Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

 • Inloggen
 • NaN

Badkamer verven

Je badkamer verven? Wij leggen je uit hoe je dat het beste doet. Zo verf je je badkamer streeploos met muurverf. Bekijk ons stappenplan of de video!

 • Kosten
  €69.74
 • stappen
  5
 • klusniveau
  2/5

Voorbereiding

Klus altijd veilig en zorg voor goede kleding, handschoenen, stofmasker, veiligheidsbril, en werkschoenen.

Haal de badkamer leeg en verwijder alles waarover je kan struikelen. Zorg ook voor voldoende ventilatie door bijvoorbeeld een raam open te zetten. Inspecteer vervolgens de kitnaden. Zitten deze los of zijn ze gescheurd? Verwijder deze dan om ze na het schilderen weer af te kitten met siliconenkit.

Zet als laatste de lampen uit en haal de spanning eraf. Haal de lampen van het plafond en de muur en check vervolgens of de spanning eraf is met een spanningszoeker.

Stap 1 | Afdekken en afplakken

Dek de vloer af met stucloper. Je kan het met een afbreekmes op maat snijden. Bedek de douchecabine, bad, wastafels en toilet met dun afdekfolie. Plak als laatste de deur- en raamkozijnen, en tegelranden af met Frogtape.

Stap 2 | Voorstrijk aanbrengen

Voorstrijken is met name belangrijk op een onbehandelde ondergrond. Zo hecht de verf egaal en het voorkomt streepvorming. Lees goed de gebruiksaanwijzing voor je begint.

Roer de verf drie minuten door met een roerhoutje. Giet een verfbakje niet meer dan halfvol met voorstrijk. Met een kleine harige roller begin je langs de randen. Rol de roller vanaf het rooster voorzichtig in de voorstrijk. Doe dit alleen heen en niet terug. Werk van boven naar beneden en strijk niet breder dan een meter voor. Strijk met lichte druk en ga één keer heen en weer.

Als de ondergrond donkerder wordt is het voldoende anders kunnen er problemen ontstaan met de hechting van de verf. Vervolgens kun je de rest van de muur voorstrijken. Gebruik hiervoor een emmer, grote roller en eventueel een rolstok. Druk niet te hard en laat de roller het werk niet. Stop nooit midden in een wand en veroorzaak geen oneffenheden, dat is allemaal terug te zien in het eindresultaat.

Stap 3 | Badkamer verven

Als de voorstrijk stopt met glimmen is deze droog en kun je starten met verven. Verf je een bestaande badkamer, verwijder dan eerst schimmels met schimmelverwijderaar. Laat je hierover goed voorlichten. Verf daarna met een schimmelwerende verf.

Roer de verf goed door met een roerhoutje. Rol een kleine verfroller vanaf het rooster alleen heen en niet terug. Werk van boven naar beneden en verf langs de randen. Pak vervolgens een grote emmer, grote roller en eventueel een rolstok. Zet bij het aanbrengen van de verf niet teveel kracht. Stop ook niet halverwege de muur want dat is te zien in het eindresultaat.

Opruimen en schoonmaken

Giet de verf die je over hebt terug in de emmer. Stop de natte rollers in een plastic zak en bind deze luchtdicht dicht met tape. Zo worden ze niet hard omdat er geen lucht bij kan komen. Je kunt het maximaal een week op deze manier bewaren.

Als je dezelfde, of de volgende dag verder gaat, plaats dan ook het verfbakje in een plastic zak. Doe een klein scheutje water op de verf tegen het uitdrogen voordat je de zak luchtdicht afsluit.

Haal het afplaktape wag nadat de verf minimaal 30 minuten heeft kunnen drogen. Trek het afplaktape nooit naar de muur toe van de wand los, zo voorkom je dat je de muur per ongeluk aanraakt. Als de muur helemaal droog is kun je de lampen terugplaatsen.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten