Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar IJzerwaren
 4. Terug naar Bouten

Bouten

Filteren


Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Minimale beoordeling

  Prijs (€)

  tot

  Bezorg- en ophaalopties

  Merken

241 producten
Sorteren op:
i

Sencys zeskantbout + verzinkte moer M8x100mm 4 st

Sencys zeskantbout + verzinkte moer M8x100mm 4 st

Thuisbezorgd / Ophalen

4,

39

per stuk(s) 1,10


 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 11

Bouten kopen bij Praxis

Bouten, je kunt als klusser eigenlijk niet zonder. Bouten en moeren zijn relatief goedkope middelen om verbindingen te maken. Bij Praxis koop je verschillende soorten bouten en bijpassende moeren. Kijk ook voor steeksleutels en ringsleutels in het assortiment van Praxis, want om de moer op de bout goed vast te kunnen draaien, heb je natuurlijk wel de juiste sleutels nodig. Bij Praxis koop je voordelige zeskantbouten met moer, houtdraadbouten, inbusbouten, en slotbouten in diverse afmetingen. Ook voor goedkope schroeven is Praxis de plek waar je moet zijn.

Bouten versus schroeven

Een bout is niet zomaar een schroef, hoewel ze beiden gebruikt worden om materialen aan elkaar te bevestigen. Ze zijn beiden van metaal en hebben een kop en de vorm van een ronde staaf met schroefdraad. Een schroef wordt echter met een uitsparing in de kop aangedraaid. Een bout verbindt materialen door er aan de buitenkant een moer aan te draaien. Je zet alles muurvast met slotbouten. Het is een bout met een gladde ronde kop. Eronder zit een vierkant deel en een schroefdraad. Op dit schroefdraad past een moer waarmee je de bout vastdraait. Houtdraadbouten zijn sterker dan gewone houtschroeven en daarom geschikt voor zware constructies. Je kunt houtdraadbouten met een plug ook toepassen in steen of beton.

Gebruik bouten

Slotbouten bevestig je door de bout door het gat te steken en op de kop een tik te geven met een hamer. Het vierkante deel valt daarmee in het houd en de bout zit vast en kan hij niet meedraaien tijdens het aandraaien van de moer. Door aan de moerzijde een ring aan te brengen, voorkom je dat de moer in het hout wordt getrokken. Je kunt een slotbout verwijderen door de bout vanaf de kant van de moer los te draaien. Wil je een houtdraadbout in hard hout, steen of beton gebruiken, dan is het vaak wel nodig een gat ter grootte van de kern van de bout voor te boren. Bij Praxis vind je bouten in verschillende diktes. De dikte wordt aangeduid met de letter M en een cijfer erachter. De bijpassende moer heeft eenzelfde aanduiding. Je kunt kiezen uit zeshoekmoeren, vierkante moeren en kartelmoeren. Vleugelmoeren kunnen met de hand worden vastgedraaid.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten