbrengen als je ze straks in gebruik neemt. Verwijder ook vet en vuil voordat je gaat solderen. Vergeet geen soldeervloeistof aan te schaffen.

Aan de slag met soldeerfittingen - enkele tips

Een gesoldeerde verbinding kan heel stevig zijn. Eenmaal gesoldeerde onderdelen kun je niet uit elkaar halen en weer opnieuw gebruiken. Kijk of alles op de juiste plek zit voordat je begint. Sluit vooraf ook de gaskraan of hoofdkraan af. Soldeer je een verbinding in een gasleiding, controleer dan voor de zekerheid of deze gasdicht is met wat zeepsop.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten