Stap 1 | De muren

Handen uit de mouwen, je begint bij de basis: muren bepalen de stijl en sfeer van de kamer. Kies bijvoorbeeld kleurencombinaties:

In dit klus inspiratie artikel laten we je nog meer kleurencombinaties zien, inclusief before en afters foto's.

Je kan natuurlijk ook voor één kleur gaan, licht of donker. Tip: wees creatief: verf voor een knus en sfeervol effect ook het plafond in dezelfde kleur mee, plaats  sierlijsten of schilder speelse sterren op de muur!

Heb je je keuze kunnen maken? In een Praxis winkel bij jou in de buurt kun je bij de verfmengservice jouw gewenste kleur laten mengen. Met het verven van je muur helpen we graag een handje op weg met het stappenplan muur verven

Liever niet met verf aan de slag, kies dan voor een tof behang! Ga voor een  Disney-print of de kleur oker met structuur. Meer behang printen vind je natuurlijk in onze webshop. Ook met behangen helpen we je natuurlijk graag op weg met het stappenplan behangen.

Let op: zorg voor je eigen veiligheid als je zwanger bent: gebruik alleen muurverf op waterbasis en veilige schoonmaakmiddelen, laat i.v.m. schadelijke stoffen het behangen door iemand anders doen en zorg dat je goed ventileert!

2. Het ledikant en de commode 

Het mooiste ledikant dat perfect in jouw DIY-babykamer past, maak je natuurlijk zelf. Of samen met je partner, nog leuker en handiger. Het enige dat jullie nodig hebben, is dit stappenplan voor het maken van een ledikant. Tip: zorg dat het bedje veilig is! Op Kinderveiligheid lees je belangrijke aandachtspunten. 

Nu je de smaak te pakken hebt, draai je je hand natuurlijk niet om voor een zelfgemaakte commode. Volg het stappenplan voor een commode en stijl ‘m helemaal in jouw smaak af met leuke handgrepen.

3. Opbergen

Met kasten op maat en wandplanken kun je netjes veel spullen kwijt. Plaats daarnaast ook stofvrije manden en boxen voor het organiseren van bijvoorbeeld knuffeltjes, speelgoed of je voorraad luiers.

4. Verlichting

Je inrichting maak je af met mooie verlichting. Je kunt kiezen voor leuke kinderlampen, verlichting met een natuurlijke look, of voor zoetroze lampen of babyblauwe lampen.

Ook een nachtlampje is aan te raden, zodat je kleintje zich 's nachts ook veilig voelt.

5. Veiligheid

De laatste stap, maar wel de belangrijkste: de veiligheid in de babykamer. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar veel narigheid kan voorkomen worden met bijvoorbeeld traphekjes, stopcontactpluggen, hoekbeschermers en koordoprollers. En zorg ook voor een goede rookmelder.

Of je nu net een kleintje verwacht of van baby naar peuterkamer gaat, na deze vijf stappen kun je flink wat to do's van je lijst schrappen. Heb samen een fijne tijd in de mooie kamer!