Filteren

 • Merken
 • Prijs
 • Bezorg- en ophaalopties
 • Breedte
 • Lengte
 • Materiaal
 • Type
3 producten

  Sencys landmeter 30m
  Sencys landmeter 30m
  Meetlinten

   De voordelen van het gebruik van meetlinten bij jouw klus!

   Meetgereedschappen zijn er in allerlei soorten en maten. De liniaal is zeer bekend en is voornamelijk erg sterk in het meten van korte afstanden. Een duimstok is een soort inklapbare liniaal die een iets langere afstand kan meten. Deze meetlat was vroeger zeer populair bij timmermannen. Voor langere afstanden kan gebruik worden gemaakt van een rolmaat. Deze is stevig en kan met een druk op de knop automatisch worden ingerold. Hierdoor kun je deze eenvoudig meenemen. Linten zijn daarentegen langer en flexibeler. Het verrichten van de juiste metingen is erg belangrijke en bepaald vaak deels of een project goed of slecht wordt uitgevoerd. Naast afstandsmetingen worden er ook veel andere factoren gemeten tijdens het klussen. Stroom is hier een goed voorbeeld van.

   Waar gebruik ik meetlinten voor en wat gebruik ik er bij?

   Linten zijn ideaal voor zeer grote afstanden en bij metingen waarbij een zekere flexibiliteit is vereist. Ze worden daarom ook vaak gebruikt voor het aanmeten van kleding en voor het verrichten van landmetingen. Voor het verrichten van een landmeting is een extra lang meetinstrument vereist. Deze extra lange linten worden vaak verkocht onder de noemer landmeter of landmetermaat. Deze meetinstrumenten kun je vaak gebruiken tot een afstand van wel dertig meter. Wanneer de landmeter in het midden van een veld staat kun je dus dertig meter lopen in elke richting. Doordat de lint flexibel is kun je eenvoudiger meten op ruig en ongelijk terrein. Het meetgereedschap rolt eenvoudig in en uit, zodat je snel kunt schakelen tussen verschillende afstanden. Bij het meten van menselijke maten voor kleding is een kortere lint juist weer veel beter. Deze kun je flexibel om het lichaam wikkelen, om vervolgens de maten op te nemen. Deze vorm van meten wordt vaak gebruikt voor het aanmeten van maatpakken. In de bouw is een flexibel meetgereedschap weer handig voor het meten van hoeken of voor buizen met bochten.

   Hoe voer ik mijn klus uit met meetlinten van Praxis?

   Bepaal eerst wat je wilt meten. Dit kan iets kleins zijn, maar ook een grotere afstand. Voor het opmeten van de tuin is een landmetermaat het handigste. Deze kan tot wel dertig meter, waardoor je de volledige lengte van de tuin in één keer kunt meten. Hiervoor rol je de meetband in een simpele beweging uit.