Op de klus- en tuinkalender van deze maand staan weer heel veel leuke klussen. We laten je zien hoe je oude verf verwijdert, hoe je duurzamer doucht, hoe je een lamp bij je voordeur ophangt en wat de beste manier is om je gazon te bemesten. Maar we hebben meer klussen voor je in petto. Weten welke? Lees onze kalender dan op je gemak door en ontdek hoe je jouw huis en tuin voorbereidt op weer een mooi nieuw seizoen. 

Binnenklussen

Regenachtige dagen zijn perfect om in huis wat mooie klussen op te pakken. Verf van oude meubels en kozijnen verwijderen bijvoorbeeld. Want dan wordt de nieuwe verflaag veel mooier. Of begin met geld besparen en monteer een thermostaatkraan in je douche. En natuurlijk vergeten we de kleine makers niet ­– voor hen maak je een mooie plek om te spelen.

Bespaar geld met een nieuwe thermostaatkraan
Douchen is heerlijk. Maar het kost ook veel water en energie. En dus ook geld. Wil je besparen? Installeer dan een thermostaatkraan in je douchecabine. Want zo’n kraan zorgt ervoor dat water in een heel korte tijd op temperatuur is. In het stappenplan thermostaatkraan vervangen laten we zien hoe je dat doet en wat je nodig hebt. En als je toch duurzaam bezig bent: monteer ook een waterbesparende douchekop, want daarmee verbruik je nóg minder water!

Verwijder oude verf voor een nóg mooier eindresultaat
Als je binnen gaat schilderen kan het soms nodig zijn om eerst oude verflagen te verwijderen. Maar hoe begin je? En welke gereedschappen en materialen heb je nodig? In ons klusadvies verf verwijderen vertellen we je precies hoe je verf verwijdert van hout, metaal, tegels en muren. En we laten ook meteen zien hoe je verf op waterbasis het best kunt verwijderen. 

Maak een speel- en knutselhoek voor de kleine makers
Na maanden buiten rennen en zwemmen is het voor kinderen ook weer even wennen om binnen te spelen. Maak het daarom zo leuk mogelijk voor ze en verwen ze met een eigen speelhoek in de woonkamer. Deze bijvoorbeeld, met een prachtige plank waarop ze lekker kunnen knutselen en grote lades om aan het eind van de dag alles weer netjes in op te bergen. 

En vergeet niet om jezelf ook te verwennen met een makkelijke kamerplant. Een prachtige Ficus Ginseng bijvoorbeeld. Daar word je blij van!

Buitenklussen

Is binnen alles weer spic en span? Maak dan de buitenkant van je huis klaar voor het najaar. Het wordt ’s avonds donkerder, dus zorg voor een goed verlichte voordeur. Controleer ook meteen je dakgoten en verduurzaam je ramen met makkelijke isolatie.

Monteer een buitenlamp
De dagen worden korter dus het is ’s avonds ook weer eerder donker. Het is altijd een goed idee om een buitenlamp bij je voordeur te monteren. Want dat is niet alleen heel handig, maar ook veilig tegen inbraak. Vooral als je er eentje ophangt met sensor. Weten hoe je dat doet? Hier laten we in een paar handige stappen zien hoe je een buitenlamp met sensor veilig aansluit en monteert.  

Controleer en repareer je dakgoten  
De herfst is een van de allermooiste seizoenen, maar wel eentje waarin het veel regent. En er is niets vervelender dan een verstopte of lekkende dakgoot. Maak daarom minimaal twee keer per jaar je dakgoten schoon door blad en vuil te verwijderen. Zie je open naden of gaten? Dan is je dakgoot lek en moet je hem repareren. In dit stappenplan laten we zien hoe je een dakgoot veilig en makkelijk repareert met Rubber Seal. 

Isoleer je ramen
Kieren, naden en enkel glas zorgen voor veel energieverlies op koude dagen. Het resultaat? Je verwarming moet hoger om het aangenaam te maken in huis. En dat kost veel energie en veel geld. Zonde natuurlijk. Zorg er daarom voor dat je ramen goed geïsoleerd zijn. Dat kun je doen door tochtstrips of tochtband aan te brengen, maar ook door kozijnen met enkel glas te voorzien van isolerende raamfolie. En dat is makkelijker dan je denkt met ons klusadvies ramen isoleren.  

Tuinklussen

Tuinieren doe je meestal in het voorjaar. Maar ook in het najaar kun je even lekker de handen uit de mouwen steken met deze drie leuke tuinklussen – voor een fris gazon, een schoon zwembad en keurige ombouw voor je kliko’s. 

 

Maak een ombouw voor je kliko’s
De bakken waarmee we ons afval kunnen scheiden en daarmee bijdragen aan een gezondere aarde zijn hartstikke handig. Maar ze zijn niet erg mooi om naar te kijken. Je kunt er een paar vrolijke stickers op plakken, maar een betere oplossing is een houten ombouw. En die maak je met dit stappenplan voor een kliko-ombouw helemaal zelf. En in maar één dag.

Bemest je gazon
Maak jouw gras groener dan dat van de buren door een paar keer per jaar wat liefde en aandacht aan je gazon te geven. Dat doe je door het te bemesten, maar ook door kalk te strooien tegen onkruid. Hier vind je alles wat je moet weten over een gezond gazon waar je lang van kunt genieten. Wil je nog een stap extra zetten? In ons klusadvies onkruid verwijderen vind je nog veel meer handige tips.

Maak je zwembad schoon
Een zwembad in de tuin is heerlijk – voor je kinderen om in te spelen, maar ook voor jezelf. Want na een lange warme dag is het natuurlijk heerlijk om bij te komen in een koel bad. Je moet je zwembad natuurlijk wel schoonhouden. Dat doe je met chloortabletten, een vlokmiddel en filters. Maar wist je ook dat de pH-waarde van het zwembadwater kan veranderen door regen? Dat en nog veel meer handige tips vind je hier.

Extra najaars-tip
Ga je dit jaar op kamers? Of gaat je (klein)kind dat grote avontuur aan? Hier geven we vier handige tips om een kleine studentenkamer in te richten. Want met kleur, handige planken, goed licht en multifunctionele meubels bereik je heel veel. Handig: onze Praxis City’s hebben een Maakplaats – daar kun je kleine klussen uitvoeren én je hebt meteen alles bij de hand wat je nodig hebt.

Heb je alles gevonden wat je nodig hebt? Mooi! Zo niet, kom dan even langs bij een van onze winkels bij je in de buurt. Want we staan voor je klaar!