Klus 1: plafond witten

Omdat verbouwingen voor ieder huis anders zijn, gaan wij het hebben over klusjes die in veel nieuwe huizen moeten gebeuren. Zoals het witten van het plafond. Een perfecte klus om mee te beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld prima knoeien op de oude vloer (mits die eruit gaat). Bekijk hier hoe je het schilderen van een plafond stap voor stap aanpakt.

Klus 2: muren verven

Of je het nu zelf gaat doen of uitbesteedt aan een schilder, na het witten van het plafond is het tijd voor een mooie kleur op de muur. Misschien wil je nog inspiratie opdoen, misschien heb je het kleurenpalet allang samengesteld. Wat je idee ook is, we helpen je graag op weg met het verven van je muur in dit stappenplan.

Klus 3: trap verven

De trap verven in je nieuwe huis kan prachtig zijn. In dit klusadvies lees je precies hoe je het verven van de trap aanpakt. Tip: moet je de trap tussendoor gebruiken? Sla tijdens het verven telkens één trede over. Zo kun je over de droge treden altijd naar boven of beneden. 

Klus 4: elektra

Wil je (kapotte) stopcontacten vervangen? Dat is een ideaal klusje voor na het verven. In dit stappenplan lees je precies hoe je dat doet, maar ook in de video hieronder leggen we het uit. Meteen dimmers plaatsen? Doe dat gemakkelijk zelf met dit stappenplan. En dit komt niet als een shock, maar schakel altijd eerst de elektriciteit uit voordat je begint met klussen ;)Klus 5: vloer leggen

Nu kun je aan de slag met je vloer. Maar welke vloer leg je en hoe doe je dat? Als je zoekt naar een gemakkelijk te onderhouden vloer met een houten uitstraling, is laminaat de beste keuze. Laminaat is er in alle soorten en maten. Belangrijk is dat je begint met een goede ondervloer, daardoor wordt geluid gedempt en blijft je vloer langer mooi. Vervolgens ga je aan de slag met laminaat. Hoe je dat precies doet, lees je in dit klusadvies.

Klus 6: jaloezieën ophangen

Je huis is geverfd, voorzien van elektra én een prachtige nieuwe vloer. Nu is het tijd voor de finishing klusjes. Zoals het ophangen van jaloezieën. Heb jij al een stijl en kleur uitgekozen? Kort ze af op maat en plaats de jaloezieën tussen de kozijnen (in de dag) óf over de kozijnen heen (op de dag). Via de links zie je precies hoe je dat doet.

Tadaa! Hopelijk kun je vooruit met deze klusvolgorde. Daarna kan de grote verhuizing beginnen. Check 10 slimme verhuistips hoe je dat het best aanpakt. Maar eerst: succes met klussen in je nieuwe huis!