Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Tuin, terras & buitenleven
 3. Terug naar Vijvers
 4. Terug naar Vijverfilters & Vijverpompen
 5. Terug naar Vijverfilters

Vijverfilters

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Met UV lamp

  Maximale vijvergrootte

  Filtercapaciteit

  Materiaal

  Verkocht door

  Prijs (€)

  tot

  Merken

23 producten
Sorteren op:
i

Ubbink vijverfilter FiltraPure 4000 26L

Ubbink vijverfilter FiltraPure 4000 26L

Thuisbezorgd / Ophalen

79,

99

Vijverfilters kopen bij Praxis

Ga je een vijver of waterpartij in de tuin aanleggen, dan zorg je er met een filter voor dat het waterleven in goede conditie blijft. Bij Praxis koop je voor een scherpe prijs verschillende vijverfilters die ieder op een eigen manier het water zuiveren van vuil. Ook zorgen ze ervoor dat er voldoende kooldioxide, CO2, wordt aangemaakt, en dat is belangrijk voor een goede groei van alle zuurstofplanten in de vijverbak. We hebben filters voor grote en kleine vijvers, speciale UVC reinigers die je kunt gebruiken om groene alg te bestrijden, professionele, complete filtersets om grote visvijvers op peil te houden, en speciale vuilwaterfilters die je kunt koppelen aan een vijverstofzuiger.

Natuurlijk evenwicht in het water

Als je geen filter in een vijver plaatst zal hij al snel troebel worden; plantenresten hopen zich op en algen zullen zich in rap tempo vermeerderen. Zuurstofplanten kunnen helpen om het vijverwater aardig helder te houden. Maar vaak is dit niet voldoende en dan heb je ook een vijverfilter nodig om het natuurlijk evenwicht onder het wateroppervlak in stand te houden. De vijverfilters in ons assortiment werken allemaal met een biologisch filter. Ze zijn voorzien van bacteriën die de afvaldeeltjes uit het vervuilde vijverwater omzetten naar CO2, de belangrijkste voedselbron voor zuurstofplanten. UVC reinigers werken met een UV-lamp die groene alg (de zweefalgen) doodt. Heb je een grotere vijver dan kan je het beste een vijverfilter kopen waar de UVC reiniger gekoppeld is aan het biologisch filter, en bij een zeer grote visvijver of koivijver ben je het beste uit met een groot volume meerkamer-filter, waarbij het water onder druk gezuiverd en gefilterd wordt.

Online goedkoop vijverfilters bestellen bij Praxis

Koop je een vijverfilter, dan is het belangrijk dat deze geschikt is voor het aantal liters dat in de vijver zit. En daarbij tellen de vissen ook mee. Kies je bijvoorbeeld een filter met de aanduiding 20.000, dan is dit voor vijver van 20.000 liter zònder vis en een vijver van 10.000 liter met vissen. Al onze filters worden geleverd met een prima garantie. Ook zijn ze met de bijgeleverde koppelingen aan te sluiten op de vijverslangen en andere vijveraccessoires die we in ons assortiment hebben. Wordt het een nieuwe vijver in de tuin? Dan ben je bij Praxis ook voordelig uit voor vijverfolie, vijverpompen, vijververlichting en vijverbakken. En je kunt je nieuwe waterpartij helemaal in sfeer brengen met onze waterornamenten en andere vijverdecoratie. Wil je snel aan de slag, bestel dan al je vijverbenodigdheden makkelijk en snel online via onze Praxis webshop!

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten