Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Tuin, terras & buitenleven
 3. Terug naar Vijvers
 4. Terug naar Vijveraanleg
 5. Terug naar Vijverbakken

Vijverbakken

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Verkocht door

  Materiaal

  Serie
  i

  Minimale beoordeling

  Prijs (€)

  tot

  Merken

15 producten
Sorteren op:
i

Ubbink voorgevormde vijver Start 150 HDPE 119x79x42cm

Ubbink voorgevormde vijver Start 150 HDPE 119x79x42cm

Thuisbezorgd / Ophalen

69,

99

Plastic voorgevormde of houten vijverbakken kopen

Een vijver in je tuin is niet alleen een fraaie blikvanger, aan de rand van je vijver kun je echt eindeloos genieten van levende natuur, zoals kikkers, vlinders of libellen. Je kunt er natuurlijk ook vissen in laten zwemmen, maar met alleen mooie waterplanten kan een waterpartij zeker ook aantrekkelijk zijn. En je tuin hoeft heus niet de afmetingen van een park te hebben, al is je tuin nog zo klein, Praxis heeft de juiste vijvermaterialen in alle soorten en maten. Bijvoorbeeld een fonteinbassin past zelfs in een kleine stadstuin.

Het gemak van een vijverbak

Een vijver aanleggen kan met vijverfolie of met een voorgevormde vijverbak. Het voordeel van vijverbakken is, dat de randen gemakkelijker af te werken zijn en er is geen kans op scheuren of hinderlijke plooien. Ook kun je er voor kiezen om de vijverbak maar gedeeltelijk in te graven om zo een verhoogde vijver te creëren. Vijverbakken zijn in verschillende vormen en maten bij Praxis te bestellen. Zo is een rechthoekige vorm meer geschikt voor een strakke tuin en de ronde vormen passen beter in een natuurlijke omgeving. Als je graag waterplanten in je vijver wil, dan heeft Praxis handige vijvermanden om ze gemakkelijk te planten en eventueel later weer te verplaatsen. Verder maak je het geheel echt compleet met sfeervolle tuinverlichting om ook ’s avonds te genieten van je eigen privémeertje.

Het aanleggen van een vijverbak

Bepaal eerst de beste plek in de tuin voor de vijverbak en graaf daar een gat. Plaats de voorgevormde vijver in de vijverkuil en let daarbij dat er rondom langs de wanden van de kunststof vijver overal evenveel vrije ruimte is. Deze ruimte vult je naderhand op met zand dat je telkens inspoelt met water, zodat het goed wordt verdeeld. Dus de tussenruimte niet meteen met al het zand vullen, maar steeds afwisselend een hoeveelheid zand en een hoeveelheid water. Voor het vullen van de bak gebruik je het beste leidingwater, omdat dit vrij is van bacteriën en ziektekiemen. Om het water zo helder mogelijk te houden is het belangrijk dat er zuurstofplanten in komen. Voor het vijveronderhoud heeft Praxis een uitgebreid assortiment, zoals vijverfilters en vijverpompen. Laat je in jouw vestiging van Praxis door de deskundige medewerkers adviseren, zij weten alles over aanschaf, aanleg en onderhoud van vijverbakken.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten