Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
Leestijd
2 minuten
Delen
plafond verven

De beste klusvolgorde in een nieuw huis

Als je eenmaal de sleutels krijgt van je nieuwe huis, kun je natuurlijk niet wachten om te verhuizen. Toch is het slim om eerst zoveel mogelijk klussen in huis af te ronden. Welke volgorde je dan het best kunt aanhouden, lees je hier!

Als je eenmaal de sleutels krijgt van je nieuwe huis, kun je natuurlijk niet wachten om te verhuizen. Toch is het slim om eerst zoveel mogelijk klussen in huis af te ronden. Welke volgorde je dan het best kunt aanhouden, lees je hier!

Klus 1: plafond witten

Omdat verbouwingen voor ieder huis anders zijn, gaan wij het hebben over klusjes die in veel nieuwe huizen moeten gebeuren. Zoals het witten van het plafond. Een perfecte klus om mee te beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld prima knoeien op de oude vloer (mits die eruit gaat). Bekijk ons stappenplan plafond witten voor handige tips.

Klus 2: muren verven

Of je het nu zelf gaat doen of uitbesteedt aan een schilder, na het witten van het plafond is het tijd voor een mooie kleur op de muur. Misschien wil je nog inspiratie opdoen, misschien heb je het kleurenpalet allang samengesteld. Wat je idee ook is, we helpen je graag op weg met je muur verven.

Klus 3: trap verven

De trap verven in je nieuwe huis kan prachtig zijn. In ons stappenplan trap verven lees je precies hoe je dit aanpakt. Tip: moet je de trap tussendoor gebruiken? Sla tijdens het verven telkens één trede over. Zo kun je over de droge treden altijd naar boven of beneden.

Klus 4: elektra

Wil je (kapotte) stopcontacten vervangen? Dat is een ideaal klusje voor na het verven. In dit stappenplan lees je precies hoe je dat doet, maar ook in de video hieronder leggen we het uit. Meteen dimmers plaatsen? Doe dat gemakkelijk zelf met dit stappenplan. En dit komt vast niet als een shock, maar schakel altijd eerst de elektriciteit uit voordat je begint met klussen.

Klus 5: vloer leggen

Nu kun je aan de slag met je vloer.  Maar welke vloer leg je en hoe doe je dat? Als je zoekt naar een gemakkelijk te onderhouden vloer met een houten uitstraling, is laminaat de beste keuze. Laminaat is er in alle soorten en maten. Belangrijk is dat je begint met een goede ondervloer, daardoor wordt geluid gedempt en blijft je vloer langer mooi. Zelf laminaat leggen is makkelijk met ons stappenplan. Ga je toch voor PVC? Bekijk dan ons advies over een pvc vloer leggen. Heb je meer vloerinspiratie nodig? Wij helpen je graag een handje met deze tips.

Klus 6: rolgordijnen ophangen

Je huis is geverfd, voorzien van elektra én een prachtige nieuwe vloer. Nu is het tijd voor de finishing klusjes. Zoals het ophangen van rolgordijnen. Heb jij al een stijl en kleur uitgekozen? Kort ze af op maat en plaats de rolgordijnen tussen de kozijnen (in de dag) óf over de kozijnen heen (op de dag). Via de link zie je precies hoe je dat doet.

Tadaa! Hopelijk kun je vooruit met deze klusvolgorde. Daarna kan de grote verhuizing beginnen. Check 10 slimme verhuistips hoe je dat het best aanpakt. Maar eerst: succes met klussen in je nieuwe huis!

Meer over verhuizen

Verhuistips en -checklist

klustip

Verhuistips en -checklist

Inpakken en wegwezen: 10 superslimme verhuistips!

Inspiratie

Inpakken en wegwezen: 10 superslimme verhuistips!

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten