Het is één van de belangrijkste ruimtes in huis: de badkamer. Je gebruikt de badkamer tenslotte elke dag. Het is dan ook niet fijn als je het gevoel hebt dat jouw badkamer te klein is. Maar gelukkig kun je heel wat slimme klussen doen om je badkamer groter te laten lijken. Wil je je kleine badkamer inrichten en je ruimte optimaal benutten? Lees dan hier onze tips.

Gebruik grote tegels

De allereerste en misschien wel belangrijkste tip is: gebruik geen kleine tegels in een kleine badkamer. Hierdoor wordt je badkamer optisch nog kleiner en dat is juist wat je niet wilt! Neem als uitgangspunt wandtegels van minimaal 30 centimeter. Hierdoor oogt de ruimte rustiger en lijkt je badkamer optisch groter.

Kies de juiste badkamermeubels

Je denkt misschien dat badkamermeubels de badkamer alleen maar voller maken, maar de juiste badkamermeubels zorgen juist voor een overzichtelijke badkamer. Voor een kleine badkamer kun je het beste ondiepe maar lange meubels kiezen. Ga voor een diepte tussen de 38 en 45 centimeter, dan zit je goed. Een kolomkast is bijvoorbeeld een handig badkamermeubel waar je veel spullen in kwijt kunt. We hebben hier nog een paar slimme tips voor je op een rijtje gezet: 

  • Een badkamermeubel met wandplank. Dit ameublement is multifunctioneel. Het is een kast en wasbak in één en daarnaast kun je met een wandplank nog een extra opbergruimte creëren. Maak hem zelf met dit stappenplan.
  • Opbergruimte in de muur. Neemt een kast toch te veel ruimte in? Maak dan kleine opbergruimtes in de muur. Je ziet het steeds vaker, vooral in de douche, opbergvakjes waar je bijvoorbeeld je shampoo en douchegel kwijt kunt.
  • Ophangen zonder te klussen. Een simpele ladder tegen de muur maakt een leuk handdoekkenrek! Zonder te klussen bespaar je ruimte door deze tegen een vrije muur te plaatsen. 


Inloopdouche of glaswand

Een ruimtelijk gevoel creëer je met materialen waar je doorheen kunt kijken. Je badkamer lijkt direct groter als je niet meer tegen een gesloten douchecabine, een tussenwand of een douchegordijn aankijkt. Dus ga voor ruimtelijkheid en kies voor een doorzichtige douchewand. Is een doorzichtige douchewand te duur? Ga dan voor een stijlvol, maar doorzichtig douchegordijn.

Ruim op!

Het klinkt zo simpel, maar het is van essentieel belang bij een kleine badkamer. Hoe minder troep er in het zicht ligt, hoe frisser en ruimtelijker de badkamer lijkt. Zorg ervoor dat je je spullen in kasten opbergt en kies een afgesloten wasmand. In dit geval, less is more!


Grote tegels, lichte kleuren en de juiste badkamermeubels. Je weet nu dat een kleine badkamer geen probleem hoeft te zijn. Je kunt de ruimte optimaal benutten. Met de juiste tips en tricks is het niet moeilijk om een kleine badkamer groter te laten lijken. Dus waar wacht je op?


Bekijk hier alles voor de badkamer voor nog meer kleine badkamer inspiratie. Of bekijk ons stappenplan voor badkamer verven.