Aan het einde van het jaar mogen we ons huis weer heerlijk gezellig aankleden. Niet alleen om de donkere dagen wat op te lichten, maar natuurlijk ook voor de feestdagen. We gaan los met kerstverlichting, kerstballen, kerststerren en kerstkaarten. Maar wat natuurlijk niet mag ontbreken is de kerstboom! En daarin heb je genoeg keuze. Want wordt het nu een echte kerstboom, een kunstkerstboom of een houten kerstboom? Doe inspiratie op met ons blog om jouw keuze te maken!

Ons gehele kerstassortiment al bekijken? Ga direct naar het assortiment

De echte kerstboom

Een keuze die veel Nederlanders maken: een echte kerstboom. Want wees nou eerlijk, het is heerlijk toch om de geur van dennenboom in je huis te hebben? Dat brengt pas echt het kerstgevoel in huis! Maar zelfs binnen deze categorie kun je nog veel kanten op. Zo vind je bij ons namelijk verschillende soorten kerstbomen: een Nordmann, een Edele zilverspar, een Blauwspar, een Fraserspar en een Servische spar, kun je uit allerlei verschillende hoogtes kiezen en kun je bij de Nordmann kerstboom ook nog eens kiezen voor één in pot of een gezaagde. Er zit dus altijd wel een kerstboom bij die bij jou past!

Tip: Vergeet bij de gezaagde kerstboom niet een kerstbomenstandaard in huis te halen, anders wordt het natuurlijk lastig je boom neer te zetten.

Uiteraard vergt een echte kerstboom wel iets meer aandacht dan een kunstkerstboom of een houten kerstboom. Het blijft natuurlijk een levende boom. Laat je boom daarom acclimatiseren als je hem in huis haalt en geef hem regelmatig water als hij eenmaal staat. Meer tips voor het onderhouden van je kerstboom lees je hier.

Bekijk al onze echte kerstbomen.

Kunstkerstboom

Elk jaar halen velen hem gewoon weer van zolder of uit de schuur: de kunstkerstboom. Het is uiteraard een iets hogere uitgave dan een echte kerstboom, maar deze kan natuurlijk een flink aantal jaren mee. En ook bij deze kerstboom vind je er altijd wel één in jouw smaak, want er zijn vele soorten. Wat dacht je van een witte kerstboom, een boom met sneeuw of een hele hoge? En een trend die je ook veel ziet terugkomen is een kunstkerstboom rok. Gebruik hiervoor een paspop en maak van de kunstkerstboom de rok! Verder kun je de kunstkerstbomen mooi aankleden met een kerstbomenhuls of een sneeuwkleed want ze zijn voorzien van metalen poten.

Tip: Een kunstkerstboom is uiteraard een veilige keuze mocht je huisdieren of kleine kinderen hebben. Want wanneer deze omvalt, zet je hem eenvoudig weer overeind. Maar koop dan natuurlijk ook kunststof kerstballen, dan blijft alles heel.

Houten kerstboom

Met een houten kerstboom kun je het zo bont maken als je zelf wilt. Met een bouwpakket ben je lekker creatief bezig, maar heb je toch nog eenvoudig en snel een kerstboom in huis. Maar je kunt natuurlijk nog meer uitpakken en lekker gaan klussen! Je vindt bij ons namelijk veel maakrecepten voor het maken van een houten kerstboom. Wat dacht je van een 3D kerstboom? Deze kun je in de vorm zetten zoals je zelf wilt en kun je dus je interieur met een kleine aanpassing al een heel ander gezicht geven. Of een kerstboom van steigerhout in een iets andere vorm dan je gewend bent? Daar zal je visite vast door verrast worden. Of kijk ook een naar simpele versies van de houten kerstboom zoals een open design of één met vakjes.

Welke kerstboom je ook kiest, maak het gezellig met kerst in jouw huis! Ben je er nog steeds niet uit? Bekijk nog meer inspiratie hier of bezoek onze kerstmarkten.