In ieder huis kom je ze tegen, zo’n saai muurtje waar je eigenlijk niet zo goed weet wat je ermee aan moet. Op dit moment zijn er veel trends wat betreft muurverven: geometrische lijnen, cirkels, ombre en lambrisering. In deze blog zetten we de mooiste muren voor je op een rijtje en geven je tips en trick voor de voorbereidingen.

Cirkel op de muur

Geef je muur een speelse look met een grote cirkel op de muur in jouw favoriete kleur. Wil je er echt werk van maken dan kun je er ook een pakkende quote in zetten. Hiervoor zou je een muursticker kunnen gebruiken of voor de nette schrijvers zelf met een penseeltje aan de slag kunnen gaan.

Nodig: schilders tape + potlood + touw (hiermee kun je de cirkel tekenen), muurverf, kwast en rollertje.

desainer.it
goodhomesmagazine.com

Geometrische lijnen

Je muur komt pas echt tot leven met een mooi lijnenspel. Het lijkt veel werk maar dat valt reuze mee. Je moet alleen binnen de lijntjes kleuren. Nodig: schilders tape, muurverf, kwast.

lesconfettis.com
homedeco.nl

Lambrisering

In de meeste jaren '30 woningen is de lambrisering al aanwezig maar is dit in jouw woning niet het geval dan kun je deze zelf met een likje verf aanbrengen. Nodig: schilders tape, muurverf, rollertje en kwast.

myparadissi.com
showhome.nl

Geometrische vlakken

Geometrie in het interieur is op dit moment hot & happening. Eigenlijk ga je precies andersom aan de slag dan bij de geometrische lijnen. Maar ook bij het kleuren van de vlakken is enige precisie vereist. Nodig: schilders tape, muurverf, rollertje en kwast.

dulux.com.au
dulux.com.au

Ombre

Een mooie kleurverloop op de muur, oftwel ombre, is een trend die we veel terug zien. Het fijne van ombre is dat je het zo bont kunt maken als je zelf wilt. Je kunt één kleur gebruiken of meerdere kleuren in elkaar over laten lopen. Nodig: schilders tape, bijvoorbeeld 2 of 3 tinten muurverf, roller, kwast.

mrperswall.com
zelfmaakideetjes.nl

Heb je moeite met het kiezen van de juiste kleurencombinatie? Lees dan deze blog met advies over welke kleuren het beste bij elkaar passen.