1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Installatiemateriaal
 4. Terug naar Toilet & afvoer
 5. Terug naar Waterafvoer

Waterafvoer

Filteren

Sorteren op:

  Categorieën

  Kortingsacties

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Antislip

  Bevestiging/aanbreng methode

  Bezorg- en ophaalopties

  Diameter (mm)

  Kleurfamilie

  Verstelbaar in hoogte

  Waterbesparend

  Binnen/buitengebruik
  i

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Kleur

  Materiaal

  Flexibel

  Type materiaal

  Afwerking

  Type buis of goot

  Serie
  i

  Beoogd gebruik

  Vorm

  Dikte (cm)

289 producten
Sorteren op:

Wirquin soepele verbinding Magicoude Ø40mm

Wirquin soepele verbinding Magicoude Ø40mm

Wastafelafvoer

5,

79

Waterafvoer kopen bij Praxis

Om te voorkomen dat het binnenshuis gaat stinken, is het belangrijk dat de afvoer van het toilet goed wordt aangelegd. Je hebt er PVC afvoerbuizen voor nodig. Praxis verkoopt PVC afvoerbuizen in verschillende afmetingen. De diameter van de PVC afvoerbuis hangt af van het soort unit (wastafel, toilet, gootsteen en dergelijke) dat er op loost. De aanbevolen diameter van een afvoerbuis van een bad, douche of gootsteen is bijvoorbeeld 50 mm. Voor het toilet gebruik je een afvoer met een diameter van 110 mm.

PVC afvoerbuizen en sifons

De binnenriolering van een woning bestaat uit een systeem van afvoerbuizen en hulpstukken. Het is een open systeem, wat wil zeggen dat het afvalwater uit de wastafel, toilet, douche, gootsteen en dergelijke geloosd kan worden op verschillende plaatsen in de woning. Het afvalwater wordt afgevoerd door PVC buizen en hulpstukken. Afvoeren bestaan voornamelijk uit PVC onderdelen die aan elkaar gelijmd worden, maar er zijn er ook die aan elkaar worden geklemd met rubberen afdichtingsringen. Om de stank te voorkomen, gebruik je een sifon. Een sifon is een waterslot. Het houdt de stank van het riool tegen door middel van een laag water waar de luchtjes niet doorheen kunnen komen. Er zijn vier soorten sifonsystemen, een S-sifon, flessifon, P-sifon en bekersifon. Onder een fontein in het toilet wordt meestal de S-sifon gebruikt.

Toiletafvoer aanleggen

Voordemakers.nl van Praxis legt je stap voor stap uit hoe je zelf een toiletafvoer kunt aanleggen. Alle benodigdheden hiervoor koop je eenvoudig en voordelig bij Praxis. Koop ook je closet en closetbevestiging bij Praxis. Je kunt alle materialen en accessoires voor je nieuwe toilet eenvoudig bestellen via de website van Praxis. Neem ons hele assortiment eens rustig door en houd onze aanbiedingen in de gaten, dan profiteer je extra van vele kortingen en voordelen. Onze extra online deals leveren daarbij nog eens dubbel voordeel op.