Het festivalseizoen staat weer voor de deur en daarmee is ook het 'glampen' begonnen. Voor een onvergetelijk festival weekend zijn er een paar musthaves die zeker op de checklist moeten komen. In deze blog delen we dé items die je echt niet mag vergeten dit festival seizoen!

De festival checklist

De tent

Een makkelijk op te zetten tent is wel essentieel voor de ultieme kampeer ervaring. Misschien ben je al in het bezit van een tent? Dan is het verstandig om voor het vertrek de tent nog even te controleren en te laten luchten. Een tent die vorig jaar verkeerd is opgeborgen kan nog wel eens voorzien zijn van de nodige schimmels. Heb je nog geen tent of ben je toch echt toe aan een nieuwe? Bekijk dan hier een selectie van geschikte festival tenten

Slaapbenodigdheden

Na een lange dag op pad te zijn geweest is toch wel erg fijn om ’s avonds in een gespreid bedje te kunnen duiken. Een goed luchtbed of een stevig veldmatje is dan wel erg prettig. Daarnaast is het ook wel pré als het niet te zwaar weegt, je moet er ten slotte ook een tijdje mee sjouwen. Omdat het ’s avonds nog wel eens flink af kan koelen is een slaapzak ook zeker geen overbodige luxe.

Partytent

Wanneer je met een grote groep gaat is een partytent ideaal. Je kunt er ’s ochtends met z’n allen ontbijten en ’s avonds nog even een afsluitend drankje onder drinken. Zeker met regenachtig weer ben je blij dat je de partytent hebt meegenomen.

Koelbox

Er gaat op een warme festival dag niets boven een lekker koud drankje. Een koelbox zorgt ervoor dat je eten en drinken goed koud blijft. Wanneer de temperaturen echt hoog oplopen (boven de 30 graden) is het ook verstandig om je crèmes en make-up hier in op te bergen.

Campingstoeltje

Je kan natuurlijk in het gras gaan zitten maar je bent pas echt een koning(in) als je een campingstoeltje hebt meegenomen. Er zullen zeker wat jaloerse blikken op jouw stoeltje geworpen worden! We hebben hier een ruime selectie lichtgewicht stoeltjes voor je geselecteerd. Vergeet deze tip vooral niet met je vrienden te delen anders moet je straks je stoeltje nog afstaan.

spelldesigns.com
 partydecormart.com

Verlichting

De meeste festivalterreinen zijn van origine geen camping dus er is niet overal verlichting aanwezig. Het is dus zeker aan te raden om een zaklamp mee te nemen en om je plekje echt gezellig te maken is solar verlichting zeker aan te raden.

Opblaas zwembad

Wil je echt indruk maken op je mede-festivalgangers? Dan plaats je toch gewoon een opblaaszwembad naast je tent! Nog een bijkomend voordeel is dat je ’s ochtends niet in de rij hoeft bij de douches. Je neemt gewoon een verfrissende duik in je eigen zwembad.