De chaoot is bij uitstek de klusser die wel wat tips kan gebruiken. Hoeveel klus-talent deze persoon ook heeft, hij laat vaak steekjes vallen door zijn chaotische karakter. Als zijn hoofd niet vast zat…

Wie is de chaoot?

Het maken van dubbele afspraken en te laat komen omdat hij zijn autosleutels niet kan vinden zijn gebeurtenissen uit het alledaagse leven van een chaoot. Wanneer hij eindelijk bij de juiste afspraak is aangekomen blijkt dat hij zijn hamer is vergeten; niet handig bij het ophangen van een schilderij. Ook heeft de chaoot vaak een slecht beeld over zijn multitask-kwaliteiten. Hij neemt graag veel taken op zich, maar heeft daardoor moeite met het leveren van kwaliteit en het houden van overzicht. 

Klus-advies voor de chaoot 

Tijdens het klussen kan chaotisch gedrag onhandige situaties creëren. Door een paar simpele aanpassingen gaat de chaoot deze situaties uit de weg. 

  • Vergeet nooit meer gereedschap door een gereedschapset aan te schaffen. Zo heb je altijd al het basisgereedschap bij de hand. Pak je koffertje en spring je auto in; that’s all you need to do! Ook handig: multitools. Een boormachine, een schuurmachine en een zaag in één tool. Zo is de kans dat je iets vergeet ineens een stuk kleiner. Werk je toch liever met apart gereedschap? Bekijk dan ons assortiment van boormachines, schuurmachines en zaagmachines.
  • Gebruik gereedschap en klus-accessoires die je stimuleren om netjes en georganiseerd te werk te gaan. Hang bijvoorbeeld schilderijen recht aan de muur met behulp van een lasermeter of plak eerst plinten af met tape voordat je gaat verven.

Structuur is de sleutel tot succes 

Wordt het tijd om kwaliteit te leveren, om nooit meer dingen te hoeven zoeken en om je afspraken na te komen? Deze tips helpen de chaoot een beetje op weg. 

Tip 1: Opruimen maakt de boel overzichtelijk

Of je nu alles opbergt in boxen of opstapelt in opbergrekken; het overzichtelijk maken en houden van je werkplek bespaart een heleboel tijd. Stel je voor dat je nooit meer iets hoeft te zoeken. Dat zou toch fijn zijn?!

Tip 2: Zet afspraken in je agenda 

Koop een agenda of kalender om goed overzicht te houden. Hang de kalender op een plek waar je vaak langskomt zodat je makkelijk afspraken kunt inplannen en geen afspraken vergeet. 

Tip 3: Ga planmatig te werk

Maak zelf een klusplan waar alles stap voor stap wordt beschreven wat er moet gebeuren. Volg deze stappen en zorg ervoor dat je hierbij niks vergeet door punten af te vinken. Ben je niet zo goed in het maken van klusplannen of heb je hier gewoon geen zin in? Bekijk dan onze pagina met stappenplannen waar tientallen klussen stap voor stap staan uitgeschreven en je vergeet nooit meer iets! 

Naast de chaoot zijn er nog veel meer klustypes. Bekijk hier verhalen van verschillende soorten makers. Of bekijk onze Facebookpagina en tag jouw chaoot.