Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Installatiemateriaal
 4. Terug naar Wateraanvoer & kranen
 5. Terug naar Fittingen
 6. Terug naar Knel 22mm

Knel 22mm

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Prijs (€)

  tot

  Merken

  Materiaal

  Bevestiging/aanbreng methode

  Binnen/buitengebruik
  i

  Verkocht door

  Minimale beoordeling

40 producten
Sorteren op:
i


Sanivesk knel T-stuk 22x22x22mm

Sanivesk knel T-stuk 22x22x22mm

Thuisbezorgd / Ophalen

20% KEUZEKORTING

13,

49

10,

79

 1. 1
 2. 2

Ben je bezig met het vervangen van de gas- of waterleidingen in je huis? Dan is het vaak nodig om verschillende leidingen met elkaar te verbinden. Praxis heeft allerlei soorten hulpstukken in het assortiment die je helpen om zulke koppelingen op een veilige manier te maken. Zeker als het gaat om gasleidingen is dit natuurlijk van zeer groot belang. Een goede manier om buizen aan elkaar of aan apparaten te koppelen is het gebruiken van knelfittingen. Dit zijn koppelstukken die je in staat stellen om een verbinding te maken tussen leidingen die gas- of waterdicht is, zonder dat het nodig is om onderdelen aan elkaar te solderen. Dit scheelt je natuurlijk aardig wat tijd en moeite. Een ander groot voordeel van het gebruik van knelfittingen is dat je deze in een later stadium weer kunt losmaken en ook kunt hergebruiken. Het enige onderdeel dat op zo'n moment vervangen moet worden, is de knelring. Ook voor losse knelringen kun je terecht in de winkels en op de website van Praxis. Je vindt hier allerlei soorten en maten knelfittingen, zoals T-stukken, kniestukken en puntstukken. Doordat de knelfittingen die Praxis aanbiedt voorzien zijn van het Kiwa en Gastec keurmerk, mag je erop vertrouwen dat je hiermee veilige verbindingen tot stand kunt brengen in je gas- en waterleidingen.

Verbindingen maken met knelfittingen - wat heb je hiervoor nodig?

Ga je aan de slag met het aanleggen of vervangen van (delen van) je gas- of waterleidingen en wil je buizen aan elkaar koppelen met behulp van knelfittingen, dan heb je hiervoor enkele hulpmiddelen nodig. Een verstelbare steeksleutel is bijvoorbeeld erg handig om onderdelen los en ook weer vast te draaien. Om te voorkomen dat de nieuwe leidingen later geluid gaan maken als je ze in gebruik neemt, is het belangrijk dat je de buizen ontdoet van eventuele bramen die ontstaan zijn bij het zagen of snijden met een pijpensnijder. Gebruik hiervoor wat schuurpapier.

Aan de slag met knelfittingen - enkele tips

Zorg voordat je verbindingen maakt dat de buizen recht afgesneden zijn. Verwijder de bramen met schuurpapier. Vergeet de gas- of hoofdkraan niet af te sluiten. Controleer bij gas de nieuwe verbindingen met een beetje zeepsop om zeker te weten dat er niets lekt. Hou deze een paar dagen in de gaten en draai steviger vast waar nodig.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten