Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Tangen
 5. Terug naar Griptangen

Griptangen

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Kortingsacties

  Verkocht door

  Minimale beoordeling

  Prijs (€)

  tot

  Merken

9 producten
Sorteren op:
i

Sencys griptangset – 3 stuks

Sencys griptangset – 3 stuks

Thuisbezorgd / Ophalen

39,

99
Stanley Dynagrip griptang 178mm

15%

korting

Stanley Dynagrip griptang 178mm

Thuisbezorgd

22,

33

18,

93
Stanley Griptang Lange Rechte Bek 0-55mm (215mm)

Tijdelijk uitverkocht

Stanley Griptang Lange Rechte Bek 0-55mm (215mm)

Tijdelijk uitverkocht

Griptang kopen bij Praxis

Een griptang is een stuk handgereedschap met een getande bek met een ronde uitsparing in het midden. De bek van de tang is met een schroef instelbaar. Je gebruikt de griptang om materialen tijdelijk met veel kracht samen te klemmen, zodat je deze materialen verder kunt bewerken. Het materiaal wordt met de griptang klemvast gezet, vandaar de naam van deze tang. Bij Praxis vind je alle tangen die er zijn voor al je kluswerkzaamheden, waaronder ook griptangen in diverse uitvoeringen.

Gebruik griptang

Een griptang wordt vooral gebruikt om dunne, harde metalen delen samen te klemmen, waarna je ze verder kunt bewerken bij het lassen, boren of andere kluswerkzaamheden. Ook bij een vastzittende moer waar je met een steeksleutel niet meer uit de voeten komt of een schroef met een versleten kop waar geen gleuf meer in zit, kan de kniptang een fijne uitkomst bieden. Bij Praxis koop je griptangen in verschillende afmetingen voor kleinere klussen, maar in het assortiment vind je ook griptangen die je kunt gebruiken voor het zwaardere werk.

Griptang voor een betere grip

De griptang bestaat uit twee delen. Je herkent hem aan de spiraalvormige veer bij de scharnierpunten en de stelschroef. De twee delen staan in gesloten toestand evenwijdig aan elkaar op een afstand die je in kunt stellen met de stelschroef. Die afstand bepaal je aan de hand van wat je vast wilt klemmen. Hierbij stel je hem iets nauwer in dan de dikte van het samen te drukken materiaal. Open hierna de tang en steek het materiaal in de bek. Sluit de tang met enige kracht en even doordrukt tot hij vastklikt. Je krijgt de tang nu niet meer open, tenzij je de hendel aan de binnenkant van een van de handvatten gebruikt, waarmee je de blokkering weer verbreekt. Zolang de tang is vastgeklikt, hoef je geen kracht meer te gebruiken om het materiaal ingeklemd te houden.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten