Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar IJzerwaren
 4. Terug naar Bevestiging
 5. Terug naar Magneten

Magneten

Filteren


Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Bezorg- en ophaalopties

  Merken

  Materiaal

  Kleur

  Minimale beoordeling

  Prijs (€)

  tot
152 producten
Sorteren op:
i

Magneetsnapper 8kg wit

Magneetsnapper 8kg wit

(5)

Thuisbezorgd / Ophalen

20% KEUZEKORTING

3,

49

2,

79

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 7

Het gebruik van deze materialen heeft veel voordelen waarvan een aantal hieronder staan genoemd;

 • Tijdelijke verbinding: De verbinding is tijdelijk en kan op elk gewenst moment weer los of vast worden gemaakt.
 • Geen verlies van kracht: het maakt niet uit hoe vaak je de verbinding los en weer vast maakt, want de verbinding blijft even krachtig.
 • Eenvoudig: Eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Deze manier van sluiten heeft echter ook een nadeel. Kleine kinderen kunnen hun vingertjes er tussen klemmen, waardoor dit erg zeer kan doen. Gebruik deze montage in een huis met kinderen daarom alleen bij hogere kastjes en gebruik een kindveilige sluiting voor de lage kastjes.

 

Gebruik van magneten

Deze materialen kunnen elkaar aantrekken of afstoten. Wanneer je deze techniek gebruikt als sluiting worden de onderdelen zo gemonteerd dat ze elkaar aantrekken. De montage kan op meerdere plekken, maar is vooral populair bij kastdeurtjes. Wanneer het deurtje dicht zit kleeft het magnetische veld vast aan een plaatje ijzer waardoor een tijdelijke verbinding ontstaat die je later eenvoudig weer los kunt halen.

Klussen met magneten

De montage van een magneetsnapper in een keukenkastje is erg eenvoudig. De magneetsnapper bestaat uit twee onderdelen, namelijk het magnetisch veld en een ijzer plaatje. Het magnetische veld en het plaatje trekken elkaar aan. Het veld schroef je vast aan de zijwand van het kastje met het veld naar de deur van het kastje gericht. Vervolgens meet je met een liniaal of meetlint de afstand tussen de onderkant van het kastje en de gemonteerde sluiting. Doe deze meting vervolgens ook bij de deur, maar let hierbij wel op of de deur langer is dan de onderkant van het kastje. Zo ja, meet dan ook de afstand tussen de onderkant dan het kastje en de onderkant van de deur. Tel vervolgens de meting van de bodem tot de sluiting op bij de meting van het onderste stukje van de deur. De uitkomst van de som is de hoogte waarop het ijzeren plaatje moet komen. Meet vervolgens nog de dikte van de zijwand en plaats het plaatje op dezelfde afstand als het magnetische veld. Nu alleen nog even vastschroeven en klaar is de klus.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten