1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Elektrisch gereedschap
 4. Terug naar Generatoren

Generatoren

Filteren

Sorteren op:

  Bezorg- en ophaalopties

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Capaciteit brandstofreservoir

  Vermogen (W)

  Geluidsdrukniveau

13 producten
Sorteren op:

Hyundai converter generator op benzine 3200W

Hyundai converter generator op benzine 3200W

Generatoren

499,

-

Van elektriciteit genieten zelfs wanneer de netstroom uitvalt? Het kan met onze generatoren. Hieronder stelden wij dan ook een slim en hoogwaardig aanbod van aggregaten samen. Van de kleinste panne tot de beste structurele oplossingen op plaatsen zonder netstroom: Praxis heeft voor elke situatie de beste en de goedkoopste generator in huis.

De Praxis generatoren

Onze generatoren maken deel uit van ons gereedschap en installatiemateriaal, waar ze opgenomen worden bij het elektrisch gereedschap, uiteraard onder de titel generatoren. Hier verzamelt Praxis generatoren voor kleine en grote klussen. Zij zorgen voor noodhulp of voor een structurele oplossing op plaatsen waar er geen netstroom voor handen is, bijvoorbeeld in je caravan.

Een eerste voorbeeld is onze luchtgekoelde generator van Ferm. Deze aggregaat heeft een benzinetank van 15 liter en kan dienst doen als vaste stroombron (op de camping) of als noodplan. Het Overload systeem beschermt de machine daarbij steevast tegen overbelasting. Rubberen voetjes absorberen zijn trillingen. Onze hoofdvogel is de Ironside generator van Kohler. Hij heeft een vermogen van 5500 Watt verspreid over 2 contacten van 230 Volt. De generator is thermische beveiligd en geluidsarm.

Je Praxis generator gebruiken

Welke generator je kiest, hangt af van een aantal factoren. We bespreken er hier slechts een paar. Voornaamste is in de eerste plaats de gewenste spanning. Dit hangt af van de aansluiting die je van stroom wilt voorzien. Wil je de netspanning overnemen, dan kijk je in de meterkast: is het 230 of 400 Volt?

Gaat het je niet om het laten overnemen van de meterkast, dan bepaal je je keuze aan de hand van de apparaten die je wilt aansluiten op je generator. Zij bepalen de vereiste spanning. Gaat het om krachtige werkinstrumenten zoals een lastoestel, dan heb een 3-fasen aansluiting nodig van 400 Volt. Gaat het gewoon om de koffiezetmachine, de koelkast en zelfs een boormachine; dan is een enkele fase genoeg (230 Volt).

Tot slot zullen de meeste van je toestellen zo geholpen zijn met eender welk type generator. Toch zijn er apparaten die een bijzondere aanpak behoeven, zoals een computer of een rendementsketel. Zij kunnen niet goed omgaan met de wisselende voltage die een 'doorsnee' generator verdeelt. Hier moet je dan ook kiezen voor een zogenaamde inverteer of een generator met volt-regelaar (AVR).

Voor de makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren in één van onze winkels

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis