Filteren

1 product

  Dremel brander VersaFlame 2200JA
  Dremel brander VersaFlame 2200JA
  20% korting
  Branders

   Een gasbrander zorgt voor een grote vlam om je materialen te verhitten. De vlam is naar eigen voorkeur in formaat te stellen. Soms heb je nu eenmaal een grotere vlam nodig en soms juist weer een kleine. Op de brander zit vaak een draaiknop waarmee je dit zelf in kunt stellen. Hierdoor heb je altijd de juiste kracht en temperatuur. Het vuur van een brander wordt gevoed door gas. Dit gas is weer eenvoudig bij te vullen met een gasfles. Op grote gasflessen zit vaak een drukregelaar die zorgt voor de perfecte hoeveelheid kracht. Een gasfles is ook bij te vullen, zodat deze langer gebruikt kan worden. Bijvullen kan bij speciale winkels die hierin zijn gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat alles veilig gebeurd. Bij praxis kun je verschillende gasbranders vinden en kun je ook de navullingen kopen om de gaspit bij te vullen.

   Waar gebruik ik brandergereedschappen voor en wat gebruik ik er bij?

   Je gebruikt een brander om een voorwerp te verhitte of te versmelten. Een brander werkt op gas en dit gas wordt omgezet in vlammen. Door een voorwerp te verhitten met een gasbrander is deze eenvoudiger te bewerken met een van onze tangen, zoals bijvoorbeeld een griptang of een platbektang. Metaalsoorten zijn door hitte beter te buigen en in vorm te brengen. Met een fijnpuntbrander kun je objecten aan elkaar solderen. Een fijnpuntbrander heeft een zeer hoge temperatuur. Doordat het vuur erg heet is smelten de voorwerpen aan elkaar vast.

   Hoe voer ik mijn klus uit met brandergereedschappen van Praxis?

   Door de hoge temperatuur die deze gereedschappen produceren is het verstandig om je goed te laten informeren over het gebruik. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg er daarom ook altijd voor dat er een EHBO kit en een kraan binnen handbereik is. Een kraan zorgt voor directe verkoeling en spoelt wondjes schoon en een EHBO kit zorgt ervoor dat je de wondjes steriel kunt verbinden. Raak voorzichtig bekend met het gereedschap en probeer deze eerst een aantal keer uit voordat je aan de echte klus begint. Wanneer je een beetje bekend bent geraakt met het gereedschap en er wat handigheid in hebt gekregen ga je aan de slag met de klus. Hiervoor kun je het vuur instellen op het formaat dat nodig is voor jouw klus. Voor echte hitte gebruik je een Campingaz gassoldeerbout.