Tip 1: Bedien verlichting vanuit je luie bed

Laten we beginnen met goede, dimbare basisverlichting die je op afstand bedient. Want je bed in het donker vinden is niet ideaal. En wakker worden met fel, blinderend licht al helemaal niet. Ga daarom voor Hue verlichting. Deze lichten bedien je gewoon via een app of dimmer switch. En als je gaat studeren, lezen, ontspannen, slapen of wakker wil worden, pas je gewoon de lichtintensiteit aan. Allemaal vanuit je luie bed.

Tip 2: Weet wat je aantrekt met ledstrips

Kies naast dimbare basisverlichting ook voor accentverlichting. Twee matchende sokken vinden voor dag en dauw gaat namelijk beter met een verlichte lade of kast. Die maak je gemakkelijk zelf met ledstrips. Dankzij de kleefstroken en het stekkersysteem heb je niet eens gereedschap nodig. Door middel van een infraroodsensor gaat het licht vanzelf aan wanneer je de kast opent.

Tip: plaats zo’n strip ook onder de bedrand. Zo kun je ‘s nachts prima naar het toilet zonder dat jij je tenen stoot of iemand anders wakker maakt.

Tip 3: Voeg extra sfeer toe

Het slaapt nog fijner als je slaapkamer gezelligheid uitstraalt. Dat creëer je gemakkelijk met verschillende vormen van verlichting. Voeg sfeer toe door bijvoorbeeld je kerstslingers aan de muur of kast te bevestigen in je slaapkamer. En kies eens voor sfeervolle hanglampen naast je bed, in plaats van spotjes. Zo gaat je slaapkamer nog meer stralen.

Tip 4: plaats extra lichtpuntjes

Naast de basis- en sfeerverlichting zijn functionele lichtpunten onmisbaar. Soms wil je in bed even lezen of gewoon nog even kletsen. Bevestig daarom een extra wandlamp met beweegbare spot in het midden van de muur. Zo kun je ‘m altijd even naar je toe draaien als de ander wil slapen. Of ga voor een combinatie tussen een lamp en een schap, ben je in één keer klaar. Bekijk hier alle wandlampen.

Voor welke lampen je ook gaat, zorg dat er in je slaapkamer een goede balans is tussen basis-, sfeer- en accentverlichting om ‘m optimaal te laten stralen. Met deze 4 tips en je eigen creativiteit, gaat er vast al een lampje branden.