5 makkelijke energiebesparende maatregelen
Of je nou een lagere energierekening wil óf het doet uit duurzaam oogpunt: energie besparen is altijd een goed idee. En moeilijk hoeft het niet te zijn. Met een paar simpele aanpassingen bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Lees snel onze tips!
Of je nou een lagere energierekening wil óf het doet uit duurzaam oogpunt: energie besparen is altijd een goed idee. En moeilijk hoeft het niet te zijn. Met een paar simpele aanpassingen bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Lees snel onze tips!
1. Plaats tochtstrips tussen naden en kieren
“Stook niet voor de mussen op het dak.” Die uitspraak ken je vast. Wanneer er naden en kieren zitten bij je deuren, ramen en brievenbus vertrekt de warmte zo naar buiten. Zonde van de energie en van je geld. Dit is natuurlijk gemakkelijk én goedkoop op te lossen met tochtwering. Deze zijn gemakkelijk zelf te plaatsen met de hulp van dit stappenplan. Hiermee bespaar je tot wel €250,- per jaar! En het is een stuk laagdrempeliger dan je hele huis isoleren. Dat is zeker een tochtje naar Praxis waard.
Plaats tochtwering op verschillende plekken:
- Heb je een brievenbus in de deur? Plaats er een tochtstrip tussen. Dit klusje is snel geklaard en bespaart zeker een paar tientjes per jaar.
- Houd tocht bij deuren en ramen tegen met tochtwering in de vorm van tochtstrips, tochtband, tochtstoppers of een tochtvaldorpel.
2. Verduurzaam je douchebeurt
Jouw geld hoeft niet in het afvoerputje te verdwijnen. Overweeg daarom een thermostaatkraan. Deze houdt niet alleen de temperatuur constant op 38 graden, maar kan ook tot zo’n 50% water besparen per douchebeurt. Scheelt energie, geld én water. Ook een waterbesparende douchekop draait de geldkraan een stukje dichter. En doucht net zo lekker. Wil je zelf je doucheset vervangen bekijk dan deze video.
3. Neem een slimme thermometer
Net zoals je niet stookt voor de mussen op het dak, hoef je ook niet te stoken voor een leeg huis. Een slimme thermometer helpt in het besparen van energie. Deze stuurt je CV ketel aan, is op afstand bedienbaar en past zichzelf aan naar jouw wensen en levensstijl. Slimme thermostaten weten wanneer je in de buurt bent en houden zelfs rekening met het weer. Zo verbruik je alleen energie wanneer het nodig is.
4. LED op de kleintjes
Vele huishoudens hebben spaarlampen in huis, maar LED lampen zijn beter voor het milieu én goedkoper in gebruik. Heb je nog gloeilampen in huis? Dan is het nog belangrijker om te switchen. Zo bespaar je tientallen euro’s per jaar en draag je bij aan een beter milieu.
Voor de sfeer hoef je het niet meer te laten. Inmiddels kun je kiezen uit vele kleuren en lichtintensiteiten. Zoals LED lampen die lijken op gloeilampen of kunt gebruiken als halogeenspots. Het vervangen van halogeenlmapen met LED lampen is zo gebeurt met dit stappenplan.
5. Houd warmte binnen met radiatorfolie
Als de verwarming lekker loeit, wil je natuurlijk dat de warmte naar binnen gaat. Radiatorfolie helpt hierbij. Het is een goedkope en simpele manier om jaarlijks geld en energie te besparen. En het is makkelijk zelf te doen met ons stappenplan radiatorfolie aanbrengen. Je plakt radiatorfolie aan de achterkant van de verwarming en creëert een extra isolatielaag. De folie reflecteert zo’n 90% van de directe stralingswarmte. Zo wordt het binnen sneller warm.
Deze tips zijn niet alleen geld- en energiebesparend, ze zijn ook zó gedaan. En uiteindelijk leveren ze meer geld op dan ze kosten. Een goede investering dus. Ook voor het wooncomfort. Meer bespaartips nodig? We helpen je graag in de winkel.