Een lasapparaat kopen? Dat kan uiterst eenvoudig bij Praxis. In onze online shop krijg je niet alleen meteen een volledig en gedetailleerd overzicht van je mogelijkheden, je kunt je keuze ook onmiddellijk bestellen. Daarbij zorgen wij ervoor dat je niet enkel de beste lasapparaten krijgt, maar ook gewoon de goedkoopste.

De Praxis lasapparaten

Je vindt onze lasmachines bij het gereedschap en installatiemateriaal en het elektrisch gereedschap, onder lasapparaten. Wij geven je daarbij een uitgebreide keuze, onder andere op basis van de gewenste lasmethode: van tig lasapparaat over mig lasapparaat tot co2 lasapparaat of multifunctionele toestellen. Ook las-accessoires vind je bij Praxis.
Een prima koop voor het lastige en langdurige werk is bijvoorbeeld onze Ferm WEM1035 van 160A. Buizen, pijpen, staal, auto's: geen klusje is te zwaar voor deze Ferm, die bovendien geleverd wordt met laskap, bikhamer, lak en borstel. Een uitstekend allround lasapparaat is dan weer de tp210 van Welco. Dit toestel is tegelijk een tig, mma en mig lasapparaat.

Je Praxis lasapparaat gebruiken

Bij de keuze voor het juiste lasapparaat is eerst het lasmateriaal en/of de methode van belang: mig/mag, tig of mma. Sommige machines zijn specifiek afgestemd op een materiaal of methode, anderen bieden verschillende mogelijkheden. De gebruikte methode kan daarbij ook afhangen van je kennis of ervaring. Zo is mig/mag lassen bijvoorbeeld eenvoudiger dan tig lassen. 

Methode en materialen hangen verder natuurlijk ook samen met wat er precies gelast moet worden, wat de gemiddelde lasdikte van je klus is, en welke lasnaad je graag wilt zien. Bovendien moet je natuurlijk ook gewoon altijd voldoende vermogen kunnen generen voor je klus en wordt het dus een belangrijke vraag over welke netspanning je beschikt of hoeveel vermogen je nodig hebt: 1/230 of 4/400 Volt? Afhankelijk van je klus of de kracht die je nodig hebt, zal het er tot slot dan nog van afhangen of je je apparaat stationair of mobiel wilt gebruiken.

Specialisten zullen overigens al snel beamen dat lassen geen eenvoudig werkje is. Ben je een beginner of een leek, aarzel dan zeker niet om de hulp in te roepen onze experts. Zij helpen je graag verder met al je lasproblemen of met de keuze voor het juiste lasapparaat voor jouw klus.