De lente staat volop in bloei, de avonden worden langer en er kan zelfs buiten gegeten worden. In mei kun je de zomer gewoon al proeven. En met die vrije dagen op komst, kun je weer lekker aan de slag met deze nieuwe to-do lijstje.

Alle kleine beestjes buiten

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de lente brengt ook andere liefhebbers met zich mee: insecten. Hartstikke prima én heel gezond dat ze in je tuin zitten, maar binnen hebben ze niets te zoeken. Schaf daarom nu alvast horren aan voor je ramen en deuren. Zo kunnen vliegen, bijen en andere beestjes niet verdwalen in je huis. Iedereen blij.

Maak je terras zomerproof

Over het algemeen is mei een prachtige, zonnige maand met heel veel vrije dagen. En voor die zon wil je natuurlijk helemaal klaar zijn. Stof daarom je buitenmeubels af en voorzie je houten meubels van een nieuwe laag beits. Hoe je dat stap voor stap doet, lees je in deze blog. Maak je terras deze maand helemaal compleet met een parasol of gebruik een lang weekend om zelf een terrasoverkapping te plaatsen. Dan kun je de komende zomermaanden ook af en toe in de schaduw zitten. 

Tijd voor een vijver

Heb je tuin en zou je wel een vijver willen hebben? Mei is de ideale maand om deze aan te leggen. Kies een plek met minimaal zes tot acht uur zon per dag en maak een ontwerp. Wil je een natuurlijk-ogende vijver? Zorg dan voor ronde vormen en laat de vijver vloeiend aflopen van ondiep naar diep. Liever een strakke vijver? Maak dan mooie, rechte lijnen. Alles wat je verder nodig hebt voor een gezonde vijver, vind je hier.

Wied het onkruid in je tuin

Net zoals wij helemaal opleven in het voorjaar, doet onkruid dat ook. Hiervoor geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe minder onkruid je hoeft te wieden. In de lente zie je jong onkruid vaak al boven de grond uitpiepen. Trek dan meteen je tuinhandschoenen aan en ruk het onkruid met wortel en al uit de grond. Je kunt ook een verticuteerhark gebruiken voor grotere stukken onkruid. Hiermee snij je de ondergrondse wortels en gras door en het is nog gezond voor je gazon ook! Bij grote stukken onkruid is het makkelijker om een handhark te gebruiken.  

Grill Power

Lange, warme avonden vragen om gezellige barbecues met familie en vrienden. Zorg er daarom alvast voor dat je barbecue grondig schoon is voor je volgende etentje. Hoe je dat precies doet, lees je hier. Als je nog geen gelukkige eigenaar bent van zo’n fijne grillmachine, is het misschien eens tijd om er een aan te schaffen. Hulp nodig bij het uitzoeken van de ideale barbecue? Check dan ons koopadvies.

De handen kunnen weer uit de mouwen met deze 5 punten. En vergeet vooral niet te genieten van deze heerlijke meimaand en al die vrije dagen. In juni zijn we er weer met een nieuwe to-do lijst. Succes!