Filteren

 • Merken
 • Prijs (€)
  tot
 • Kleurfamilie
 • Bezorg- en ophaalopties
 • Materiaal
 • Bevestiging/aanbreng methode
 • Binnen/buitengebruik
 • Draaimoment (in Nm)
  De koppel van een boormachine duidt de kracht aan waarmee de boorkop draait. Dit wordt uitgedrukt in Newtonmeter (Nm of N). Hoe hoger de koppel of het draaimoment, hoe krachtiger de boor ronddraait.
 • Maat
 • Verstelbaar

Voordelig knel-15mm bij Praxis kopen

Voor al het loodgieterswerk in huis waar je als vakman of doe-het-zelver knelverbindingen gaat gebruiken, kan je bij Praxis voordelig knel-15mm fittingen en 15mm koppelingen kopen. Knel 15mm installatiemateriaal gebruik je voor de montage van koperen gasbuizen en waterleidingbuizen, bijvoorbeeld als je aan de slag gaat met de aansluiting van de CV ketel, als je een nieuwe wateraanvoer wilt maken in de keuken of als je leidingen gaat vervangen in de badkamer. Daarvoor verkopen we knel-15mm T-stukken, kniestukken en T-hoekstukken, knel-15mm ringen, knel-15mm sokken en hebben we handige overgangskoppelingen waarmee je een verbinding kunt maken tussen een kunststof buis naar een CV-buis. Alle fittingen zijn gecertificeerd en gekeurd via KIWA en Gastech en zo weet je zeker dat je met goed materiaal aan de slag gaat.

Knelverbinding voor de nette en veilige aansluiting van gas en water

Het gebruik van een knelverbinding of knelkoppeling is de simpelste manier om roodkoperen buizen en CV-buizen voor water of gas met elkaar te verbinden. Het werkt netter dan solderen en een knelkoppeling heeft als voordeel dat hij ook eenvoudig weer kan worden gedemonteerd. Het gebruik van knelkoppelingen is ook aanbevolen als je gaat klussen op plekken waar het niet verstandig is te werken met een gasbrander voor het solderen, bijvoorbeeld in een kruipruimte. Voor het knellen van de buizen gebruik je een knelfitting, knelring en moer die je met een set steeksleutels of Bahco's samen knelt tot ze een water- of gasdichte verbinding maken. Knel-15mm is de meest gangbare maat voor de montage en aansluiting van sanitair, cv-installaties en gas.

Via Praxis snel & voordelig alle knel-15mm koppelingen kopen

Ga je met de aanleg van gas en water aan de slag, dan moet je goed voorbereid zijn. En omdat voor gasverbindingen 100% betrouwbaarheid is vereist, is het verstandig om bij twijfel de installatie over te laten aan de vakman. Heb je verder nog installatiemateriaal in andere soorten en maten nodig, kijk dan nog even bij de knelverbindingen in knel 12mm en knel 22mm of de malleable koppelingen voor de aansluiting van stalen buizen. Ook hebben we alle soorten en maten soldeerverbindingen in 12mm, 15mm en 22mm op voorraad. Roodkoperen buizen vind je bij het installatiemateriaal, en de nodige buizensnijders, ontbramers, buigtangen en buigveren koop je voordelig in ons assortiment loodgietersgereedschap. Zo heb je met een paar muisklikken alles overzichtelijk en tegen een prettige prijs bij de hand om aan je klus te gaan beginnen.