Het is één van de belangrijkste ruimtes in huis: de badkamer. Dan kan het dus flink balen zijn als je vindt dat jouw badkamer te klein is. Dat hoeft helemaal niet! Heb je een kleine badkamer en ben je op zoek manieren om deze groter te laten lijken? Of meer spullen in kwijt te kunnen? Lees dan hier onze 7 tips.

Tip 1: Gebruik grote tegels

De allereerste en misschien wel belangrijkste tip is: geen kleine tegels gebruiken in een kleine badkamer. De badkamer wordt door kleine tegels optisch nog kleiner en dat is juist wat we niet willen! Uitgangspunt voor een kleine badkamer is om tegels te plaatsen vanaf minimaal 30 cm. Hierdoor wordt de ruimte rustiger en de badkamer optisch groter. Wil je toch kleine of mozaïek tegels in de badkamer? Gebruik ze vooral om onderdelen te accentueren zoals de ombouw van het toilet of het bad. Lees hier alles over badkamertegels.

Tip: voor grote tegels is minder voegwerk nodig en ze zijn makkelijk schoon te maken. Onderhoudsvriendelijk dus!

Tip 2: Perfecte badkamermeubels voor een kleine badkamer

Je denkt misschien dat badkamermeubels de ruimte alleen maar vullen, maar het kiezen van de juiste badkamermeubels kan zorgen voor een overzichtelijke badkamer. Kies bij een kleine badkamer voor ondiepe maar lange meubels. Het advies voor een kleine badkamer is om te kiezen voor een meubel met een diepte tussen de 38 en 45 cm. Een lang badkamermeubel waar je veel spullen in kwijt kan is de kolomkast. Populair is tegenwoordig ook het wastafelblad met daarop een waskom. Dit geeft een erg ruimtelijk gevoel en is ideaal voor een kleine badkamer! Lees hier meer over het kiezen van een wastafel.

Tip 3: Creëer transparantie

Leuk dat je privacy wilt als je aan het douchen bent, maar dit heeft vaak een groot nadeel. Ondoorzichtige douchegordijnen, gesloten douchecabines en tussenwandjes zorgen er namelijk voor dat de ruimte een stuk kleiner oogt. Dus wat doe je dan? Kies bijvoorbeeld voor een doorzichtige douchewand. Onthoud: om iets groter te laten lijken, moet je er doorheen kunnen kijken.

Tip: een doorzichtige douchewand te duur? Ga dan voor een stijlvol, maar doorzichtig douchegordijn.

Tip 4: Gebruik lichte kleuren in kleine badkamer

Natuurlijk ogen lichte kleuren fris en stijlvol, maar licht staat ook bijna altijd gelijk aan optisch meer ruimte. Vooral daglicht is belangrijk bij het creëren van ruimte. Echter niet alle badkamers hebben ramen of in ieder geval niet hele grote ramen. Je badkamer toch optisch groter later lijken? Ga dan bijvoorbeeld voor lichte tegels en lichte meubels.

Tip 5: Spiegeltje aan de wand

Spiegels! Het is het antwoord op alles: meer licht, optisch grotere ruimte en natuurlijk een knappe kop voordat je de deur uitgaat. Een vierkante spiegel zorgt voor een strakke uitstraling, terwijl een ronde spiegel zorgt voor een speels effect. Maar wil je echt veel ruimte creëren dan ga je voor een spiegel die vanaf de wastafel of grond tot aan het plafond loopt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte hoger lijkt. Vuistregel: hoe groter je spiegel hoe ruimtelijker.

Tip 6: Ruim op!

Opruimen: het klinkt zo simpel, maar het is van essentieel belang bij een kleine badkamer. Het rustig houden van de ruimte is erg belangrijk om de badkamer zo groot mogelijk te laten lijken. Hoe minder troep in zicht, hoe frisser, luxer en ruimtelijker de badkamer lijkt. Zorg dus dat je spullen in kasten opbergt en kies voor een afgesloten wasmand. Voor opbergruimte is een badkamermeubel natuurlijk geschikt 

Tip 7: Juiste gebruik vloertegels

Vloertegels nemen een groot gedeelte van de badkamer in. In een kleine badkamer is het dus handig vloertegels op de juiste manier te gebruiken. Allereerst is de richting waarin je jouw vloer legt bepalend voor de ruimte. Heb je een smalle badkamer? Leg de tegel dan in de breedte. Heb je juist een ondiepe, brede badkamer? Dan zorgt de tegel in de lengte voor een ruimtelijk effect. Alles gaat om de optische beleving!

Tip: Door de vloertegels door te laten lopen in de douche vergroot je optisch het vloeroppervlak van je badkamer.

Grote tegels, lichte kleuren, de perfecte spiegel en de juiste badkamermeubels. Je weet nu dat een kleine badkamer geen probleem hoeft te zijn. Met de juiste tips en tricks is het niet moeilijk om een kleine badkamer groter te laten lijken. Dus waar wacht je op?

Bekijk hier alles voor de badkamer