Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Tuin, terras & buitenleven
 3. Terug naar Onkruidbestrijding & gewasbescherming
 4. Terug naar Onkruidbestrijding & groene aanslagreinigers
 5. Terug naar Drukspuiten

Drukspuiten

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Kortingsacties

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Verkocht door

  Prijs (€)

  tot

  Merken

  Materiaal

  Kleur

  Minimale beoordeling

47 producten
Sorteren op:
i

Hozelock drukspuit Pulsar Plus 5l

Hozelock drukspuit Pulsar Plus 5l

Thuisbezorgd / Ophalen

34,

99

 1. 1
 2. 2

plantenspuit kopen

De tuin heeft verzorging nodig en gelukkig kan je hiervoor goed bij de Praxis terecht, voor bijvoorbeeld plantenspuiten, tuinslangensproeiersgieters en andere middelen. Het besproeien van je planten kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn. Misschien wil je simpelweg je planten of bloemen voorzien van wat water, onkruid verwijderen of wat grotere taken uitvoeren. Bij Praxis vind je verschillende soorten plantenspuiten met handige functies, bijvoorbeeld voor de bescherming van specifieke planten. Soms wil je namelijk alleen mest toevoegen of juist onkruid bestrijden. Daarnaast biedt Praxis verschillende waterspuiten aan waarmee je bloemen en planten op de fijnste stand van water kunt voorzien. Dit geeft bepaalde planten een extra boost doordat ze het gevoel krijgen dat de luchtvochtigheid hoger is. Door de juiste plantenspuit te gebruiken, maak je het werk in de tuin of woonkamer veel gemakkelijker. Koop je plantenspuit bij Praxis en verzorg je tuin voortaan met gemak.

Plantenspuiten en de hulpmiddelen

Meestal ben je bezig met het bestrijden van onkruid wanneer je gaat spuiten, en de keuze voor welke stof je gebruikt is belangrijk. Als je een zeer krachtige stof gebruikt, dan is de Viton hogedrukspuit van het merk Hozelock zeer geschikt. Met een inhoud van vijf liter kun je er uitgebreid mee aan de slag. Bovendien heeft deze spuit een speciaal 'last drop mechanisme', waardoor alle vloeistof zonder onderbrekingen wordt uitgespoten met één druk op de knop. Dit is natuurlijk erg handig wanneer de fles bijna leeg is, maar ook als je een groot stuk met planten moet besproeien. Voor de reguliere verzorging van je planten is de Gardena drukspuit geschikt. De handspuit van Hozelock met een inhoud van één liter is ook erg handig voor kleinere, maar niet al te eenvoudige klusjes. Als je niet zoveel capaciteit en druk nodig hebt, kun je ook een gewone plantenspuit van Hendrik Jan gebruiken.

 

Het besproeien van je planten

Het is mogelijk om te spuiten met gif of juist met vloeistoffen die de groei van je planten kunnen bevorderen. Er zijn bestrijdingsmiddelen beschikbaar tegen verschillende soorten ongedierte en onkruid, waarmee je je planten kunt beschermen. Vooral wanneer je met agressieve vloeistoffen werkt, is het erg belangrijk dat je nauwkeurig kunt richten. Gebruik de onkruidkap van Hozelock om te voorkomen dat je alle planten vergiftigt. Met een sproeikop van Gardena kun je zelfs bij winderig weer sproeien, zonder dat de vloeistof de verkeerde kant opwaait. Om ook de moeilijk bereikbare plekken te kunnen besproeien, is een telescopische lans van Hozelock een handig product dat verkrijgbaar is bij Praxis. Heb je nog iets nodig voor het besproeien van je planten? Neem altijd eerst een kijkje bij Praxis.

 

Hoe gebruik je een plantenspuit om je planten water te geven? 

Naast het bestrijden van onkruid, kun je een plantenspuit ook gebruiken om je planten water te geven. Hier zijn verschillende manieren waarop je een waterspuit kunt gebruiken voor het bewateren van je planten:

 1. Hoge luchtvochtigheid creëren:Je kunt een plantenspuit gebruiken om de plant het gevoel te geven dat deze zich in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid bevindt. Dit doe je door de bladeren van de plant af en toe lichtjes te besproeien. Sommige planten gedijen namelijk goed in een vochtige omgeving. Dit kan ook handig zijn wanneer de lucht in huis droog wordt, vooral tijdens de winter wanneer de verwarming veel aan staat.
 2. Regen nabootsen:Een andere reden om de plantenspuit te gebruiken, is om regen na te bootsen. Om te voorkomen dat er wortelrot ontstaat in de pot, is het belangrijk om je planten matig water te geven, vooral als er geen drainagegat aan de onderkant van de pot is. In plaats van water direct aan de aarde te geven, kun je het water op de bladeren sprayen met behulp van een plantenspuit. Hiermee boots je een lichte regenbui na, wat veel planten prettig vinden. Zorg er wel voor dat je controleert of je plant bestand is tegen het besproeien van de bladeren, aangezien sommige planten liever geen natte bladeren hebben.
 3. Bladeren stofvrij maken:Bladeren die bedekt zijn met stof ontvangen minder licht, terwijl lichtabsorptie via de bladeren essentieel is voor de plant om voedingsstoffen te produceren. Bovendien draagt een plant op deze manier bij aan extra zuurstof in huis. Daarom heeft stoffige bladeren niet alleen een negatieve invloed op de gezondheid van de plant, maar ook op onze eigen gezondheid.Een plantenspuit kan worden gebruikt om stof te verwijderen, maar zorg ervoor dat je het stof daadwerkelijk goed wegspuit in plaats van alleen nat te maken, omdat het anders gewoon opdroogt.
 4. Decoratie:Een plantenspuit kan ook dienen als een leuke en trendy accessoire in huis, vooral als je kiest voor een hippe variant. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze plantenspuiten van glas.

Op deze manieren kun je een plantenspuit effectief gebruiken om je planten water te geven en ze goed te verzorgen. Ben je benieuwd hoe je het beste water geeft aan je planten? Lees dan onze blog over planten water geven.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten