Het jaar is weer voorbij en de energierekening wordt opgemaakt. Voor sommigen kan dit vervelend uitkomen: een extra hoge eindafrekening is ons allemaal wel een keer overkomen. Maar hoe zorg je dat je dit het nieuwe jaar niet weer gebeurd? Wij helpen je een handje met 5 energiebesparende maatregelen om in 2018 extra geld over te houden.

1. Tochtstrips – bespaar tot wel 250 euro per jaar!

Een goedkope én makkelijke energiebesparende maatregel is het plakken van tochtstrips. Gedurende de wintermaanden komt er veel kou naar binnen door allerlei gaten en kieren. Deze zijn gemakkelijk te dichten door middel van tochtstrips. Je kunt er honderden euro’s mee besparen door de strips op de volgende plekken te gebruiken:

  • De brievenbus
    Heb je een brievenbus bij de voordeur? Gebruik dan een speciale tochtstrip voor de brievenbus en bespaar tientallen euro’s per jaar.
  • De meterkast
    De meterkast wordt vaak vergeten bij het isoleren van een woning. Dit terwijl de meterkast de plek is waar allerlei koude leidingen binnenkomen. Vaak zie je grote kieren langs de buizen. Uit deze kieren komt vaak koude lucht de kamer binnen. Kortom: het gebruik van een tochtstrip voor de meterkast is een must!
  • Deuren, kozijnen en de sluitingen van ramen
    Dit is een inkopper: de meeste koude buitenlucht komt direct van buiten via deuren en ramen naar binnen. Heb je nog geen tochtstrip? Schaf ze dan snel aan en start met besparen :)

2. Standby - de energievreter

De standby stand van bijvoorbeeld je televisie of computer vreet energie zonder dat je het door hebt. Gelukkig zijn hier genoeg oplossingen voor. Je kunt bijvoorbeeld een timer gebruiken die alleen gedurende bepaalde tijden elektriciteit doorgeeft.

Wil je het echt goed aanpakken? Investeer dan eenmalig in een systeem van KlikAanKlikUIt dat je op afstand kunt bedienen. Dit systeem kun je bedienen via een eenvoudige app. Hiermee bedien je al je elektrische apparaten gemakkelijk met een timer. Daarnaast is het je redding als je een keer bent vergeten het licht uit te doen ;)


3. Radiatorfolie

Radiatorfolie is een goedkope en simpele oplossing om jaarlijks tientallen euro’s te besparen. Radiatorfolie plak je aan de achterkant van de radiator waarmee je extra isolatie creëert. Deze energiebesparende maatregel zorgt voor een mooie besparing op je energierekening.

4. Ga voor energiebesparend LED

LED verlichting lijkt vrij nieuw, maar bestaat al tientallen jaren. Vele huishoudens hebben inmiddels spaarlampen in huis, maar LED lampen zijn nóg beter voor het milieu en goedkoper in gebruik. Heb je nog gloeilampen in huis? Dan is het nóg belangrijker om te switchen: hiermee bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar én draag je je steentje bij aan een beter milieu.

5. Waterbesparende kraan

Bijna iedereen weet inmiddels dat je beter een douche kunt nemen dan uitgebreid in bad te gaan. Maar zelfs als je hier de juiste keuze in maakt kan de douche je energierekening nog aardig opdrijven. Kies daarom voor een mengkraan- deze is direct op de juiste temperatuur waardoor er minder water verloren gaat. Wil je nog meer bezuinigen? Kies dan voor een waterbesparende mengkraan!