Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Persberichten

Hieronder vind je de recente persberichten die Praxis heeft uitgestuurd naar de nationale pers. Heb je een vraag? Neem contact op met de afdeling Communicatie: 020-3983333 of via communicatie@praxis.nl.


 

Nóg uitgebreider assortiment aan doe-het-zelf producten voor iedere klusser

Klussers kunnen weer aan het werk in Nijkerk

AMSTERDAM, 18 februari 2020 – Na enkele weken verbouwen, kunnen klussers in Nijkerk en omgeving vanaf woensdag 26 februari terecht in de vernieuwde Praxis-winkel in Nijkerk, de laatste voormalig Formido die zich aansluit bij de Praxis familie. Met de ombouw van Nijkerk staat het aantal omgebouwde Formido’s op 44 en is het Formido-project officieel afgerond. Praxis Nijkerk is te vinden aan de Watergoorweg 94, vanaf 08:00 uur is iedereen welkom om de nieuwe winkel te komen bewonderen.

Nog uitgebreider assortiment 

Met de ombouw van Formido naar Praxis is er meer ruimte gecreëerd voor de afdelingen verf en vloeren. Daarnaast zijn ook de afdelingen ijzerwaren, gereedschap, sanitair en verlichting sterk uitgebreid. Eigenaar J. Folkers vertelt graag meer over zijn verbouwde winkel: “Onze winkel biedt klanten nu extra keuze op het gebied van raamdecoratie, verlichting, vloeren, bouwmaterialen en ijzerwaren. Het vloeroppervlak van bijna 3.000 m² is gelijk gebleven, maar de winkel is nu efficiënter ingedeeld waardoor we plek hebben gekregen voor een nog uitgebreider assortiment. Nu is er voor iedere klusser, beginnend of gevorderd, nog meer keuze aan doe-het-zelf producten.”

Bekende gezichten en services

De bekende gezichten van Formido Nijkerk zullen ook in de nieuwe Praxis-winkel te zien zijn en blijven hiermee het vertrouwde aanspreekpunt. Ook de bekende services zullen beschikbaar blijven, zoals bijvoorbeeld het bezorgen van grote aankopen, het monteren van een hor of rolgordijn of zelfs een complete maatwerkkast. Uiteraard blijft ook de werkplaats met timmerman waar alles op maat gemaakt kan worden beschikbaar voor de klanten.

Openingsaanbiedingen en feestelijke activiteiten 

Om de opening van Praxis Nijkerk feestelijk in te luiden zijn er van woensdag 26 februari tot en met zaterdag 29 februari diverse acties. Zo krijgen klanten tijdens deze dagen 25% korting op bijna alles. Daarnaast worden er diverse demonstraties gegeven en staat er gratis koffie met wat lekkers klaar voor iedere klant.

Praxis beter zichtbaar voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Praxis bundelt krachten met 35 arbeidsmarktregio’s

AMSTERDAM, 14 februari 2020 – Praxis heeft op 13 februari landelijke samenwerkingsafspraken ondertekend met alle 35 arbeidsmarktregio’s, zowel UWV als gemeenten zijn hierbij aangesloten. Gezamenlijk met UWV en het Schakelpunt Landelijke Werkgevers zet Praxis zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gemakkelijker aan werk te helpen. Praxis is de eerste bouwmarkt met gelijksoortige afspraken die de bemiddeling van kandidaten uit de bestanden van UWV en gemeenten regelen. Het is voor het eerst dat vanuit alle 35 arbeidsmarktregio’s publieke partijen zijn aangesloten en samen met Praxis aan de slag gaan om de arbeidsplaatsen in te vullen.

Samen voor een inclusieve arbeidsmarkt 

Praxis werkt al jaren samen met gemeenten en UWV in verschillende regio’s in Nederland. In deze samenwerking liepen de verschillende partijen regelmatig tegen het feit aan dat men elkaar niet kon vinden. Met de komst van dit initiatief wordt er naar het één loket principe toegewerkt, waardoor werkzoekenden vanuit de Wajong, WW, Bijstand, WIA of mensen die vallen onder de Participatiewet beter in beeld komen en bemiddeld kunnen worden naar werk. Met het afspreken van centrale contactpersonen kunnen partijen elkaar gemakkelijker vinden. Mary van de Looij, Adviseur Schakelpunt Landelijke Werkgevers: “We hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt om de behoefte van de werkgever, UWV en de regio’s c.q. gemeenten aan elkaar te verbinden. Ik ben dan ook heel blij dat het gelukt is om voor Praxis met dit arrangement alle regio’s in Nederland aan te sluiten en een kans te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Tof Thissen, Directeur UWV WERKbedrijf: “In ons werk komen wij veel mensen tegen die dolgraag willen werken, maar in wie de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is geïnteresseerd. Het lukt deze groep mensen niet volledig op eigen kracht. Het is mooi dat we op grote schaal met Praxis kunnen samenwerken om juist deze mensen aan werk te helpen. De ondertekening van deze samenwerking is een bevestiging van de wederzijdse inspanningen.”

Ondertekenen arrangement op Praxis Makers Beurs

Tijdens een speciale bijeenkomst op de Praxis Makers Beurs, een productenbeurs waar Praxis medewerkers kennis maken met en leren over nieuwe assortimenten, is het arrangement ondertekend door diverse arbeidsmarktregio’s en UWV. Melithsa Demmers (HR Directeur Praxis), Tof Thissen (Directeur UWV WERKbedrijf) en Tanja Willemsen (Projectleider Schakelpunt Landelijke Werkgevers) hebben kort gesproken over deze samenwerking. Ook Michael Nachtegaal deelde zijn verhaal hoe hij als iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt is binnengekomen bij Praxis en via allerlei opleidingstrajecten binnen Praxis is doorgegroeid naar senior medewerker. 

Praxis is er voor iedereen

Al jaren is Praxis succesvol in het aanbieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Praxis heeft de ambitie om inclusief ondernemen verder in te bedden in de organisatie en de samenwerking met UWV en de arbeidsmarktregio’s naar een hoger niveau te tillen door deze landelijk te structuren en formaliseren. Melithsa Demmers licht enthousiast toe: “Praxis is er voor iedereen. Iedereen die graag wil werken en zijn talenten kan inzetten. We hebben ervaren dat medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt enorm betrokken zijn en zo blij zijn om bij een team te horen. Dat is ook motiverend voor collega’s. Wij willen graag een inclusieve werkgever zijn en het intensiveren van de samenwerking met UWV en gemeenten kan hier een grote bijdrage aan leveren. Ik ben trots!”

3.000 m2 met meer dan 26.000 artikelen voor alle klussers

Praxis Oegstgeest: klaar voor de toekomst

AMSTERDAM, 7 februari 2020 – Vanaf vrijdag 14 februari hoeven inwoners van Oegstgeest niet langer uit te wijken naar omliggende steden, maar kunnen ze hun klushart ophalen bij een gloednieuwe Praxis-winkel in hun eigen woonplaats. De eerste grote gasloze Praxis is gevestigd in Oegstgeest op het duurzame bedrijventerrein de Boeg. Klanten kunnen hier terecht voor meer dan 26.000 producten om hun complete klus mee uit te voeren, advies en natuurlijk diverse services.

Frits Voorhout, Directeur Verkoop Praxis: “Wij zijn verheugd om deze twee Multimate-winkels toe te voegen aan de Praxis-formule. De winkels zullen in assortiment aan doe-het-zelf-producten enorm toenemen en worden ingericht in onze nieuwe look & feel. De vertrouwde maatwerk services als maatwerk gordijnen en kasten blijven ook bij de omgebouwde Praxis vestigingen beschikbaar.”

Duurzaamheid voorop

Praxis Oegstgeest is de eerste grote gasloze Praxis-winkel, waarbij de winkel is uitgerust met een warmtepomp in plaats van een gasaansluiting. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van lage temperatuursverwarming in de vloer om het energieverbruik te verminderen. De hele winkel en het buitenterrein zijn voorzien van LED-verlichting en er zijn twee elektrische oplaadpalen op het parkeerterrein te vinden. Tevens wordt een deel van het pand gebruikt als geluidswal voor de omgeving. In de toekomst hoopt Praxis Oegstgeest ook gebruik te kunnen maken van zonnepanelen. De elektronische voorbereiding om dit mogelijk te maken zijn alvast getroffen.

Compact pand en alles bij de hand

Ondanks dat de winkel met zijn 3.000 m2 onder de kleinere Praxis-winkels valt is alles er te vinden. Winkelmanager Willem Voogel: ”We hebben goed gekeken naar waar we sterk in zijn en dat vertaalt zich naar de producten in de winkel. Je vindt er alles voor de complete klus, onder andere een mega afdeling in verf, verlichtingen, vloeren, en een grote tuin en seizoensafdeling.” Willem is al lang onderdeel van de Praxis familie maar dit is de eerste keer dat hij een compleet nieuwe bouwmarkt gaat leiden: “Ik heb al veel verschillende winkels meegemaakt, maar de winkel van het begin zien ontstaan, groeien en vervolgens inrichten maakt het wel extra bijzonder. Het was mooi om te zien hoe de winkel in fases werd opgebouwd en steeds meer vorm kreeg. Nu staat er een indrukwekkend pand dat klaar is voor de toekomst.” Willem is zeker niet de enige die enthousiast is over Praxis Oegstgeest. Tijdens een speeddate event om nieuwe medewerkers te werven kwamen er een record aantal aanmeldingen binnen. Hierdoor staat er een enthousiast team, zowel met nieuwe medewerkers als met ervaren Praxis medewerkers uit de regio, dat zich vol inzet om de klanten te helpen en adviseren.

Feestelijke openingsacties 

Om de opening van Praxis Oegstgeest feestelijk in te luiden zijn er van 14 februari tot en met 16 februari diverse acties. Zo krijgen alle klanten 25% korting op een artikel naar keuze. Download nu alvast de Praxis app en profiteer meteen van alle voordelen bij Praxis Oegstgeest. Deze app geeft ook toegang tot het loyaliteitsprogramma Praxis Plus.

194e en 195e Praxis-winkel in Uithoorn en IJmuiden

Praxis breidt aantal winkels verder uit

AMSTERDAM, 20 januari 2020 – Klussers uit Uithoorn, IJmuiden en omstreken kunnen uitkijken naar het voorjaar van 2020, dan opent Praxis namelijk zijn deuren in Uithoorn en IJmuiden. Vorige week tekende Praxis voor zijn 194e en 195e Praxis-winkel, twee voormalige Multimate-winkels. Met de aankondiging van deze nieuwe winkels versterkt Praxis zijn nr. 1 positie in de DHZ-markt.

Frits Voorhout, Directeur Verkoop Praxis: “Wij zijn verheugd om deze twee Multimate-winkels toe te voegen aan de Praxis-formule. De winkels zullen in assortiment aan doe-het-zelf-producten enorm toenemen en worden ingericht in onze nieuwe look & feel. De vertrouwde maatwerk services als maatwerk gordijnen en kasten blijven ook bij de omgebouwde Praxis vestigingen beschikbaar.”

Onderdeel van de Praxis-familie

Aangezien het franchisecontract met Multimate (DGN Retail) begin 2020 afloopt, hebben franchisenemers Pieter Dungelmann en Jos van Vliet ervoor gekozen om franchiser te worden van Praxis. De franchisenemers lichten hun keuze enthousiast toe: “Fantastisch om onderdeel te worden van de Praxis-familie. Straks vinden klanten in deze winkels een uitgebreid assortiment aan producten op diverse afdelingen. Ook kunnen ze bij Praxis gebruik maken van Praxis Plus en profiteren van speciale kortingen en extra voordelen. Leuk feitje: Praxis is straks zowel in Uithoorn als in IJmuiden de enige bouwmarkt. Dit voorjaar zal in het teken staan van de ombouw. We kijken er naar uit om de makers in Uithoorn, IJmuiden en omstreken later dit voorjaar te verwelkomen in een van deze twee omgebouwde winkels.” Praxis verwacht in het late voorjaar 2020 de deuren te openen in Uithoorn en IJmuiden.Dé grootste kerstbomenverkoper maakt het klanten nog makkelijker in 2019

Praxis helpt bij het vinden en mooi houden van Droomboom

AMSTERDAM, 27 november 2019 – De kerstbomenverkoop is vandaag van start gegaan met nu al een grote toeloop van klanten. De eerste verkoopcijfers laten zien dat de grotere kerstbomen en bomen in pot het populairst zijn. Ook dit jaar biedt Praxis weer een groot assortiment bomen van hoge kwaliteit aan. Om de kwaliteit nog langer te behouden, geeft Praxis bij elke kerstboom gratis voeding mee. Met het uitgebreide assortiment, kan Praxis zich goed voorstellen dat klanten door al die verschillende kerstbomen het bos niet meer zien. Daarom maken we het klanten dit jaar makkelijker met behulp van een ‘Droomboom’ test.

“We zien dat ook dit jaar de Nordmann verreweg de populairste ‘hoofdboom’ is vanwege zijn naaldvastheid. Ook zien we dat mensen steeds eerder de kerstboom in huis halen. Het is daarom voor Praxis extra belangrijk dat de kerstbomen van goede kwaliteit zijn”, aldus Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis. Raymond Duijker, Product Manager Praxis, vult de Beijer aan: “Om deze kwaliteit te waarborgen komen al onze kerstbomen rechtstreeks van kwekers, voornamelijk uit Denemarken en Duitsland. Dit zijn familiebedrijven waar de kwaliteit van generatie op generatie wordt doorgegeven. De kwekers doen aan duurzaam bosbeheer, zo worden er voor elke boom meerdere bomen terug geplant. Nog een bijkomend voordeel is dat de kwalitatieve bomen bij de kweker al in de perfecte vorm worden gesnoeid, zodat klanten hem alleen hoeven op te tuigen.”

Voeding en tips voor langer behoud kerstboom

Het internet staat vol met tips voor huishoudelijke brouwsels, van aspirine tot 7UP, om kerstbomen langer mooi te houden. Helaas klinken deze oplossingen mooier dan ze in de praktijk zijn. Daarom geeft Praxis bij aankoop van elke kerstboom gratis voeding mee. Deze is speciaal ontwikkeld voor Praxis door Compo, een vooraanstaande leverancier van meststoffen. Hiermee krijgt de boom een extra boost en behoudt hij langer zijn naalden en groene kleur. Naast de voeding voorziet Praxis ook via de website in verzorgingstips om de kerstboom zo lang mogelijk mooi te houden. Zo komt de kerstboom zeker gezellig de kerstdagen door. Lees handige verzorgingstips en nog meer interessante weetjes & tips in de ‘Droomboom’ Infographic, ook te vinden op www.praxis.nl

“Kwalitatieve bomen en juiste voeding zorgen voor de perfecte Droomboom.”

 

Praxis vermindert keuzestress met handige test

Al jaren is Praxis de nummer 1 in kerstbomen en heeft het van alle winkelketens de grootste groep trouwe klanten (95%) die elk jaar weer een kerstboom komt uitkiezen. Praxis begrijpt dat het voor klanten lastig is om de ideale boom te vinden in de grote verscheidenheid aan kerstbomen. Daarom maakt Praxis het vinden van de perfecte boom makkelijker met de ‘Droomboom’ test via www.praxis.nl/droomboom. Hiermee ontdekken klanten binnen enkele stappen welke kerstboom het beste bij hen past. Na het vinden van de ‘Droomboom’ kan deze worden uitgezocht in één van onze 191 winkels.

 

De Praxis ‘Droomboom’ en kerstboomfeiten op een rij 

Het nieuwe loyaliteitsprogramma voor alle Makers

Praxis introduceert Praxis Plus

AMSTERDAM, 9 april 2019 – Praxis introduceert vandaag zijn vernieuwde app met loyaliteitsprogramma (Praxis Plus) dat de klanten, de makers, niet alleen helpt met alle klussen maar ook speciale kortingen, voordeel en extra services biedt.

Jasper van Orden, Directeur Marketing Praxis, over de vernieuwde Praxis app: “Met deze app bieden we heel veel extra services die klusdrempels verder verlagen, zoals de gratis aanhanger. En met Praxis Plus willen we de relatie verstevigen met de klussers die regelmatig bij ons komen.”

Vernieuwde Praxis app

In de nieuw vormgegeven Praxis app vinden klanten vele handige functies om ze op weg te helpen in hun maakreis. Zo is in één oogopslag alle aanbiedingen, openingstijden, locaties en routes naar Praxis-winkels te vinden. Ook beschikt de app over veel klus inspiratie. Verder kunnen klanten via de app sparen voor Air Miles, wekelijks de nieuwste Praxis folder bekijken en via pushnotificaties speciale aanbiedingen en nieuwtjes ontvangen.

Meer voordeel met Praxis Plus

De app geeft ook toegang tot het nieuwe loyaliteitsprogramma van Praxis: Praxis Plus. Met Praxis Plus helpt Praxis klanten graag verder met extra service en met speciale Praxis Plus aanbiedingen. Alle pluspunten op een rij:
 • • Altijd speciale Praxis Plus aanbiedingen, zoals extra korting
 • • 1 jaar extra garantie: bovenop de standaardgarantie ontvangen Praxis Plus leden 1 jaar extra garantie op alle aankopen
 • • 90 dagen retourtijd: in plaats van de standaard 30 dagen, krijgen Praxis Plus leden 90 dagen de tijd om producten te ruilen of retourneren
 • • 2 uur gratis aanhanger
 • • Gereedschap huren zonder borg
Eerste resultaten sinds soft launch veelbelovend Olivier Somer, CRM Manager Praxis, licht enthousiast toe: “Praxis is 18 maart gestart met een soft launch van de app en de eerste reacties van klanten zijn zeer positief. Zonder communicatie realiseerde Praxis sinds de lancering van de nieuwe app bijna 125.000 downloads en is het bonbedrag van Praxis Plus klanten gemiddeld hoger.” Praxis heeft ook al positieve reacties van klanten ontvangen, zoals:
 • • Je wordt als terugkomende klant gewaardeerd en Praxis helpt je de klussen betaalbaar te maken.”
 • • De app is gemakkelijk als je in de winkel staat. Je bent meteen op de hoogte van de korting en krijgt diverse privileges.”
 • • Leuke app en het nodigt je uit om naar de winkel te komen.” De komende tijd brengt Praxis veel meer focus aan op Praxis Plus en de app. Zo worden wekelijks in de app en folder speciale Praxis Plus aanbiedingen gecommuniceerd waar Praxis Plus leden gebruik van kunnen maken.

Communicatie op maat

Praxis investeert al geruime tijd in het beter leren kennen van zijn klanten. Binnen de communicatiemix is er een shift gaande van massacommunicatie naar communicatie op maat. Met instemming van de klanten stuurt Praxis op deze manier op het juiste moment een relevanter aanbod en informatie middels de folder, nieuwsbrieven, praxis.nl en de Praxis app. “Zo kunnen wij gerichter en persoonlijker communiceren naar onze klanten toe”, aldus Jasper van Orden. Hij vervolgt: “De boodschap van onze communicatie wordt op deze manier veel relevanter voor klanten. De traffic naar onze Praxis-winkels neemt toe en de conversie van onze website wordt verbeterd. Een win-winsituatie dus.” .

Download de Praxis app

De Praxis app is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Playstore en op alle devices bruikbaar. Via de app kunnen klanten zich aanmelden voor Praxis Plus. Na aanmelding staat de digitale klantenpas in de app klaar.


Praxis Plus voordelen via de nieuwe Praxis App

Al jaren de grootste kerstbomenverkoper signaleert eerste trends 2018

Grote boom en kerstboom-in-pot populairst

AMSTERDAM, 27 november 2018 – De kerstbomenverkoop bij Praxis is deze week van start gegaan met een grote toeloop aan klanten. Steeds grotere bomen en bomen in pot zijn wederom het populairst. Eerste verkoopcijfers tonen aan dat op dit moment de meest verkochte boom ook dit jaar de Nordmann is met een lengte voorbij de twee meter. Daarnaast is de boom in pot de afgelopen vier jaar steeds meer verkocht (lengte 175-200 cm). De kerstboomverkoop is dit jaar vroeger gestart bij Praxis, mensen willen steeds eerder gezelligheid in huis.

“We zien dat de grote bomen het meest verkopen”, aldus Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis. De Nordmann kerstboom is verreweg het populairst als ‘hoofdboom’, vanwege zijn naaldvastheid. De Beijer vervolgt: “Daarnaast zien we andere soorten sneller stijgen in populariteit, zoals de Omorika, een boom in pot, omdat onze klanten kiezen voor gemak en meteen kan worden neergezet en vaak ook als tweede boom wordt aangeschaft. De verkoop van deze bomen is de afgelopen vier jaar met 20% gestegen.”

Steeds vroeger kerst in huis

Praxis is al jaren de nummer 1 in kerstbomen en heeft van alle winkelketens de grootste groep trouwe klanten (95%) die elk jaar weer een kerstboom komt uitkiezen. Opmerkelijk dit jaar is dat mensen steeds eerder de kerstboom in huis willen halen. Deze vroege vogels kiezen vaker een kerstboom in pot, niet alleen vanwege het gemak, maar ook omdat deze gemakkelijker met de juiste verzorging goed tot na kerst is te houden. Kijk voor de juiste verzorgingstips en de laatste kerstacties, op www.praxis.nl. Voor iedereen die wat anders wil: Praxis geeft dit jaar in meer dan 90 Praxis winkels voor de echte makers workshops om van hout voor 25,- euro p.p. je eigen ‘houten’ kerstboom te maken. Kijk op www.praxis.nl/workshop-kerstboom.

“Direct van de bron: familiebedrijven geven expertise generaties door.”

Rechtstreeks van de kweker voor goede kwaliteit

Om de kwaliteit te waarborgen, zorgt Praxis ervoor dat het directe leveringen krijgt van de kweker, zonder tussenhandel. Zo komen de bomen extra vers binnen. “We halen onze bomen van kwaliteitskwekers uit Denemarken, Polen, Duitsland en Nederland, die aan duurzaam bosbeheer doen. Dit zijn familiebedrijven, waar de kwaliteit generatie op generatie wordt doorgegeven. Voor elke boom worden er meerdere weer terug geplant”, aldus Raymond Duijker, inkoper Praxis. Dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, laat Praxis zien, omdat het groot inkoopt. “Vanaf 9,99 euro heb je al een boom in huis met onze Airmiles actie. We verwachten, ook dankzij de vroege start, dat de verkoop dit jaar ook zal stijgen. We hebben meer bomen ingekocht en zullen de komende weken de voorraad aanvullen met verse nieuwe bomen.”

Kwaliteit staat bij ons voorop, zo ook bij onze kwekers, die dit jaar extra hebben bijgemest om de bomen goed groen en gezond te houden. De grote bomen hebben de warme zomer goed doorstaan. Omdat Praxis al jaren de grootste kerstboomverkoper van Nederland is, is er veel kennis aanwezig. Raymond: “Wist je bijvoorbeeld dat als je de kerstboom de juiste verzorging geeft, hij veel langer kan blijven staan?” Dit en nog meer interessante facts leest u in de Kerstbomen Infographic, ook te vinden op www.praxis.nl.

Kerstbomen Infographic

Feest in alle 165 winkels van 3 t/m 30 september 2018


Praxis 40 jaar en viert verjaardag met klanten!

AMSTERDAM, 3 september 2018 – Praxis bestaat 40 jaar en viert daarom de hele maand september feest. Praxis heeft de afgelopen decennia miljoenen klanten op weg geholpen met het realiseren van allerlei projecten, van grote verbouwingen tot kleine decoratieve klussen. 


In 1978 werd de eerste winkel van Praxis geopend in Venlo en 40 jaar later is Praxis niet meer weg te denken uit de Nederlandse doe-het-zelf branche. Deze eerste winkel was zo’n groot succes, dat nog hetzelfde jaar vier Praxis-winkels hun deuren openden. Binnen 10 jaar telde Praxis al 38 winkels. Praxis blijft groeien, ook dit jaar. In het afgelopen jaar heeft Praxis twee Praxis City-winkels geopend en 18 Formido-winkels omgebouwd naar Praxis. Praxis heeft inmiddels 165 Praxis-winkels op de teller staan en gaat tot en met oktober nog 6 Praxis-winkels openen: Praxis City Groningen, Praxis Stiens, Praxis Oudenbosch, Praxis Oosterwolde, Praxis Urk en Praxis Albrandswaard.

Ontwikkelingen en trends


40 jaar gek op klussen bij Praxis betekent ook 40 jaar de ontwikkelingen en trends op de voet volgen op het gebied van doe-het-zelf, klussen, wonen en tuin. Praxis wil klussen dichterbij brengen en gelooft dat er in iedereen een maker zit. Via een compleet vernieuwde website (www.praxis.nl) inspireert Praxis klanten met de meest uiteenlopende producten, services en klusvideo’s. Daarnaast geeft Praxis maakworkshops in de winkels en biedt Praxis al vele jaren zeer goed advies, om klanten optimaal te helpen. 

Wie jarig is, trakteert!

Praxis viert dit verjaardagsfeest daarom ook groots samen met zijn klanten. Van 3 t/m 30 september 2018 krijgen klanten tijdens de Praxis Prijzen Parade bij iedere kassatransactie een kraskaart mee en kunnen klanten t/m 14 oktober 2018 via www.praxis.nl/jarig checken of ze in de prijzen zijn gevallen. Klanten hebben altijd prijs. Er zijn onder andere vloer make-overs, hot tubs, gift-cards en loungesets te winnen. Mocht er geen fysieke prijs op de code zijn gevallen, dan kunnen klanten rekenen op een kortingsbon van 20% of 25% op één artikel naar keuze.

Praxis Maastricht Belvédère

Opening van de 9e stadswinkel in Nederland

Praxis City voor alle makers in Groningen

AMSTERDAM, 31 augustus 2018 – Op dinsdag 4 september opent Praxis zijn negende stadswinkel aan de Nieuwe Ebbingestraat 92 in Groningen. Deze Praxis City is gevestigd in het centrum van Groningen. Praxis Groningen City is er voor alle makers in Groningen, een winkel die speciaal is afgestemd op de behoeften van klussers in het stadscentrum. 


“Praxis City Groningen is de winkel voor de kleine klus, het is handig en dichtbij. In Praxis City Groningen kun je gereedschap huren en verf mengen. Het is de ideale winkel om snel even langs te gaan voor de benodigde artikelen voor bij jouw doe-het-zelf klus. Uniek in deze Praxis City winkel is de maaktafel. Bij de maaktafel kun je zelf aan jouw klus werken en gebruik maken van het aanwezige gereedschap. Op deze manier hoef je het gereedschap niet aan te schaffen en kunnen de medewerkers helpen en/of advies geven”, aldus Richard Meijer, Districtmanager Praxis.

Een mix van specifiek assortiment en goede service


Door de komst van Praxis City worden kleine doe-het-zelf klussen toegankelijker voor de klussers in het stadscentrum. Praxis merkt dat onder klanten in de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service. De Praxis City winkels zijn qua vloeroppervlakte relatief klein, maar beschikken over een veelzijdig assortiment. Praxis wil er zijn voor alle makers, ook in grote dichtbevolkte steden, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap in huis heeft. Dan biedt Praxis City een uitkomst. En staat iets niet in Praxis City Groningen, dan helpt Praxis klanten graag vanuit een nabij gelegen grotere winkel (Praxis Groningen op de Damsterdiep 315) of natuurlijk online via www.praxis.nl.

Het assortiment van deze winkels bestaat uit de basisbenodigdheden zoals verf, verlichting, diverse gereedschappen, ijzerwaren en fietsaccessoires. Daarbij biedt Praxis City verschillende services zoals verf mengen, sleutels maken en specifiek klusadvies. Een belangrijk extra gemak voor buurtbewoners is de maakplaats in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts. Onze medewerkers zijn speciaal getraind om klanten van een passend advies te voorzien.

Feestelijke openingsaanbiedingen


In de speciale openingsfolder staan alle feestelijke aanbiedingen. Hierin staat ook een coupon waarmee klanten t/m zondag 16 september 2018 kunnen profiteren van 20% korting op een artikel naar keuze.

Praxis City Groningen

11.000 m2 met meer dan 35.000 artikelen voor alle klussers

Grootste Praxis bouwmarkt opent in Maastricht

Amsterdam, 27 juni 2018 – Met ruim 11.000 m2 heeft Praxis vandaag zijn grootste bouwmarkt in Zuid-Nederland geopend. De splinternieuwe Praxis Maastricht Belvédère is de 160e Praxis-winkel en is Praxis’ nieuwste trots met veel speciale services. Meer dan 35.000 artikelen liggen hier op voorraad en alle afdelingen zijn uitgebreid met nieuwe producten en merken. De nieuwste aanwinst van Praxis speelt ook in op de groeiende professionele klusmarkt met speciale producten en services voor deze doelgroep. Bijzonder voor deze Praxis is de grote regionale uitstraling. Niet alleen voor klanten uit Maastricht en omgeving, maar ook voor klanten uit België en omstreken biedt deze winkel uitkomst.

Overweldigend assortiment en services voor gewone en professionele makers
Met een zeer uitgebreid verfassortiment, de grootste keuze aan laminaat direct uit voorraad leverbaar en een zeer ruim aanbod sanitair, kan de klant zich uitleven. Voor de professionele maker biedt de winkel een grote voorraad aan vernieuwd bulk assortiment, zoals bouwstoffen en gipsplaten. Praxis Maastricht Belvédère is niet alleen onderscheidend dankzij zijn grootste assortiment, maar ook vanwege de vele services die het aanbiedt. Er is een speciale bouwhal met eigen kassa en afhaalingang waar de klant (bulk)materialen makkelijk kan inladen. De winkel heeft een uitgebreide zaagservice; niet alleen wordt hout- en plaatmateriaal kosteloos transportklaar gezaagd, ook kan tegen geringe betaling uitgebreide zaagopdrachten worden uitgevoerd en kan hout in verstek worden gezaagd. Bij de verfmengbalie kan men kiezen uit alle kleuren die gratis worden gemengd. De klant kan ook een persoonlijke winkelafspraak maken waarbij in 25 minuten persoonlijk klusadvies wordt gegeven. Verder kan de klant terecht voor workshops voor de makers, klik-en-haal-af en bezorgservice. Zie voor meer info praxis.nl.

Ook voor de professional volop keuze: uitgebreide zaagservice en grote bouwhal

Een trots ervaren Praxis-team staat voor u klaar!
Winkelmanager Maurice Harmsen, al bijna 20 jaar werkzaam bij Praxis in diverse rollen en Praxis-winkels, vertelt trots over deze mooie nieuwe winkel Praxis Maastricht Belvédère: "Ik raad elke klant aan zelf te komen kijken, zo ongelofelijk mooi en uitgebreid is deze winkel! Naast de speciale bouwhal, die tot de nok gevuld is met bouwmaterialen en bulkvoorraden, zijn er op alle afdelingen nieuwe assortimenten en producten te vinden. Ons team bestaat uit ongeveer 75 ervaren medewerkers, niet alleen uit Praxis Maastricht Porseleinstraat en Maastricht Heerderweg, maar ook uit andere Praxis-winkels uit Heerlen, Beek en Brunssum, aangevuld met nieuwe collega’s. Vertrouwde en nieuwe gezichten staan elke dag vanaf 8 uur voor onze klanten klaar met vakkundig advies en een vriendelijke glimlach. Er is enorm hard gewerkt aan deze winkel en dit alles in een positieve sfeer. In acht maanden tijd is de winkel gerealiseerd. Ik ben enorm trots op dit team en deze prachtige Praxis-winkel".

Grootse opening met spectaculair feestvoordeel en demonstraties
Van woensdag 27 juni t/m zondag 1 juli is het feest & voordeel bij Praxis Maastricht Belvédère. Dat betekent vijf dagen lang leuke extra’s en feestelijke aanbiedingen. Profiteer in de openingsweek van maar liefst 25% korting op alles (m.u.v. lopende aanbiedingen, opruiming, robotmaaiers en ‘vaste late prijs’ producten, niet i.c.m. Air Miles korting). Vroege vogels die op 27 juni om 8 uur aanwezig zijn bij de opening en een van de eerste 100 betalende klanten zijn (bij een minimale besteding van € 25, ), ontvangen gratis een Stanley Universele Zaag Heavy Duty. Klanten die vóór zondag naar de winkel komen maken bovendien kans op een luxe Grohe regendouche! In de openingsweek vinden er diverse productdemonstraties plaats, waaronder een demo Bosch powertools, Flexa verf en Starwax onderhoudsproducten. Klanten kunnen naast alle demonstraties en tijden ook de feestelijke dagdeals in de openingsfolder terugvinden.

Praxis Maastricht Belvédère

Verkoelende en populaire producten in Top 10

Coole vaders komen bij Praxis

Amsterdam, 13 juni 2018 – Traditioneel vindt in Nederland op de derde zondag van juni Vaderdag plaats, dit jaar op zondag 17 juni. Dé gelegenheid voor alle kinderen en moeders in Nederland om vaders en opa’s eens in het middelpunt te zetten en een prachtig cadeau te geven. Problemen met kiezen? In de Vaderdag Top 10 van Praxis vind je volop keuze. Opvallend is dat na de warme maand mei veel vaders om een verkoelend geschenk vragen, maar dat traditioneel populaire cadeaus nog steeds blijven scoren.

Top 10 hardlopers voor vader
Praxis heeft als missie er écht voor de makers te zijn en zeker de vaders - makers bij uitstek - worden bij Praxis niet vergeten. Daarom staan op www.praxis.nl/vaderdag inspiratie en tips, waaronder leuke zelfmaak cadeau-ideeën zoals een houten stropdas of een sixpack houder! Toch liever iets kopen? Bekijk de Vaderdag Top 10. Opvallend is dat steeds meer verkoelende producten in de lijst terug te vinden zijn. Zodra de temperaturen boven de 25 graden komen vliegen de zwembaden en de whirlpools de deur uit. Maar ook de traditioneel populaire cadeaus als hogedrukreinigers, accuboormachines en barbecues ontbreken niet op de verlanglijstjes van pa.

Hulp nodig bij het kiezen? Dit zijn de 10 hardlopers voor Vaderdag:
 1. Worx Klopboormachine, 20V, (Adviesprijs: €239,- / voor €159,- / Actieprijs €134,- incl. €25,- cashback)
 2. Houtskoolbarbecue Angus 2, Central Park BBQ & Friends, met 2 inklapbare zijtafels, ingebouwde thermometeren een griloppervlak van 40 x 55 cm (Actieprijs: €129,-)
 3. Lazy Spa Miami, inclusief cover, opblaasbaar, eenvoudig te monteren (Actieprijs: €379,-)
 4. Hozelock uitrekbare flexibele tuinslang 15 of 30 meter (Actieprijs: €26,99)
 5. Worx Werkbank Pegasus, supersterk net als vader (Actieprijs: €89,25)
 6. Kärcher Hogedrukreiniger incl. vuilfrees en terrasreiniger, bovendien met gratis bioscoopkaartje (Film: Mission Impossible) voor de koper (Actieprijs: €96,75)
 7. Houtskoolbarbecue Ohio Bis Central Park BBQ & Friends (Actieprijs: €34,99)
 8. Worx Accu Grastrimmer, nu met gratis accu (Actieprijs: €99,99)
 9. Worx Accu Heggenschaar, nu met gratis tweede accu (Actieprijs: €99,99)
 10. Sencys gereedschapskoffer Babushka (Actieprijs: €14,99)

Actiefolder met 25% korting op elektrisch gereedschap
In de week voorafgaand aan Vaderdag verspreidt Praxis een speciale actiefolder met de Top 10 hardlopers en diverse andere productaanbiedingen. Komt u er niet uit? Kies dan voor 25% korting op elektrisch gereedschap of een Praxis cadeaukaart. De kaart is praktisch gezien het beste cadeau voor pa. Oplaadbaar van €10,- tot €250,- en in delen inwisselbaar, in alle 159 winkels en maar liefst twee jaar geldig!

Over Vaderdag: sinds 1937 in Nederland
De eerste Vaderdag vond plaats op 19 juni 1910 in de Amerikaanse staat Washington, aldus Fathersdaycelebration. Geïnspireerd door het idee van Moederdag, dat een jaar eerder gelanceerd was, wilde een dochter haar vader – weduwnaar en veteraan – eren voor zijn moed en doorzettingsvermogen. Deze dag werd pas officieel in de VS erkend door president Richard Nixon in 1972. In Nederland wordt vanaf oktober 1937 Vaderdag gevierd. Op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni.

Vaderdag 2018

Opening twee nieuwe stadswinkels in dezelfde week

Nieuw: Praxis City Eindhoven en Praxis City Rotterdam

Amsterdam, 12 Maart 2018 – Morgen dinsdag 13 maart 2018 opent Praxis haar vijfde stadswinkel op de Woenselse Markt 11 in Eindhoven. De dag erna op woensdag 14 maart wordt de zesde stadswinkel geopend in Rotterdam op het Eudokiaplein 3. Met de opening van deze twee Praxis City’s (voorheen Praxis om de Hoek geheten) maakt Praxis ook in de naamsverandering een ambitie waar om de komende jaren de stadswinkels strategisch te positioneren. Zoals al eerder aangekondigd volgen er meer stadswinkels, o.a. in Utrecht op de Biltstraat en in Nijmegen op de Bisschop Hamerstraat.

Nieuwe naam geeft ambitie weer
“De stadswinkel Praxis om de Hoek is succesvol en met een verdere uitrol komen we op acht stadswinkels voor de zomer. Door deze groei ziet Praxis ook kansen om het winkelconcept nadrukkelijker te positioneren als doe-het-zelf-concept voor in de stad. Daarom is gekozen om voor de winkels de naam te veranderen in Praxis City, zodat we nog duidelijker de stadswinkel in het concept benadrukken”, aldus Algemeen Directeur Joost de Beijer. Deze naam is praktisch en strategisch ook gekozen zodat het goed past in ons Benelux winkelportfolio, naast Brico City in België.”

Praxis voor de makers in de stad
Praxis merkt dat onder klanten in de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service. “ Ondanks dat Praxis al meerdere bouwmarkten heeft in Eindhoven en Rotterdam zien we ruimte voor een stadswinkel in Eindhoven en een tweede stadswinkel in Rotterdam ” vervolgt De Beijer. Stadswinkels van Praxis voorzien in de wensen van klanten, die graag worden bediend van gemak dichtbij huis. Qua vloeroppervlakte zullen deze winkels relatief klein zijn (beiden ± 350 m²) met het assortiment afgestemd op de behoefte van de klant in de buurt.

Een mix van specifiek assortiment en goede service
Snel een klusje uitvoeren of iets vergeten? Geen enkel probleem, dat is precies waarvoor de doe-het-zelf keten deze formule in het leven heeft geroepen. Praxis wil er zijn voor alle makers, ook in grote dichtbevolkte steden, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap in huis heeft. Dan biedt Praxis City een uitkomst. En staat iets niet in de stadswinkel, dan helpen ze je vanuit een nabij gelegen grotere Praxis winkel of natuurlijk online via www.praxis.nl.

Het personeel is actief aanwezig om de klanten te helpen en te adviseren. Het assortiment van deze winkels bestaat uit de basisbenodigdheden voor klussen zoals verf, verlichting, diverse gereedschappen, ijzerwaren en fietsaccessoires. Daarbij biedt Praxis City verschillende services zoals verfmengen, sleutels maken en specifiek klusadvies. Een belangrijk extra gemak voor buurtbewoners is de maakplaats in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts. Er zijn gemiddeld rond de 7.000 producten direct verkrijgbaar en 60.000 meer via online praxis.nl.

Praxis City

Formido wordt Praxis in Lichtenvoorde

Praxis opent 150e winkel in Lichtenvoorde

Amsterdam, 28 februari 2018 – Morgen op 28 februari opent Praxis in Lichtenvoorde haar deuren aan de Nobelstraat 5. Op deze locatie was eerder Formido gevestigd. De nieuwe winkel biedt klanten een ruime keuze op het gebied van verf, laminaat, ijzerwaren, hout/bouw, en verlichting. Praxis Lichtenvoorde is tevens ook de 150e Praxis winkel die wordt geopend.

“Lichtenvoorde is de vijfde Formido die tot een Praxis is omgebouwd. Daarnaast staan er dit voorjaar nog 5 winkels in de steigers om een Praxis te worden. Na Lichtenvoorde staan de Formido’s Wolvega, Leiden, Wezep, Vianen en Wieringerwerf op de planning om omgebouwd te worden tot Praxis. Al deze winkels zullen in het voorjaar openen. Het streven is 40-45 Formido winkels de komende 1,5 jaar om te bouwen naar Praxis. We managen dit proces zorgvuldig en zijn inmiddels in de volgende fase beland van het Formido project ”, aldus Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis. “We zien al de eerste positieve resultaten van winkels die zijn omgebouwd, mede dankzij de inzet van de enthousiaste teams die hieraan werken.”

Blij met Praxis
Franchisenemer Wouter Dolphijn is blij met de ombouw van Formido naar Praxis. “Ik heb nog twee Praxis-filialen in de regio, in Lochem en Zutphen. Toen ik in september hoorde dat de moederorganisatie Maxeda DIY Group met de Formido-formule stopt, heb ik de winkel direct voor ombouw aangemeld. Praxis is sterk als formule en heeft een breed assortiment. Ombouw tot Praxis was dan ook een logische stap vooruit voor onze winkel én voor Lichtenvoorde. Alhoewel de hele winkel is verbouwd tot een eigentijdse complete bouwmarkt voor alle klussers, zullen sommige dingen niet veranderen. De bekende lachende gezichten van het bestaande Formido-personeel vormen ook bij Praxis straks het vertrouwde serviceteam.”

Praxis Lichtenvoorde met breder assortiment
Met dezelfde vloeroppervlakte van 2.100 m² maar door een efficiëntere winkelindeling biedt Praxis Lichtenvoorde zo’n 25% breder en dieper assortiment aan in vergelijking met de voormalige Formido. Vooral de keuze in ijzerwaren, verven en probleemoplossers wordt flink uitgebreid. Anja Vrieze winkelmanager van de nieuwe Praxis, vertelt waarom zij zo enthousiast is: “Het verbaasde ons hoeveel ruimte dat scheelt. De winkel oogt niet alleen veel groter, maar we kunnen alles ook veel beter kwijt. Door goede voorbereiding van mijn team in Lichtenvoorde en samenwerking met medewerkers van Praxis is de ombouw super verlopen. Praxis heeft als missie er écht ‘Voor de Makers’ te zijn en organiseert in dit kader ook diverse workshops. Mijn winkelteam heeft er enorm veel zin in en we kunnen amper wachten tot de Praxis-deuren opengaan. ”

Feestelijke opening
Op woensdag 28 februari wordt de nieuwe Praxis-winkel feestelijk geopend. Voor iedere klant is er dan koffie met wat lekkers en voor de kinderen een leuke attentie. Daarnaast zijn er vier dagen lang feestelijke “dag deals” met mooie aanbiedingen. Iedere dag liggen er voor de eerste tien klanten die minimaal € 50, besteden een cadeaukaart ter waarde van € 25, klaar.

Praxis Lichtenvoorde

Aankondiging 8e Praxis Om de Hoek in Nijmegen

Praxis breidt aantal te openen stadswinkels verder uit

Amsterdam, 21 februari 2018 – Op 1 april tekent Praxis voor haar achtste stadswinkel. Deze zal worden geopend in Nijmegen in het voormalige pand van de Kijkshop. Met alweer de aankondiging van een nieuwe Praxis Om de Hoek maakt de doe-het-zelf keten de ambitie waar om de komende jaren een heleboel stadswinkels te zullen openen. Er zijn ook al nieuwe Praxis Om de Hoek winkels aangekondigd in Utrecht op de Biltstraat, Eindhoven op de Woenselse Markt en in Rotterdam op het Eudokiaplein. Al deze winkels zullen in het voorjaar openen.

De winkel in Nijmegen zal worden geopend op de Bisschop Hamerstraat 14-16. Praxis verwacht dat de vestiging medio juni haar deuren opent. Dit wordt de eerste Praxis Om de Hoek in Nijmegen. Stadswinkels van Praxis Om de Hoek voorzien in de wensen van klanten, die graag worden bediend van gemak dichtbij huis. Qua vloeroppervlakte zal ook deze winkel relatief klein (300 m²) zijn met het assortiment afgestemd op de behoefte van de klant in de buurt.

Praxis merkt dat onder klanten in de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service. Snel een klusje uitvoeren of iets vergeten? Geen enkel probleem, dat is precies waarvoor de doe-het- zelf keten deze formule in het leven heeft geroepen. Praxis wil er zijn voor alle makers, ook in grote dichtbevolkte steden, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap in huis heeft. Dan biedt Praxis Om de Hoek een uitkomst. En staat iets niet in de stadswinkel, dan helpen ze je vanuit een nabij gelegen grotere Praxis winkel of natuurlijk online via www.praxis.nl.

Het assortiment van deze winkels bestaat uit de basisbenodigdheden voor alle klussen zoals verf, verlichting, diverse gereedschappen, ijzerwaren en fietsaccessoires. Daarbij biedt Praxis Om de Hoek veel services zoals verfmengen, sleutels maken, gereedschap verhuur (klein & groot) en specifiek klusadvies. Een belangrijk extra gemak voor buurtbewoners is de maakplaats in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts. Er zijn gemiddeld rond de 7.500 producten direct verkrijgbaar en 60.000 meer via online praxis.nl.

Praxis City Nijmegen

Aankondiging 7e Praxis Om de Hoek in Utrecht Biltstraat

Praxis breidt aantal te openen stadswinkels verder uit

Amsterdam, 9 januari 2018 – Op 5 januari heeft Praxis getekend voor haar zevende stadswinkel. Deze zal worden geopend in Utrecht-Oost aan de Biltstraat. Er zijn ook nieuwe Praxis Om de Hoek winkels aangekondigd in Eindhoven op de Woenselse Markt en in Rotterdam op het Eudokiaplein. Al deze winkels zullen in het voorjaar openen.

De winkel in Utrecht zal worden geopend op de Biltstraat 35. Praxis verwacht dat de vestiging ergens rond april haar deuren opent. Dit wordt de eerste Praxis Om de Hoek in Utrecht. Stadswinkels van Praxis Om de Hoek voorzien in de wensen van klanten, die graag worden bediend van gemak dichtbij huis. Qua vloeroppervlakte zal ook deze winkel relatief klein (280 m²) zijn met het assortiment afgestemd op de behoefte van de klant in de buurt.

Praxis merkt dat onder klanten in de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service. Snel een klusje uitvoeren of iets vergeten? Geen enkel probleem, dat is precies waarvoor de doe-het- zelf keten deze formule in het leven heeft geroepen. Praxis wil er zijn voor alle makers, ook in grote dichtbevolkte steden, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap in huis heeft. Dan biedt Praxis Om de Hoek een uitkomst. En staat iets niet in de stadswinkel, dan helpen ze je vanuit een nabij gelegen grotere Praxis winkel of natuurlijk online via www.praxis.nl.

Het assortiment van deze winkels bestaat uit de basisbenodigdheden voor alle klussen zoals verf, verlichting, diverse gereedschappen, ijzerwaren en fietsaccessoires. Daarbij biedt Praxis Om de Hoek veel services zoals verfmengen, sleutels maken, gereedschap verhuur (klein & groot) en specifiek klusadvies. Een belangrijk extra gemak voor buurtbewoners is de maakplaats in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts. Er zijn gemiddeld rond de 7.500 producten direct verkrijgbaar en 60.000 meer via online praxis.nl.

Grootste kerstbomenverkoper signaleert eerste verkooptrends 2017

Grote kerstboom populairst

AMSTERDAM, 4 december 2017 – De kerstbomenverkoop bij Praxis is in november van start gegaan met een grote toeloop aan klanten. Verkoopcijfers van de eerste weken tonen aan dat op dit moment de meest verkochte boom de lengte 225-275 cm heeft. Daarnaast is de boom met lengte tussen 175-200 cm nu al 20% meer verkocht dan vorig jaar. Ook de opmars van de kleinere (tweede) boom is afgelopen week duidelijk zichtbaar. De kerstboomverkoop is dit jaar vroeg gestart, er zijn nu al tienduizenden kerstbomen bij Praxis verkocht.

“We zien dat de grote bomen het meest verkopen”, aldus Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis. De Nordmann kerstboom is verreweg het populairst als ‘hoofdboom’, vanwege zijn naaldvastheid. De Beijer vervolgt: “Daarnaast stijgt de verkoop van met name de kleinere (tweede) boom in pot, zoals de Omorika, Fraseri en Nobilis, die 8% in verkoop zijn toegenomen.”

Vanaf de bank je kerstboom bestellen
Praxis is al jaren de nummer 1 in kerstbomen en heeft van alle winkelketens de grootste groep trouwe klanten (95%) die elk jaar weer een kerstboom komt uitkiezen. Voor ruim 70 procent van de Nederlanders is de decembermaand niet compleet zonder kerstboom in huis. En bijna 70% van onze klanten koopt daarnaast ook decoratie. Nieuw dit jaar is dat landelijk kerstbomen via www.praxis.nl kunnen worden besteld en thuisbezorgd. Dat scheelt gesjouw en je auto blijft schoon. Wees er op tijd bij, want 15 december 12.00 uur is het laatste thuisbezorg bestelmoment. Voor iedereen die zelf de boom wil uitzoeken en de kerstsfeer wil opsnuiven, bezoek vooral één van de vele kerstmarkten bij Praxis, een leuke happening voor het hele gezin. Kijk voor de laatste kerstacties, op www.praxis.nl.

Rechtstreeks van de kweker voor goede kwaliteit
Om de kwaliteit te waarborgen, zorgt Praxis ervoor dat het directe leveringen krijgt van de kweker, zonder tussenhandel. Zo komen de bomen extra vers binnen en kunnen ze zonder vertraging door de klant worden opgehaald. “We halen onze bomen van kwaliteitskwekers in Schotland, Denemarken, de Ardennen en Duitsland”, aldus Raymond Duijker, inkoper Praxis. “En vanaf 9,99 euro heb je al een boom in huis met onze Airmiles actie. Het gaat nu razendsnel met de verkoop, maar omdat we dat verwachtten, hebben we meer bomen ingekocht.”

Kwaliteit staat bij ons voorop, zo ook bij onze kwekers, die dit jaar extra hebben bijgemest om de bomen goed groen en gezond te houden. Door de vele regen zijn de voedingsstoffen sneller uit de grond weggespoeld, waardoor, als je niet bijmest, bomen geel kunnen uitvallen. Omdat Praxis al jaren de grootste kerstboomverkoper van Nederland is, is er veel kennis aanwezig. Raymond: “Wist je bijvoorbeeld dat Nederland de meeste kerstbomen per vierkante meter heeft? In ons kleine dichtbevolkte landje worden namelijk in absolute aantallen, na Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, de meeste bomen verkocht.” Dit en nog meer interessante facts leest u in de Kerstbomen Infographic, ook te vinden op www.praxis.nl.

De Praxis kerstboomfeiten op een rij, zie Infographic:

Opening Praxis Oosterhout onderdeel groeistrategie

Praxis opent 5e nieuwe winkel in 2017

Amsterdam, 30 oktober 2017- Op 1 november 2017 zal Praxis haar nieuwe winkel openen in Oosterhout, de 5e nieuwe winkel van dit jaar. Tezamen met de eerdere aankondigingen dat Praxis zal worden versterkt door de integratie van Formido winkels, alsmede de dit jaar aangekondigde grote uitrol van Praxis om de Hoek stadswinkels, laat Praxis zien dat ze de daad bij het woord voegt en vaart maakt met de groeistrategie.

De uitrol van de nieuwe winkels is onderdeel van de all-over strategie, waarbij duidelijke keuzes zijn gemaakt in verschillende winkeltypes, -groottes en bijbehorende klantbehoeften. Naast de nieuwe winkels Praxis Rotterdam Feijenoord van 4.000 m², Praxis Hilversum van 4.000 m², de vierde stadswinkel Praxis om de Hoek Amsterdam Van Woustraat en Praxis Dronten (voormalig Formido) volgt nu de opening van een grote Praxis in Oosterhout met 3.400 m² als onderdeel van de groeistrategie.

Grootste doe-het-zelf keten van Nederland
“Wij zijn druk bezig met uitrolplannen om de grootste doe-het-zelf keten van Nederland te worden”, aldus Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis. “Voor het einde van het jaar zullen we nog een nieuwe Praxis om de Hoek in Rotterdam openen en kunnen we ook de eerste voormalige Formido vestigingen aankondigen die worden geïntegreerd in Praxis. We zitten nu midden in het proces van 1-op-1 gesprekken met de franchisers van Formido en zien zeker interesse bij een meerderheid om over te stappen naar Praxis.”

In 2018 volop vernieuwing, ook in training en online
“We gaan in versnelling door in 2018 met onze groeistrategie agenda. Zo komt er volgend jaar rond de zomer de opening van een fantastische grote Praxis winkel van ruim 8.600 m² in Maastricht en rollen we het stadswinkel concept verder uit tot 20 winkels binnen drie jaar”. De Beijer benadrukt: “Het zijn onze medewerkers die vooral het verschil maken voor de klant. Het openen van nieuwe winkels is geweldig en hiermee vergroten we het aanbod en de keuze voor onze klanten. Maar daarnaast blijven we ook investeren in onze medewerkers door veel aandacht voor klantgerichtheid, het bieden van praktijktrainingen, het stimuleren van de vakopleiding en een leiderschapstraject voor onze winkelmanagers.” De Beijer voegt toe: “We investeren niet alleen in winkels en mensen, maar uiteraard ook in online. Begin volgend jaar zal de vernieuwde site www.praxis.nl live gaan met duidelijkere navigatie en verbeterde content voor directe verkoop, informatie en inspiratie. Zo is Praxis er via alle kanalen Voor de Makers!”

Praxis Oosterhout
In de winkel in Oosterhout en in alle andere nieuwe vestigingen wordt een aantal medewerkers bovendien uitgerust met een tablet. Zij kunnen klanten direct van online-informatie voorzien en een artikel, dat onverhoopt niet op voorraad is of alleen op bestelling leverbaar, direct voor de klant bestellen. Het wordt dan de volgende dag thuisbezorgd. Daarnaast biedt Praxis op de site www.praxis.nl/voordemakers en in de winkel, online stappenplannen, persoonlijk winkeladvies en het juiste aanbod voor elke klus. Zo helpt de bouwmarkt alle makers graag verder. Vooral op het gebied van ijzerwaren, verlichting en laminaat heeft de nieuwe vestiging het meest complete assortiment van Oosterhout en omstreken. Er is hard gewerkt om de winkel op de woonboulevard in zes weken 100 procent gereed te maken voor de grote opening. De klanten worden in de winkel geholpen door een ervaren Praxis-team onder leiding van winkelmanager Jeffrey Denis, die al 17 jaar voor Praxis werkt.
Praxis Oosterhout

Opening van 4e stadswinkel in Amsterdam Van Woustraat

Praxis verdubbelt stadswinkels in 2017 en breidt verder uit

AMSTERDAM, 24 augustus 2017 – Op 30 augustus 2017 zal Praxis haar vierde stadswinkel openen in de Van Woustraat in Amsterdam. Met stadswinkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag volgt nu nog een stadswinkel in Amsterdam. En hier stopt de ambitie van Praxis niet. “De stadswinkels blijken perfect te voldoen aan de wensen van de klant”, aldus Algemeen Directeur Joost de Beijer.

“We zijn druk bezig met uitrolplannen om ons voornemen te realiseren voor het einde van het jaar het aantal stadswinkels te verdubbelen”, vervolgt de Beijer. “We merken dat onder onze klanten binnen de stadsgrenzen van de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service. We zien daarom kansen om, naast deze nieuwe winkel in Amsterdam, dit op nog meer locaties te gaan uitrollen, zodat voor het einde van het jaar de teller op acht staat. We denken onder andere ook aan stadswinkels in steden als Utrecht en Nijmegen en een tweede stadswinkel in Rotterdam.” De Beijer onderstreept de verdere ambitie: “Ons doel is binnen drie jaar 20 stadswinkels te hebben gerealiseerd in de 15 grootste steden.”

Buurtbewoners enthousiast
Snel een klusje uitvoeren of iets vergeten? Geen enkel probleem, dat is precies waarvoor deze nieuwste formule van Praxis in het leven is geroepen. Qua vloeroppervlakte is de winkel klein (250-350 m²) met het assortiment afgestemd op de behoefte van de klant. De buurtbewoners zijn enthousiast: “Super dat ze ook een maakplaats in de winkel hebben, kan ik aan de werkbank kleine reparaties uitvoeren.” “Wat fijn dat er een winkel zo dicht in de buurt zit, nu hoef ik niet meer naar de andere kant van de stad te fietsen!” “Ik loop regelmatig naar binnen voor deskundig advies. En staat iets niet in de stadswinkel, dan helpen ze je vanuit een nabij gelegen grotere Praxis winkel of natuurlijk online via praxis.nl.”

Het stadsconcept onderdeel van strategie
De Beijer vervolgt: ”We zien dat stadswinkels voorzien in de wensen van de klant, die graag wordt bediend van gemak dichtbij huis. Dit past ook goed in onze all-over strategie, waar we duidelijke keuzes hebben gemaakt in de verschillende winkeltypes en bijbehorende klant behoeften. Zo kunnen we heel gefocust per winkeltype het juiste assortiment aanbieden. We willen er zijn voor de makers, zeker in grote dichtbevolkte steden als Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap in huis heeft, biedt Praxis Om de Hoek een uitkomst.”

Een mix van specifiek assortiment en goede service
Het personeel is actief aanwezig om de klanten te helpen en te adviseren. Het assortiment van de winkel bestaat uit de basisbenodigdheden voor alle klussen zoals verf, verlichting, diverse gereedschappen, ijzerwaren en fietsaccessoires. Daarbij biedt Praxis Om de Hoek veel services zoals verfmengen, sleutels maken, gereedschap verhuur (klein & groot) en specifiek klusadvies. Een belangrijk extra gemak voor buurtbewoners is de maakplaats in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts.

Praxis Om De Hoek Amsterdam Van Woustraat

Praxis opent nieuwe winkel in Hilversum

AMSTERDAM, 22 juni 2017 – Gisteren, woensdag 21 juni, opende Praxis een spiksplinternieuwe winkel in Hilversum aan de Verlengde Zuiderloswal 18. Daarmee is Praxis nu ook in Hilversum gevestigd. In de winkel, met een oppervlakte van maar liefst 4.000 m2, kunnen zowel beginnende als ervaren klussers terecht voor al hun maakprojecten.

Frank Pruijn, Directeur Verkoop Praxis, is erg tevreden met de nieuwe winkel: ‘Het is natuurlijk fantastisch dat we nu ook in Hilversum zitten. Praxis Hilversum is een ruim opgezette en overzichtelijke winkel geworden. Het ruime aanbod aan doe-het-zelf-producten biedt voor ieder wat wils. Het winkelteam, onder leiding van winkelmanager Peter Hogen Esch, heeft ontzettend veel zin om goede service te bieden aan de klant. Ik wens ze daarbij veel succes!’

Praxis Hilversum heeft een zeer uitgebreid assortiment op het gebied van doe-het-zelf-producten. En beschikt over de allernieuwste behangafdeling, met een ruim en divers assortiment. Klanten kunnen voor advies altijd terecht bij het zeer deskundige team dat voor ze klaarstaat.

Openingsaanbiedingen
Tijdens de openingsweek kunnen klanten bij Praxis Hilversum terecht voor speciale openingsaanbiedingen. T/m zondag 25 juni is het namelijk 5 dagen feest & voordeel. Klanten kunnen deze week gebruik maken van leuke extra’s en aanbiedingen. Met de bonnen uit de openingsfolder krijgen klanten 25 procent korting op een product naar keuze. Tijdens deze eerste dagen krijgen klanten bij besteding van 25 euro of meer een gratis big shopper. Daarbuiten krijgt iedere betalende klant een margriet (op = op). En alles wat niet in de auto past wordt t/m zondag 25 juni gratis thuisbezorgd.

Tijdens de openingsweek zijn er diverse productdemonstraties, zoals ‘Steigerhouten meubelen maken’ en ‘Moestuinbak opmaken’. In de openingsfolder kunnen klanten alle demonstraties en tijden terugvinden. De speciale dagaanbiedingen zijn ook terug te vinden in de folder. Op zaterdag 24 juni wordt het helemaal feest. Dan komen fanatieke klussers Buurman & Buurman namelijk een kijkje nemen in Praxis Hilversum. Zij bezoeken de winkel om 11.00, 12.00 en 13.00 uur.

Praxis Hilversum

Frank Pruijn, Directeur Verkoop Praxis, opent samen met Winkelmanager Peter Hogen Esch de nieuwe winkel in Hilversum.

Nieuwe Praxis Rotterdam Feijenoord geopend

AMSTERDAM, 24 mei 2017 – Vandaag, woensdag 24 mei, is Praxis Rotterdam Feijenoord officieel geopend aan de Stadionweg 31F in Rotterdam. De winkel is in dezelfde straat verhuisd naar een grotere locatie en is vernieuwd, overzichtelijker ingericht met een oppervlakte van maar liefst 4.000 m2. Hierdoor is de winkel een stuk groter geworden en biedt deze plek voor een uitgebreider assortiment aan doe-het-zelf-producten.

Frank Pruijn, directeur Verkoop Praxis, is erg blij met het resultaat: ‘De voorraad is verdubbeld, er is nu nog meer keuze aan producten. Alhoewel de winkel nieuw is, wordt u in de winkel gewoon geholpen door het winkelteam onder leiding van winkelmanager Fred Laureij. Ik wens Fred en zijn team veel succes!’

Praxis en Feijenoord, al ruim 35 jaar dikke mik
Praxis is niet nieuw in de wijk Feijenoord. De eerste Praxis Rotterdam Feijenoord zat sinds 1979 aan de Stadionweg 29. Dit pand werd toen overgenomen van de Bouwvakker en het was destijds de vierde vestiging van Praxis in Nederland. In 1991 werd de winkel uitgebreid naar de 2.800 m2 tot de vertrouwde winkel die de klanten van de afgelopen jaren kennen. In 2007 zou de vestiging nog een keer worden uitgebreid, maar in de periode 2008-2011 werd de gebiedsontwikkeling stilgelegd door de plannen om in 2018 het EK naar Nederland te krijgen. Hierdoor zou er een nieuwe Kuip moeten komen op de plek van Praxis. Praxis Rotterdam Feijenoord besloot daarom om op een nieuwe locatie even verderop een grotere winkel te openen.

Openingsaanbiedingen
Tijdens de openingsweek kunnen onze klanten genieten van speciale openingsaanbiedingen. Van woensdag 23 mei t/m zondag 28 mei is het 5 dagen feest & voordeel bij Praxis Rotterdam Feijenoord. Dat betekent leuke extra’s en aanbiedingen. Zo krijgen klanten met de kortingsbonnen uit de openingsfolder 25 procent korting op een product naar keuze. En tijdens deze eerste dagen krijgt iedere betalende klant een margriet (op = op) en bij elke besteding van 25 euro of meer een gratis big shopper. Klanten die tot en met zondag 28 mei gekochte producten niet in hun auto krijgen worden geholpen, want dan worden de producten gratis aan huis bezorgd.

In de openingsweek vinden er diverse productdemonstraties plaats, waaronder de demonstratie ‘Moestuinbak opmaken’ en ‘Steigerhouten meubelen maken’. Klanten kunnen in de openingsfolder alle demonstraties en tijden terugvinden. In deze folder staan ook speciale dagdeals. Op zaterdag 27 mei wordt het extra feest, want dan kunnen kinderen Buurman & Buurman ontmoeten tijdens een echte Meet & Greet. Buurman & Buurman zullen Praxis Rotterdam Feijenoord bezoeken om 10.30,11.30 en 12.30 uur.

Praxis Rotterdam Feijenoord

Directeur Verkoop Praxis Frank Pruijn en Winkelmanager Fred Laureij openen Praxis Rotterdam Feijenoord.

Praxis Ede en Praxis Huissen beste winkels 2016

Op 7 maart 2017 werden tijdens een speciaal Praxis-evenement voor winkelmanagers de beste winkels van Praxis bekendgemaakt. Praxis Ede en Praxis Huissen kwamen als twee winnaars uit de bus.

Praxis Ede aan de Lorentzstraat is een franchisewinkel en mag zich nu ‘Franchisewinkel van het Jaar 2016’ noemen. ‘Winkel van het Jaar 2016’ is Praxis Huissen aan de Nijverheidsstraat. Deze eigen vestiging was ook razend enthousiast over het behalen van deze titel.

Frank Puijn, directeur Verkoop, vertelt waarom juist deze winkels gewonnen hebben: “Het enthousiasme in deze winkels is extra groot. Beide teams werken keihard om de klanten zo goed mogelijk te helpen en er écht voor de makers te zijn. Dit zie je terug in de service en de tevreden klanten. Het is belangrijk dat klanten goed geadviseerd worden over de juiste producten en diensten die wij bieden, zowel ervaren als beginnende makers. Daarom vindt Praxis het belangrijk om ieder jaar de beste winkels in kaart te brengen. Praxis Ede en Praxis Huissen zijn wat mij betreft terechte winnaars.”

Praxis Ede en Huissen waren niet de enige winkels in de race voor de titel. Er zijn meer vestigingen die net dat beetje extra doen voor de klant. In de race voor de titel ‘Winkel van het Jaar 2016’ waren, buiten de winnaar: Praxis Almere-Haven, Praxis Bergschenhoek, Praxis Doetinchem, Praxis Hapert, Praxis Leeuwarden Mega & Tuin, Praxis Maarssen, Praxis Sneek, Praxis Tilburg Lovense Kanaaldijk en Praxis Zoetermeer Mega & Tuin. Ook genomineerd voor de titel ‘Franchisewinkel van het Jaar 2016’ waren Praxis Leiderdorp, Praxis Nieuw-Vennep, Praxis Noordwijk en Praxis Nunspeet.

Onderschrift: Joost de Beijer (Algemeen Directeur Praxis), René de Leeuw (plv. Winkelmanager Praxis Ede) en Frank Pruijn (Directeur Verkoop Praxis).


Meer keuze, meer inspiratie, nóg meer service

Formido wordt Praxis in Dronten

AMSTERDAM, 16 februari 2017 – Begin april opent Praxis in Dronten haar deuren aan De Noord 61. Op deze locatie is momenteel Formido gevestigd. De nieuwe winkel biedt klanten een ruime keuze op het gebied van verf, verlichting, behang en raamdecoratie.

Ben van Duijn, al 30 jaar de winkelmanager van Formido Dronten en straks winkelmanager van Praxis, vertelt waarom hij zo enthousiast is: “Zowel Praxis als Formido is onderdeel van Maxeda DIY Group. Praxis is sterk als formule en heeft een breed assortiment. Ombouw tot Praxis is dan ook een logische stap vooruit voor onze winkel én voor Dronten. De hele winkel wordt verbouwd tot een eigentijdse complete bouwmarkt voor alle klussers. Sommige dingen veranderen ook niet: de bekende lachende gezichten van het bestaande Formido-personeel vormen ook bij Praxis Dronten straks het vertrouwde serviceteam. En natuurlijk blijven we vasthouden aan onze services, zoals het bezorgen of het leggen van een laminaatvloer of bijvoorbeeld het gratis thuis inmeten van maatwerkzonwering of inbouwkasten. En dat ene boutje wat je als klant net nodig hebt blijft gewoon bij ons per stuk te koop. Praxis heeft als missie er écht ‘Voor de Makers’ te zijn en organiseert in dit kader ook diverse workshops. Mijn winkelteam heeft er enorm veel zin in en we kunnen amper wachten tot de Praxis-deuren opengaan. De winkel blijft gewoon open tijdens de ombouw, waardoor klanten altijd op ons adres terecht kunnen voor al hun klusbenodigdheden.”

Formido Klantenpas
Formido-klanten met een Formido-pas kunnen tot een half jaar na opening van de Praxis-winkel hun spaarpunten gewoon verzilveren. Ook de tegoedbonnen en cadeaukaarten van Formido zijn inwisselbaar bij Praxis Dronten. Bij Praxis kan de klant sparen voor AirMiles; het grootste spaarprogramma van Nederland. Daarnaast biedt Praxis op dinsdag extra korting voor 50-plussers. Hiervoor is in de winkel een speciale 50+Pas verkrijgbaar. Tot slot neemt Praxis ook de garantievoorwaarden over van bij Formido gekochte producten.
 

Praxis Dronten

Terugroepactie traphekje Emma en Laura

Praxis heeft naar aanleiding van de publicatie van de Consumentenbond actie ondernomen en heeft bij de leverancier aangedrongen op een recall. Ook zijn vandaag de twee genoemde traphekjes van Jeweret bij alle Praxis-vestigingen en op de website van Praxis uit de verkoop gehaald. Klanten die in bezit zijn van een traphekje van Jeweret, type Emma (EAN 8711283382739) en type Laura (EAN 8711283411538) worden dringend verzocht het product te retourneren bij Praxis.

Alhoewel de producten voldoen aan de Europese veiligheidsnorm, zijn wij net als de Consumentenbond voorstander van het aanscherpen van de kwaliteitsnormen, omdat wij de hoogste veiligheid willen bieden aan onze klanten. We benadrukken overigens dat Praxis en haar leverancier Jeweret geen meldingen of klachten hebben ontvangen met betrekking tot de veiligheid van de genoemde producten. Indien er vragen zijn over de traphekjes kan er contact op worden genomen met de leverancier Jeweret via het nummer: 018 – 36 91 279.

Praxis Tuincentrum opent in Nieuwegein en Amsterdam Westpoort

 

Vanmorgen zijn Praxis Tuincentrum in Nieuwegein en Amsterdam Westpoort feestelijk geopend. Deze compleet vernieuwde tuincentra bevinden zich onder hetzelfde dak als dat van de bestaande Megastores in Nieuwegein en Amsterdam Westpoort. Hiermee biedt Praxis een compleet uitgebreid doe-het-zelf aanbod voor binnen- en buitenshuis. Praxis Tuincentrum heeft een speciale vernieuwde “groene” look & feel, met vernieuwde assortimenten en is volledig gefocust op groen en buitenleven.

Het balkon en de tuin worden een steeds belangrijker verlengde van thuis. Dat blijkt onder andere uit de toenemende vraag naar planten, tuinmeubilair en outdoor-living producten. Praxis Nieuwegein en Praxis Amsterdam Westpoort, die voorheen al bekend stonden vanwege de grote tuinafdeling als onderdeel van de Megastore, merkten ook aan de toenemende vraag van klanten dat er behoefte was aan meer. Om aan de wensen van deze klanten te voldoen en een nóg completer aanbod te bieden voor zowel terras, buitenshuis als tuin, is de afgelopen maanden in beide vestigingen flink verbouwd.

Specialistische hulp en een totaalassortiment De vernieuwingen in Praxis Tuincentrum Nieuwegein en Amsterdam Westpoort zijn duidelijk zichtbaar. Zo zijn er nu ruimere afdelingen en de assortimenten zijn aangepast. Planten, tuinmeubelen en –accessoires, vijver- en dierbenodigdheden en decoratie zijn flink uitgebreid. De klant wacht een ruim assortiment, met een volledig assortiment voor elk seizoen tegen een scherpe prijs. Zoals je van een tuincentrum mag verwachten, ligt de focus op het buitenleven en bestaat het overgrote deel uit groen: van prachtige volle kamerplanten, fleurige buitenbloeiers, tot aan alles voor de moestuin met zelfs een mooie collectie fruitbomen!

Algemeen Directeur Joost de Beijer is blij dat het vandaag zover is: “De lente is in aantocht, een mooi moment om te openen. We merken ook bij mensen in de omgeving dat er behoefte is aan een compleet tuincentrum. Daarom zijn deze winkels aangepast naar het nieuwe concept Praxis Tuincentrum, waarmee de teller na 1 jaar al op 9 vestigingen van Praxis Tuincentrum staat. Doordat de Praxis Megastore en Praxis Tuincentrum met elkaar verbonden zijn via een doorgang, vindt de klant nu in deze winkel alles voor binnen én buiten onder één dak! Een resultaat waarmee we direct aan ieders wens kunnen voldoen. Voortaan bieden we een totaalassortiment voor onze klant samen met de specialistische hulp van onze medewerkers. We brengen zo de tuinbeleving op een hoger niveau en zijn klaar voor het lenteseizoen!”

In maart 2015 opende Praxis vijf nieuwe winkels met een compleet nieuw format onder de naam van Praxis Tuincentrum. Later dat jaar kwamen er nog twee vestigingen bij en vandaag zijn er opnieuw twee vestigingen geopend. Zowel in Nieuwegein als in Amsterdam Westpoort werden de deuren feestelijk geopend. Hiermee staat de teller op negen vernieuwde vestigingen. De nieuwe formule Praxis Tuincentrum past in de strategie van Praxis om een prominente rol te spelen in de groeiende vraag naar tuinproducten en om de tuinbeleving naar een hoger niveau te brengen. Zo biedt Praxis een compleet aanbod voor huis én tuin.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Praxis Tuincentrum stopt per 1 januari met de verkoop van dieren

Praxis Tuincentrum heeft aan de Dierenbescherming laten weten per 1 januari 2016 volledig te stoppen met de verkoop van dieren in de eigen tuincentra: Praxis Tuincentrum Amsterdam Zuidoost, Zoetermeer, Beverwijk en Groningen. Bovendien onderzoekt Praxis Tuincentrum hoe het alleen nog dierbenodigdheden kan gaan verkopen die voldoen aan de behoeften van dieren. Ook gaat Praxis Tuincentrum actief verwijzen naar opvangcentra waar dieren geadopteerd kunnen worden.

Met de start van Praxis Tuincentrum eerder dit jaar is Praxis deels meegegaan in het traditionele tuinconcept. De afgelopen maanden heeft Praxis Tuincentrum naar zowel de klant als de Dierenbescherming geluisterd en veel gesproken over alle aspecten van dierenwelzijn. “We willen een goed voorbeeld geven en zijn, zowel op het gebied van duurzaamheid als van dierenwelzijn. Daarom is besloten per direct te stoppen met de inkoop van dieren. Vanaf 1 januari 2016 zijn er geen dieren meer in onze eigen filialen te koop. We zijn erg blij met de goede samenwerking met de Dierenbescherming en Konijnenopvang de Werf, waardoor wij ons advies, voorlichting en producten voor nu en de toekomst kunnen blijven aanscherpen en verbeteren”, aldus Anusha Bruitzman, woordvoerder Praxis.

Het besluit volgt op een gesprek van de Dierenbescherming met Praxis Tuincentrum, waarna een pilot tot stand kwam met Konijnenopvang De Werf. In twee filialen van Praxis Tuincentrum is de mogelijkheid onderzocht om een dependance van de konijnenopvang te realiseren en te stoppen met de verkoop van konijnen. Geïnteresseerden werden voorgelicht over het houden van konijnen en konden uitsluitend na een bedenkperiode koppeltjes asielkonijnen adopteren uit de opvang. Het besluit van Praxis Tuincentrum te stoppen met de verkoop van alle diergroepen is een directe uitkomst van deze pilot.

"We hebben de afgelopen maanden goed gekeken en geluisterd naar de behoeften en wensen van onze klanten. Met de betrokkenen is veel gesproken over alle aspecten van dierenwelzijn. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Praxis een speerpunt van beleid. Dit uitgangspunt trekken we nu ook door naar onze eigen vestigingen van Praxis Tuincentrum”, zegt Anusha Bruitzman. “Onze volgende stap is te bekijken hoe we het assortiment kunnen aanpassen aan de specifieke huisvestingsbehoeften van huisdieren. Ook gaan we voorlichting geven over het houden van huisdieren. In samenspraak met de Dierenbescherming willen we naar opvangorganisaties in de regio verwijzen."

De Dierenbescherming is erg verheugd en onder de indruk van het besluit van Praxis Tuincentrum om op deze manier actief verantwoordelijkheid te nemen voor dierenwelzijn. Praxis Tuincentrum toont zich hiermee een maatschappelijk verantwoord en eigentijds bedrijf dat goed nadenkt over dierenwelzijn. Bovendien geeft het een belangrijk voorbeeld aan winkelbedrijven die de stap naar verkoop van uitsluitend dierbenodigdheden nog niet hebben gezet. "We zijn enorm trots op Praxis Tuincentrum, dat samen met Konijnenopvang De Werf en ons heeft willen nadenken over dierenwelzijn en verregaande beslissingen heeft genomen. Dit komt niet alleen de dieren zeer ten goede, ook geeft Praxis Tuincentrum een belangrijk signaal naar haar branchegenoten en het goede voorbeeld aan haar klanten. We hebben veel vertrouwen in de toekomst", zegt Myrna van de Laar, regiomanager Dierenbescherming Amsterdam.

"Het contact met het management en de medewerkers van Praxis Tuincentrum was altijd bijzonder bereidwillig, met een duidelijk hart voor dieren. Het besluit in haar eigen tuincentra het goede voorbeeld te geven hoe dieren gehouden horen te worden en alleen nog actief door te verwijzen naar opvangorganisaties juichen we enorm toe. We hebben tijdens de pilot veel van elkaar geleerd en we zijn blij aan deze nieuwe vorm te hebben bijgedragen", zegt Gitta Bessem, bestuursvoorzitter van Konijnenopvang De Werf. "Onze hoop is nu natuurlijk dat mensen welbewust opvangdieren als huisdier nemen. Dat zou echt fantastisch zijn."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eva van Joost
Persvoorlichter Dierenbescherming
Mob. 06-27861020

Gitta Bessem
Bestuursvoorzitter Konijnenopvang De Werf
Mob. 06-34561473

Sandy Perquin
Woordvoerder Praxis
Mob. 020-3983333

Reactie Praxis naar aanleiding van opnames Stuk TV

Vorige week heeft Stuk TV getracht met een scooter een winkel van Praxis te betreden. Hierdoor zou de veiligheid van medewerkers en klanten in het gedrang kunnen komen aangezien we Doe-Het-Zelf producten verkopen met strikte veiligheidsvoorschriften. Onze medewerkers hebben daarom geprobeerd hen de toegang te weigeren. We betreuren de manier waarop de scooterrijder is tegengehouden. Ook bij acute situaties, die gevaarlijk kunnen zijn, dienen onze medewerkers in rust te handelen en personen de toegang te weigeren.
Wij staan altijd voor onze veiligheid, zowel voor medewerkers als voor klanten. Eventuele activiteiten en situaties die gevaar kunnen opleveren voor onze klanten of onze medewerkers willen wij altijd proberen te voorkomen. Begin dit jaar heeft Stuk TV met motorvoertuigen een winkel van Praxis betreden. Aan hen is destijds ook uitgelegd dat dit zeer gevaarlijk is en wij dit niet toestaan. Helaas heeft Stuk TV zich niet aan ons verzoek gehouden.

Alle producten voor de basisklus en een klushoek voor klanten op 500 vierkante meter

Praxis opent tweede stadswinkel ‘Praxis om de Hoek’ in hartje Rotterdam


Amsterdam, 1 mei 2015 - Een winkel midden in de stad, dicht bij huis, met een assortiment gericht op elke basisklus. Vorige maand opende de doe-het-zelf keten Praxis de eerste winkel volgens het nieuwe concept Praxis om de Hoek in Amsterdam en vandaag werd, onder grote belangstelling van buurtbewoners, de tweede winkel volgens het nieuwe concept geopend in het centrum van Rotterdam. De winkel is gevestigd aan de Mariniersweg 106, een centrale locatie in een drukke winkelstraat tussen veel woonwijken in.

Met Praxis om de Hoek opent de bouwmarkt een tweede winkel binnen de formule die is gericht op het gemak in het centrum van de stad, met een assortiment en services die horen bij een moderne doe-het-zelf retailer. Snel een klusje uitvoeren of iets vergeten? Geen enkel probleem, dat is precies waarvoor deze nieuwe formule van Praxis in het leven is geroepen. Qua vloeroppervlakte is de winkel klein (500m²) en overzichtelijk ingericht en het productaanbod is aangescherpt om klanten een assortiment met alle benodigdheden voor de meest voorkomende klussen te bieden. Door het deskundige personeel, en gerichte productaanbod kan de klant snel worden geholpen en zo dus ook snel aan de slag.

Frank Pruijn, Directeur Operations Praxis, is er van overtuigd dat de nieuwe formule past bij de behoefte en wensen van de klant. “Belangrijk is dat we met deze nieuwe winkels nóg dichter bij onze klanten zitten. Het biedt echt het basisassortiment zodat men voor de snelle en meest voorkomende klus gemakkelijk bij ons terecht kan en ook snel de weg kan vinden. We merken dat er onder onze klanten binnen de stadsgrenzen van de grote steden behoefte is aan meer aanbod en hulp op het terrein van doe-het-zelven. Dit zien we terug bij Praxis om de Hoek in Amsterdam. We krijgen erg veel positieve reacties van onze klanten daar. Door de locatie midden in de stad en met deskundig personeel kunnen we onze klanten die in de stad wonen nog beter van dienst zijn doordat ze niet voor al hun klussen naar de rand van de stad hoeven om onze winkels te bezoeken”, aldus Pruijn.

Alle gemakken van een goede buur gecombineerd met alle basisbenodigdheden voor het klussen
Het assortiment van de winkel bestaat uit alle basisbenodigdheden voor klussen zoals verf, kwasten, fiets-accessoires, diverse gereedschappen en kleine ijzerwaren. Daarbij biedt Praxis om de Hoek veel services zoals verfmengen, sleutels maken en banden oppompen. Bovendien breng je met de leenbakfiets je aankopen makkelijk thuis. Een belangrijk gemak voor buurtbewoners is de klushoek in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts in de winkel die altijd paraat staan om advies en hulp te bieden. De kleinere winkel heeft een robuuste industriële inrichting en de winkelervaring is anders voor de klant. Zo wordt de winkel gekenmerkt door de lage stellingen waardoor het zeer overzichtelijk is. Wil de klant toch het volledige Praxis assortiment, dan kan dit worden besteld via een tablet in de winkel en zijn de producten later af te halen of wordt het thuisbezorgd. Volgens Pruijn onderscheidt deze winkel zich vooral door zijn goede locatie, het complete aanbod van Praxis-producten als ook door de klushoek: “Zeker in grote, dichtbevolkte steden als Rotterdam en Amsterdam, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap tot zijn beschikking heeft, biedt dit een uitkomst. Snel een klusje uitvoeren wordt nu dus extra makkelijk en zo biedt Praxis om de Hoek alles wat een goede buur ook heeft.”

In maart opende Praxis, naast Praxis om de Hoek, ook de nieuwe winkelformule Praxis Tuincentrum met vijf winkels in Nederland en heropende de Praxis Megastore in Breda, die nu de twee na grootste Praxis van Nederland is.

 

In maart gelanceerd winkelconcept breidt uit

Zesde Praxis Tuincentrum opent in oktober in Zoetermeer

Amsterdam, 21 april 2015 - Praxis heeft aangekondigd in het najaar van 2015 in Zoetermeer een nieuw tuincentrum te openen volgens de onlangs gelanceerde formule Praxis Tuincentrum. Hiervoor zal de locatie van het voormalige Groenrijk worden omgebouwd en bevindt Praxis Tuincentrum zich op hetzelfde perceel als de reeds bestaande Megastore Bouwmarkt van Praxis. Hiermee biedt de retailer een compleet Doe-Het-Zelf aanbod voor binnen én buiten. Eerder deze maand opende de doe-het-zelf retailer zijn vijf eerste tuincentra onder de vlag van de nieuwe tuinformule. Het is voor het eerst dat Praxis winkels opent die volledig zijn gericht op het buitenleven.

Afgelopen maand opende Praxis vijf tuincentra onder de vlag van de nieuwe formule Praxis Tuincentrum in Amsterdam Zuidoost, Beverwijk, Heerlen, Roermond en Venlo. Volgens Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis, gaat Praxis Tuincentrum terug naar de basis: “We focussen ons op groen, decoratie en dierbenodigdheden. Eenvoud en groen zijn de natuurlijke hoofdbestanddelen van ons concept.”

De Beijer geeft aan dat tuinproducten steeds belangrijker worden voor de Nederlandse consument: “De tuin, het balkon of dakterras wordt de laatste jaren een steeds belangrijker onderdeel van ons huis. Dit blijkt ook uit de toenemende vraag naar planten, tuinmeubilair en outdoor-living producten.”

De nieuwe vestigingen van Praxis Tuincentrum passen dan ook in de strategie van Praxis om tuinbeleving naar een hoger niveau te brengen. “Met het format Praxis Tuincentrum kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten en zijn we verheugd nu ook in Zuid-Holland een eerste winkel te openen van Praxis Tuincentrum”, aldus De Beijer.

Komende maanden wordt het pand in Zoetermeer omgebouwd naar de nieuwe winkelformule. Het toekomstige Praxis tuincentrum is vanaf vrijdag 24 april elk weekend geopend als outlet store zolang de huidige voorraad strekt.

 

Praxis ziet veel potentie in doe-het-zelf markt en lanceert MAAKK

7,4 miljard euro aan klussen in de markt

AMSTERDAM, 17 april 2015 – Er zit nog veel rek in de doe-het-zelf markt, blijkt uit het jaarlijkse Grote Klusonderzoek dat onder een representatieve groep van 1.500 Nederlanders is gehouden. Nog steeds liggen er 17,6 miljoen klussen in en om onze woningen te wachten. Consumenten schatten in dat ze aan deze klussen bij elkaar ruim 7,4 miljard euro kwijt zullen zijn, waarvan het merendeel uitgegeven zal worden aan materiaal en gereedschap.

Het onderzoek dat in opdracht van Praxis werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Ruigrok/Netpanel, heeft als doel een beter inzicht te krijgen in het klusgedrag van Nederlanders. Vorig jaar kwam zo onder meer een aantal opmerkelijke verschillen tussen mannen en vrouwen in hun klusgedrag naar voren. Zo bleek dat vrouwen vaker dan mannen het eindresultaat bepalen bij klussen. Dit jaar lag de focus van het onderzoek op marktpotentie en het vertrouwen dat men heeft om te gaan klussen.

Vertrouwen geven
Na het klussen voelt bijna elke doe-het-zelver zich trots op zijn zelf uitgevoerde project (94 procent), maar slechts een krappe meerderheid van de klussers (51 procent) geloofde bij de laatst uitgevoerde klus vooraf in een goed eindresultaat. Om het Nederlanders vertrouwen in doe-het-zelven te geven lanceerde Praxis eerder deze maand MAAKK. Een online klusplatform waar elke klusser, van beginner tot professional voor, tijdens en na iedere klus terecht kan en met elkaar in verbinding wordt gebracht om ervaringen en tips uit te wisselen. Roy van Keulen, Directeur Klant bij Praxis: “Met dit platform wil Praxis klussend Nederland met elkaar verbinden. Samen gaan we beginnende en ervaren klussers het vertrouwen geven om iedere klus aan te kunnen. Klussen is leuk, want het geeft veel voldoening maar je moet wel weten hoe je het moet aanpakken. De nieuwe community MAAKK.nl sluit hier naadloos op aan.”

Opvallendste conclusies
 • • 94 procent van de Nederlanders die klussen voelt zich trots na het uitvoeren van een klus.
 • • 51 procent van de Nederlanders geloofde bij de laatst uitgevoerde klus in een goed eindresultaat.
 • • Voor 84 procent van de Nederlanders zou het uitvoeren van de liggende klus positief bijdragen aan zijn thuisbeleving.
 • • 2 op de 3 Nederlanders zoeken voor en tijdens de klus naar informatie en laten zich inspireren.
 • • 89 procent van de mensen die informatie opzoeken over hun klus heeft een instructiefilmpje geholpen bij het uitvoeren van de klus.
 • • Gemiddeld verwacht een Nederlands huishouden nog 983 euro kwijt te zijn aan openstaande klussen.
 • • 68 procent van de Nederlanders heeft in de laatste 12 maanden geklust.
 • • 33 procent van de Nederlanders deelt zijn klus met anderen via social media.
 • • 65 procent van de Nederlanders haalt plezier en voldoening uit het bezig zijn in en om het huis.

 

Nieuw winkelconcept met alle producten voor de basisklus en een klushoek voor klanten

Praxis lanceert eerste stadswinkel ‘Praxis om de Hoek’ in hartje Amsterdam

Amsterdam, 31 maart 2015 - Een winkel midden in de stad, dicht bij huis, met een assortiment gericht op elke basisklus. Vandaag opende de doe-het-zelf keten Praxis de eerste winkel volgens het nieuwe concept Praxis om de Hoek in Amsterdam onder grote belangstelling van klanten. De winkel is gevestigd aan de Kinkerstraat 274, een centrale locatie in een drukke winkelstraat tussen veel woonwijken in. Later dit voorjaar volgt de tweede vestiging van Praxis om de Hoek in Rotterdam.

Met Praxis om de Hoek opent de bouwmarkt een formule die gericht is op gemak in het centrum van de stad, met het assortiment en services van een moderne doe-het-zelf retailer. Snel een klusje uitvoeren of iets vergeten? Geen enkel probleem, dat is precies waarvoor de nieuwe formule van Praxis in het leven is geroepen. Qua vloeroppervlakte is de winkel klein (260m2) maar overzichtelijk ingericht en het productaanbod is aangescherpt om klanten een assortiment met alle benodigdheden voor de meest voorkomende klussen te bieden. Door het deskundige personeel, en gerichte productaanbod kan de klant snel worden geholpen en zo ook snel aan de slag.

Frank Pruijn, Directeur Operations Praxis, is er van overtuigd dat de nieuwe formule past bij de behoefte en wensen van de klant. “Belangrijk is dat we met deze nieuwe winkels nóg dichter bij onze klanten zitten. Het biedt echt het basisassortiment zodat men voor de snelle en meest voorkomende klus gemakkelijk bij ons terecht kan en ook snel de weg kan vinden. We merken dat er onder onze klanten binnen de stadsgrenzen van de grote steden behoefte is aan meer aanbod en hulp op het terrein van doe-het-zelven. Met deze locatie en het deskundig personeel kunnen we onze klanten die in de stad wonen nog beter van dienst zijn doordat ze niet voor al hun klussen naar de rand van de stad hoeven om onze winkels te bezoeken”, aldus Pruijn.

Alle gemakken van een goede buur gecombineerd met alle basisbenodigdheden voor het klussen
Het assortiment van de winkel bestaat uit alle basisbenodigdheden voor klussen zoals verf, kwasten, fietsaccessoires, diverse gereedschappen en kleine ijzerwaren. Daarbij biedt Praxis om de Hoek veel services zoals verfmengen, sleutels maken en banden oppompen. Bovendien breng je met de leenbakfiets je aankopen makkelijk thuis. Een belangrijk gemak voor buurtbewoners is de klushoek in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts in de winkel die altijd paraat staan om advies en hulp te bieden. De kleinere winkel heeft een robuuste industriële inrichtingen de winkelervaring is anders voor de klant. Zo wordt de winkel gekenmerkt door de lage stellingen waardoor het erg overzichtelijk is. Wil de klant toch het volledige Praxis assortiment dan kan dit worden besteld via een tablet in de winkel en zijn de producten later af te halen in de winkel of wordt het thuisbezorgd. Volgens Pruijn onderscheidt deze winkelformule zich vooral door zijn goede locatie en toegang tot het hele assortiment van Praxis alsmede door de klushoek: “Zeker in een grote, dichtbevolkte stad als Amsterdam, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap tot zijn beschikking heeft, biedt dit een uitkomst. Snel een klusje uitvoeren wordt nu dus extra makkelijk en zo biedt Praxis om de Hoek alles wat een goede buur ook heeft.”

Eerder deze maand opende Praxis ook de nieuwe winkelformule Praxis Tuincentrum met vijf winkels in Nederland en heropende de Praxis Megastore in Breda, die nu de twee na grootste Praxis van Nederland is.

 

Meer keuze, meer inspiratie, nóg meer service

Praxis heropent Megastore in Breda

Amsterdam, woensdag 25 maart - Op zaterdag 28 maart opent Praxis in Breda zijn tweede Megastore met het nieuwe ‘meer Praxis’ concept aan de Grenssteen 1. Dit nieuwe concept biedt de klant meer keuze, inspiratie en service. In de enorme winkel die ruim 9.000 vierkante meter oppervlakte telt, zijn ruim 5.000 producten meer te verkrijgen dan bij andere megastores van de doe-het-zelf retailer. Daarmee is deze winkel de grootste bouwmarkt van Praxis in het zuiden van Nederland. Klanten krijgen bij Praxis Megastore Breda een ruimere keuze op het gebied van verf, woonaccessoires, behang, raamdecoratie en verlichting. Daarbij worden zij in het maken van hun keuzes onder andere op ideeën gebracht door verschillende inspiratie-eilanden voor sanitair, wanddecoratie en verlichting.

Erik Stoltenborgh, Winkelmanager Praxis Megastore Breda, legt uit waarom de vernieuwde Megastore in Breda een nóg grotere aantrekkingskracht op de regio zal hebben: “De winkel krijgt naast het grote assortiment en focus op inspiratie een hele nieuwe look en feel waarbij klanten worden geholpen afdelingen en producten sneller te vinden. Ook kan men in deze winkel terecht voor het huren van gereedschap van Boels of vervoer van Hertz. We zijn erg trotst op de nieuwe winkel met het grote assortiment voor onze klanten, daarom gaan we de heropening groots vieren in het weekend van 28 en 29 maart 2015 met bijpassende feestelijke aanbiedingen.”

Het klussen makkelijker maken
“De eerste winkel volgens dit concept van Praxis werd begin 2014 in Eindhoven geopend”, vertelt Saskia Eveleens, Commercieel Directeur Praxis. “In Breda wordt een aantal elementen aan dat succesvolle winkelconcept toegevoegd. Extra’s, zoals een schoonmaakwereld, een dierconcept en een afdeling met zelfmaakmeubelen komen in de Megastore in Breda. Ook wordt het gereedschap in Breda gepresenteerd per klus, in plaats van op productsoort of merk. Een ander nieuw onderdeel binnen het concept is “Opa’s Klusschuur”; een werkplaats binnen de winkel, compleet met ervaren klusser, waar iedereen terecht kan voor klustips en een helpende hand bij kleine klussen. We willen met deze megastore, klanten op alle fronten meer Praxis bieden en écht het verschil maken door hen het klussen makkelijker te maken en op goede ideeën te brengen.”

Praxis lanceerde eerder deze maand al de nieuwe formule Praxis Tuincentrum in Amsterdam, Beverwijk, Heerlen, Roermond en Venlo.

 

Praxis begint aan nieuw hoofdstuk met vernieuwend tuincentrum concept

Feestelijke lancering van Praxis Tuincentrum op vijf locaties

Amsterdam, 11 maart – Vandaag heeft de lancering plaatsgevonden van Praxis Tuincentrum. In Amsterdam, Heerlen, Beverwijk, Venlo en Roermond konden klanten kennismaken met het nieuwe winkelconcept, waarbij de focus volledig ligt op groen. Na een verbouwing van enkele maanden konden de winkels vandaag hun deuren openen onder grote belangstelling van klanten. Ook Eigen Huis & Tuin presentator en groenspecialist Lodewijk Hoekstra nam deel aan de officiële opening in Amsterdam Zuidoost en gaf aan trots te zijn op een winkel die volledig gefocust is op groen en op het buitenleven. De nieuwe Praxis Tuincentra passen in de strategie van Praxis om een prominente rol te spelen in de groeiende vraag naar tuinproducten en om de tuinbeleving naar een hoger niveau te brengen.

Een nieuw hoofdstuk
Een speciale dag in de geschiedenis van Praxis. Met Praxis Tuincentrum slaat de bouwmarktketen een nieuwe weg in. Bovendien opende Praxis niet eerder vijf nieuwe winkels tegelijkertijd. De klant wacht een ruim assortiment, met alle ‘musthaves’ voor elk seizoen tegen een scherpe prijs. Onderscheidend aan Praxis Tuincentrum is dat de winkels volledig gericht zijn op het buitenleven en voor het overgrote deel uit groen bestaan, zoals je van een echt tuincentrum mag verwachten. Daarnaast richt de nieuwe winkel zich ook op dierbenodigdheden, tuindecoratie en is in elke winkel een horecagelegenheid ingericht. De winkel is zo opgezet dat deze voor het gehele gezin een dagdeel inspiratie en plezier biedt.

Een groeiende aandacht voor de tuin
Al jaren biedt Praxis naast doe-het-zelf producten ook een breed tuinassortiment. De expertise op het gebied van tuin is in alle Praxis-winkels terug te vinden, zoals in de Praxis Megastores met een apart tuincentrum. Praxis ziet de behoefte van de klanten op het gebied van buitenleven aanzienlijk verder groeien. De tuin en het balkon blijken een steeds belangrijker onderdeel te worden van het huis. Dat blijkt onder andere uit de toenemende vraag naar planten, tuinmeubilair en outdoor-living producten.

Het beste van twee werelden
Voor de nieuwe tuinformule is Praxis een samenwerking aangegaan met een franchiseonderneming die in 2014 drie Intratuin vestigingen in Roermond, Heerlen en Venlo exploiteerde. Door de krachten te bundelen van de ervaren franchisenemers met een passie voor tuin en de expertise en bekendheid van Praxis, wordt in de nieuwe formule het beste van twee werelden gecombineerd. Hierin richt Praxis zich op een ruim assortiment met de beste prijs- en kwaliteitverhouding in de markt. Samen met de drie franchisevestigingen in Limburg zijn ook twee bestaande tuincentra van Praxis omgebouwd naar de nieuwe formule.

Kortom Praxis Tuincentrum is klaar voor het voorjaar! 

Praxis stopt als eerste bouwmarkt met de verkoop van glyfosaat bevattende onkruidbestrijdingsmiddelen

Amsterdam, 26 februari – Sinds februari 2015 is Praxis als eerste in de doe-het-zelf branche gestopt met de verkoop van onkruidbestrijdingsmiddelen gebaseerd op glyfosaat vanuit al zijn 141 winkels. Door te stoppen met de verkoop van deze producten, zet Praxis een eerste stap in een zesjarenplan, dat de doe-het-zelf keten voor zichzelf heeft opgesteld op het gebied van onkruidbestrijding en gewasbescherming. Binnen zes jaar wil Praxis dat alle planten in alle winkels vrij zijn van stoffen die schadelijk zijn voor bijen, vlinders en overige insecten. Aan klanten worden er vanaf heden biologische alternatieven aangeboden.

In april 2014 publiceerde Greenpeace een rapport over gewasbeschermingsmiddelen die zijn aangetroffen in planten bij verschillende retailers in Nederland en de impact daarvan op bijen, vlinders en andere insecten. Op basis hiervan heeft Praxis haar beleid op het gebied van onkruidbestrijding en gewasbescherming aangescherpt. Praxis is ook met Greenpeace in gesprek gegaan om het nieuwe beleid toe te lichten.

Als eerste stap binnen dit nieuwe beleid heeft Praxis besloten strikte eisen op te stellen voor zijn plantenleveranciers en de verkoop te stoppen van glyfosaat bevattende onkruidbestrijdingsmiddelen die schadelijk zijn voor mens en milieu. In de praktijk houdt dit in dat er achttien artikelen verdwijnen uit de schappen van de 141 winkels. Hieronder vallen tevens alle Roundup producten. Daarmee streeft Praxis ernaar een bijdrage te leveren aan een gezondere leefomgeving voor de genoemde insecten. De winkelketen wil een duidelijk statement afgeven en hoopt daarmee als voorloper een voorbeeld te zijn binnen de tuin- en doe-het-zelf branche.

Ook tuinspecialist en presentator van onder andere het TV-programma Eigen Huis & Tuin Lodewijk Hoekstra is een grote voorstander van het nieuwe beleid van Praxis: “Duurzaam en verantwoord tuinieren vind ik ontzettend belangrijk. Planten zijn belangrijke natuurbronnen en daarom is het van groot belang deze verantwoord in te kopen en te verkopen. Op deze manier kunnen we allemaal een steentje bijdragen. Omdat ik al jaren samenwerk met Praxis ben ik trots dat deze grote stap nu gezet gaat worden.”

Ook op de vijf winkels van de nieuwe formule Praxis Tuincentrum, die in maart worden geopend, is dit beleid van toepassing.

Vliegende start eerste kerstbomenweekend bij grootste kerstbomenverkoper van Nederland

Nederlanders dit jaar bereid meer geld uit te geven aan kerstboom


AMSTERDAM, 2 december 2014 – Groter of luxer; dat is waar de Nederlandse consument dit jaar naar kijkt als het aankomt op het uitkiezen van een kerstboom. Afgelopen zaterdag ging de kerstbomenverkoop bij Praxis van start en gingen er al duizenden bomen langs de kassa. Terwijl de bomen nu dezelfde of zelfs een lagere prijs dan vorig jaar hebben bij de doe-het-zelf keten, blijkt uit de omzetcijfers van het eerste weekend dat klanten in 2014 bereid zijn meer geld uit te geven aan een kerstboom in vergelijking met afgelopen jaren.

Praxis is al jaren de nummer 1 in kerstbomen en heeft van alle winkelketens de grootste groep trouwe klanten die een kerstboom komt uitkiezen. Uit recent onderzoek, dat is gehouden onder een representatieve groep van meer dan 1.500 Nederlanders, bleek dat 95 procent van de klanten die vorig jaar een kerstboom kochten bij Praxis, van plan is dit jaar terug te komen. Bij andere verkooppunten ligt dat percentage significant lager. Zowel de goede prijs-kwaliteitverhouding van de bomen als de feestelijke weekenden in aanloop naar kerst lijken de belangrijkste redenen daarvoor. Tijdens de decembermaand organiseert Praxis jaarlijks veel leuke activiteiten voor de hele familie, waardoor het uitzoeken van de kerstboom een extra gezellige en sfeervolle belevenis wordt.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat volgens 72 procent van de Nederlanders de decembermaand niet compleet is zonder kerstboom in huis. “Zodra het 5 december is geweest gaan de meeste mensen direct aan de slag met Kerst. In dat weekend verkopen we tienduizenden bomen en is het gezellig in de winkels. Daarom verwacht Praxis aankomend weekend en het weekend daarop het grootste gedeelte van de kerstbomen te verkopen. Een boom uitzoeken doe je namelijk niet zomaar, dit blijkt elk jaar weer een écht ritueel te zijn voor iedereen”, aldus Frank Pruijn, Directeur Operations bij Praxis.

De Praxis kerstboomfeiten op een rij:

- Het blijkt dat voor 72 procent van de Nederlanders de decembermaand niet compleet is zonder kerstboom in huis.
- Kerstbomen hebben bij Praxis dit jaar dezelfde of zelfs een lagere prijs dan vorig jaar, maar uit de omzetcijfers van het eerste weekend blijkt dat klanten dit jaar vaker kiezen voor de grotere of luxere variant.
- Praxis is met 141 verkooppunten de grootste kerstbomenverkoper van Nederland.
- Bij het kopen van een kerstboom letten consumenten vooral op de volheid van de boom, de prijs en de vorm zo blijkt uit het consumentenonderzoek.
- De Nordmann is nog altijd de populairste boom, vanwege zijn naaldvaste takken, mooie vorm en kleur.
- De meest verkochte maat kerstboom is tussen de 1,75 en 2,00 meter.
- Nederlanders tussen de 23 en 34 jaar en ‘alleenstaanden’ zijn van plan het hoogste bedrag uit te geven aan een kerstboom, gemiddeld iets meer dan 30 euro.
- Nederlanders die dit jaar van plan zijn om nieuwe kerstversiering te gaan kopen, zijn daar bereid gemiddeld 43 euro aan uit te geven.

Nieuwe samenwerking versterkt tuinconcept Praxis

Praxis opent drie Praxis Tuincentra


Amsterdam, 15 september 2014 – Vandaag heeft Praxis aangekondigd drie nieuwe tuincentra te openen in het voorjaar van 2015. Het is voor het eerst dat Praxis winkels opent die volledig op het buitenleven zijn gericht. Voor de nieuwe tuinformule is Praxis een samenwerking aangegaan met een franchiseonderneming die momenteel drie Intratuin vestigingen in Roermond, Heerlen en Venlo exploiteert. In maart 2015 zullen deze drie tuincentra heropenen onder de naam Praxis Tuincentrum. Hiermee telt Praxis 14 tuincentra waarin het beste van twee werelden wordt gecombineerd. Deze initiatieven passen in de strategie van Praxis om een prominente rol te spelen in de groeiende markt voor tuinproducten.

Al tientallen jaren biedt Praxis naast doe-het-zelf producten ook een breed tuinassortiment. De jarenlange expertise op het gebied van tuin is in alle Praxis-winkels terug te vinden en in het bijzonder in de elf Praxis Megastores met een apart tuincentrum. In maart 2015 worden hier drie nieuwe winkels aan toegevoegd met een volledige focus op het buitenleven.

De afgelopen jaren wordt de tuin, het balkon of dakterras belangrijker voor de Nederlandse consument. De buitenruimte wordt steeds meer ingericht als een verlengde van woonkamer en keuken. Dat blijkt onder andere uit een toenemende vraag naar tuinmeubilair, planten en outdoor-living producten. De nieuwe Praxis Tuincentra passen in de strategie van Praxis om de tuinbeleving naar een hoger niveau brengen.

Samen met Peter Stox en Frank de Groot, franchiseondernemers van de huidige Intratuin vestigingen in Roermond, Heerlen en Venlo, wordt onderzocht welke nieuwe mogelijkheden er zijn om consumenten een completer, makkelijker en eigentijdser aanbod in het groen- en dierassortiment te bieden. De Praxis Tuincentra in Roermond, Heerlen en Venlo zullen vanaf maart 2015, in de nieuwe formule, helemaal klaar zijn voor het voorjaar.

Een perfecte match
Praxis CEO John Colley spreekt van een perfecte match: “Praxis is al decennia de groenste bouwmarkt van Nederland en is altijd volledig gefocust op de wensen van de klant. De samenwerking met Peter Stox sluit naadloos aan op de groeiende vraag naar tuinproducten. Franchiseondernemers Peter Stox en Frank de Groot zijn toegewijde ondernemers met een grote passie voor tuin en hebben hun succes bewezen door drie tuincentra van topkwaliteit neer te zetten. Vanaf 2015 zullen wij onze krachten en expertise bundelen om ook voor de toekomst een krachtige tuinformule neer te zetten.”

Peter Stox ziet interessante mogelijkheden: “Met de transformatie van de drie tuincentra naar de nieuwe Praxis tuinformule kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten. Bovendien zullen we, dankzij de gezamenlijke inkoopmogelijkheden, in staat zijn onze klanten de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden.”

Praxis Goes maakt inwoner uit Yerseke miljonair


Amsterdam – 2 september 2014, Kees Goud kon zijn geluk niet op toen bleek dat hij Air Miles miljonair is geworden. Afgelopen week haalde de gelukkige winnaar zijn prijs op bij Praxis Goes en is Yerseke voortaan een miljonair rijker.

In juli organiseerde Praxis samen met Air Miles een actie waarbij alle klanten van Praxis kans hadden om Air Miles miljonair te worden. Bij Praxis hebben de Air Miles een waarde van €7.000,- euro. Roy van Keulen, Directeur Klant bij Praxis legt uit waarom Praxis deze actie introduceerde: “we zetten onze klanten graag in het zonnetje, zeker tijdens de zomermaanden waarneer de meeste grote klussen worden gedaan. Praxis wil klanten helpen het klussen nòg makkelijker te maken, daarom was dit een hele mooie actie samen met Air Miles.”

Kees Goud kwam de prijs samen met zijn vrouw en dochter ophalen en kon nog steeds niet geloven dat hij zich voortaan miljonair mag noemen. “Een prachtige prijs en we zijn enorm verrast. Ik ben altijd een fervent klusser geweest en ben diverse keren verhuisd en heb altijd de meeste klussen zelf uitgevoerd. Onze laatste woning hebben we casco gekocht en vervolgens helemaal zelf afgebouwd. We hebben nog geen concrete plannen wat we met onze Air Miles gaan doen, maar samen met mijn vrouw en kinderen zullen we zeker iets moois bedenken”, aldus Kees Goud.

Tijd om vaders in het zonnetje te zetten

Vader blijkt de ideale kluspartner!


Amsterdam, 10 juni 2014 – Aanstaande zondag is het Vaderdag. Tijd om onze vaders weer in het zonnetje te zetten. Uit een groot onderzoek van Praxis blijkt alleen dat vorig jaar bijna een kwart van de vaders geen Vaderdagscadeau heeft gehad. Vergeet dit jaar dus niet je vader!

Uit een onlangs gehouden onderzoek dat is uitgevoerd onder een groep van 1.006 representatieve Nederlanders is gebleken dat 48% vindt dat Vaderdag een moment is om je vader eens flink in het zonnetje te zetten. Vooral Nederlanders in de leeftijd van 18 tot 30 jaar en jonge gezinnen zijn van plan iets met Vaderdag te doen. 78% heeft dit goede voornemen. Toch blijkt dat in 2013 maar liefst 24% van de vaders is vergeten. Dat verdienen onze vaders natuurlijk niet, daarom heeft Praxis uitgezocht wat Nederlandse vaders nou het liefst zouden willen krijgen.

Meer dan één op drie vaders wil elektrisch gereedschap
Aan de vaders in het onderzoek is gevraagd wat zij het liefst zouden krijgen met Vaderdag. Van boeken, sokken, telecom tot aan sport- en kookspullen, geeft 32% van de vaders aan dat ze het erg leuk vinden om elektrisch gereedschap te krijgen. De klopboormachine, multitool en accuboormachine vormen de top 3.

Pap, kom je bij me klussen?
Ook heeft Praxis in mei de resultaten van Het Grote Klusonderzoek gepubliceerd. Een onderzoek dat is uitgevoerd onder een groep van 2.620 representatieve Nederlanders. Een opvallende conclusie was dat de meeste klussen voornamelijk samen worden gedaan en dat vaders de ideale kluspartners blijken te zijn voor 52% van de Nederlanders. Na al die inspanning en hulp is het toch wel erg leuk om je vader te bedanken met nieuw gereedschap.

Herkenbare en opvallende resultaten uit Het Grote Klusonderzoek van Praxis

Vrouw bepaalt vaker eindresultaat bij klussen in huis


Amsterdam, 2 juni 2014 – Wie denkt dat vrouwen geen invloed hebben bij het klussen in en rondom het huis, heeft het mis. De klus zelf blijft een mannenproject, maar het eindresultaat wordt vaker bepaald door de vrouw! Dit blijkt uit Het Grote Klusonderzoek van Praxis uitgevoerd door marktonderzoekbureau Ruigrok | NetPanel waaraan 2.620 Nederlanders deelnamen.

Het Grote Klusonderzoek is uitgevoerd onder een representatieve groep Nederlanders. Roy van Keulen, Directeur Klant Praxis: “Door middel van het onderzoek wil Praxis een nòg beter inzicht krijgen in het klusgedrag van Nederlanders”. Een aantal opmerkelijke verschillen tussen mannen en vrouwen in hun klusgedrag kwam uit het onderzoek naar voren. Zo geeft 1 op de 3 mannen aan meer te kunnen dan een basis- en/of gemiddelde klus. Bij vrouwen ligt dit veel lager; slechts 1 op de 20 vrouwen geeft aan meer te kunnen dan verven, behangen of een gordijnrails ophangen. Ook al blijkt de klus op zich nog altijd een echt mannendomein, uit het onderzoek blijkt dat vrouwen vaker het eindresultaat bepalen. Wanneer men samenwoont, bepaalt 1 op de 5 vrouwen het eindresultaat, terwijl bij mannen 1 op de 10 het heft in handen neemt.

Samen klussen: voor de gezelligheid of uit noodzaak?
Ook blijkt uit het onderzoek dat klussen een sociale aangelegenheid is en meestal samen met een partner wordt gedaan. De belangrijkste reden om samen te klussen is bij vrouwen opvallend anders dan bij mannen. Bij vrouwen gaat het voornamelijk om de handigheid van de medeklusser, terwijl het bij mannen meestal gaat om de snelheid en gezelligheid. De troep die tijdens het klussen ontstaat, blijkt bij vrouwen een opvallende klusergernis. Mannen maken zich daar minder druk om en ergeren zich meer aan opmeetfouten.

“Mag ik je boormachine even lenen?”
Van de alleenstaande mannen blijkt bijna de helft voldoende gereedschap in huis te hebben om een klus uit te kunnen voeren, terwijl veruit de meeste alleenstaande vrouwen niet al het benodigde gereedschap in huis hebben. Maar liefst 56% van de alleenstaande vrouwen leent daarom wel eens gereedschap voor een klus. De zin “mag ik je boormachine even lenen” zal dan ook vele malen vaker voorkomen bij vrouwen dan bij mannen.

Winkels belangrijkste inspiratiebron voor vrouwen
Inspiratie wordt door 41% van de vrouwen opgedaan in winkels, 30% gebruikt tijdschriften als goede raadgever (versus 20% van de mannen) en 32% plukt tips en inspiratie uit tv-programma’s. Onder de 40 jaar gebruiken vrouwen meer social media om inspiratie op te doen, maar ook om het eindresultaat op te delen. Bijna 4 op de 10 van de vrouwen onder de 40 jaar laten met trots het eindresultaat zien via social media.

“De onderzoeksresultaten laten zien dat mensen graag van hun huis hun thuis maken, want klussen geeft nog steeds plezier en voldoening”, aldus Roy van Keulen.

Lees meer onderzoeksresultaten en test je eigen klusgedrag op www.praxis.nl/klusonderzoek.

Herkenbare en opvallende resultaten uit Het Grote Klusonderzoek van Praxis

Nederlander klust samen


Amsterdam, 28 mei 2014 – Nederlanders klussen graag, bij 93% van de Nederlanders is dit jaar een klus uitgevoerd in of rond het huis en men doet gemiddeld 8 klussen per jaar. Opvallend is dat 7 op de 10 Nederlanders het liefst samen klussen, dat blijkt uit Het Grote Klusonderzoek van Praxis uitgevoerd door marktonderzoekbureau Ruigrok | NetPanel waaraan 2.620 Nederlanders deelnamen. De belangrijkste redenen om samen te klussen zijn gezelligheid, handigheid en snelheid. Ook blijkt dat jongeren erg veel vertrouwen hebben in de kluskennis en -ervaring van de doe-het-zelvers boven de 50 jaar, terwijl ouderen de kluskennis van jongeren minder hoog inschatten.

Het Grote Klusonderzoek is uitgevoerd onder een representatieve groep Nederlanders. Roy van Keulen, Directeur Klant Praxis: “Door middel van het onderzoek wil Praxis een nòg beter inzicht krijgen in het klusgedrag van Nederlanders”. Het onderzoek laat herkenbare resultaten zien met als belangrijkste conclusie: klussen doet men het liefst samen!

Doe het zelf, maar doe het vooral samen
Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat klussen niet alleen maar nuttig is, maar ook een sociale aangelegenheid is. Vooral vaders blijken ideale kluspartners te zijn. Meer dan de helft van de klussers onder de 30 jaar schakelt de hulp van hun vader in op het moment dat er moeten worden geklust. Redenen om samen te klussen zijn bij mannen voornamelijk de gezelligheid en de verhoogde snelheid, terwijl het bij vrouwen vooral draait om de handigheid van de medeklussers. Opvallend is dat we niet alleen thuis klussen, maar de afgelopen 12 maanden ook ruim 2 klussen bij bekende hebben gedaan. Bijna 1 op de 5 Nederlanders klust bovendien buiten de deur, bijvoorbeeld bij een (sport)vereniging.

Hebben jongeren tegenwoordig nog voldoende kluskennis?
Vroeger was het gebruikelijk om alle klussen in en om het huis zelf uit te voeren. In de loop der jaren is de kluskennis en -ervaring van jongeren steeds minder geworden. Uit Het Grote Klusonderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen onder de 30 jaar aangeeft hulp in te schakelen. Ook het ontbreken van de juiste klusspullen speelt een rol bij het inschakelen van hulptroepen. 75% van de mensen onder de 30 jaar leent daarom regelmatig spullen, voornamelijk van ouders. De boormachine blijkt de favoriet, vooral bij vrouwen! Tenslotte is opvallend dat er door mensen onder de 30 jaar het meest wordt geklust in de slaapkamer en dat men boven de 50 jaar het meest klust in de tuin. Tussen de 30 en 50 jaar wordt het meest geklust in de tuin en woonkamer.

De klus zelf is voor man, maar vrouwen bepalen vaker het eindresultaat
Ook in het klusgedrag tussen mannen en vrouwen zijn er duidelijke verschillen te benoemen. Zo geeft 1 op de 3 mannen aan meer te kunnen dan een basis- en/of gemiddelde klus. Bij vrouwen ligt dit veel lager; slechts 1 op de 20 vrouwen geeft aan meer te kunnen dan verven, behangen of een gordijnrails ophangen. De klus op zich blijft dus nog steeds een mannendomein. Echter, uit Het Grote Klusonderzoek blijkt dat vrouwen vaker dan mannen bepalen hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien.

“De onderzoeksresultaten laten zien dat mensen graag van hun huis hun thuis maken, want klussen geeft nog steeds plezier en voldoening”, aldus Roy van Keulen.

Lees meer onderzoeksresultaten en test je eigen klusgedrag op www.praxis.nl/klusonderzoek.

Optimale service en gemak met nieuw klantprogramma MijnPraxis

Eerste grote Nederlandse retailer met elektronische klantenkaart


Amsterdam, 6 mei 2014 – Deze week introduceert Praxis als eerste grote retailer van Nederland een elektronische klantenkaart. De elektronische klantenkaart maakt onderdeel uit van het nieuwe klantprogramma MijnPraxis. Met de lancering van deze nieuwste service van Praxis wordt klussen voortaan nòg makkelijker en leuker. Het klantprogramma MijnPraxis is simpel te gebruiken via de Praxis-app en het biedt veel voordelen en services voor klanten.

Alle 141 winkels van Praxis doen elke dag hun uiterste best om klanten te helpen van hun huis een thuis te maken. Dat betekent de beste service bieden, zoals scherpe aanbiedingen, demonstraties, online reserveren en inspiratietips. Voor nòg meer voordeel en services introduceert Praxis het nieuwe klantprogramma ‘MijnPraxis’.

Unieke klantenservice
Uit een recent onderzoek van Praxis is gebleken dat de klant gemiddeld 4,5 klantenkaart in zijn bezit heeft en daarmee een overvolle portemonnee met pasjes heeft. Praxis houdt daar rekening mee. Daarom heeft de Praxis-app vanaf nu een digitale klantenkaart. Wanneer klanten geen smartphone hebben, kunnen zij ook gebruik maken van een willekeurige, bestaande klantenkaart, zoals de Air Mileskaart. Hiervan wordt alleen de streepjescode gebruikt. Met het nieuwe klantprogramma wil Praxis het klussen makkelijker en leuker maken. MijnPraxis biedt veel leuke voordelen en extra services. Zo krijgt elke klant een jaar extra garantie, 90 dagen bedenktijd op elke aankoop in plaats van 30 dagen, zijn er speciale kortingen. Bovendien maakt de klant elke maand kans op een klusjesman voor één dag.

De klant bepaalt
Elke klant kiest zelf om wel of niet te registreren. Uiteraard gaat Praxis uiterst zorgvuldig met alle gegevens om en bepaalt de klant vooraf welke gegevens gebruikt worden. Klanten kunnen zo zelf aangeven in hoeverre ze meedoen en de voordelen van MijnPraxis ervaren.

Meer mogelijkheden met MijnPraxis
Praxis zal het programma continu optimaliseren en uitbreiden. Zo zal MijnPraxis in de volgende fase voor klanten ook de mogelijkheid bieden hun aankoophistorie in te zien. Op deze manier hebben klanten de kassabon altijd bij de hand.

Landelijke Green-Kids middag bij 141 winkels van Praxis op woensdag 30 april

Samen met je vriendjes en tuinieren bij Praxis tijdens het Green-Kids Event!


Amsterdam, 24 april 2014 – In de meivakantie organiseert Praxis op woensdagmiddag 30 april van 13.00 tot 16.00 uur weer een landelijk Green-Kids Event, waar kinderen op een leuke manier leren hoe iets groeit en bloeit. Een middag vol activiteiten en ‘groene-weetjes’.

Zelf kweken en tuinieren is helemaal in! Praxis heeft daarom niet alleen een groot assortiment kweekproducten, maar organiseert deze maand ook voor de tweede keer het succesvolle Green-Kids Event. Hieraan kunnen kinderen gratis deelnemen en leren meer over de natuur door zelf aan de slag te gaan en te tuinieren.

Een middag vol activiteiten
Alle 141 winkels van Praxis zijn woensdagmiddag feestelijk ingericht voor alle kinderen die langskomen voor het Green-Kids Event, met aangeklede picknicktafels en natuurlijk wat drinken en lekkers. Het belooft een gezellige middag te worden waar echte Green-Kids nòg meer leren over de natuur en tuinieren. Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om zelf tomatenplantjes te zaaien en kan iedereen een bloempotje beschilderen voor Moederdag. Bovendien is er nog een kleurplatenwedstrijd waarmee je een grote plant voor je moeder kunt winnen. Na deze middag is Nederland weer heel veel Green-Kids rijker!

Klik hier voor een winkel in de buurt.

Kleurrijke start van de lente met traditionele Plantjesmarkt bij Praxis


Amsterdam, 15 april 2014 – Het voorjaar is begonnen, dus het is tijd om de tuin lenteklaar te maken. Daarom organiseert Praxis deze week weer de jaarlijkse Plantjesmarkt. Er is keuze uit planten in alle soorten en maten en er zijn tientallen verschillende kleuren om je tuin of balkon weer helemaal op te fleuren. Als extra service heeft Praxis voor al zijn klanten de komende twee weekenden bij alle winkels een gratis oppotservice, kortom: alles kant-en-klaar voor in elke tuin of op elk balkon!

De komende week, het paasweekend inbegrepen, zijn de weersvoorspellingen gunstig en is het dus een perfect moment om de lente in de tuin te halen. De traditionele Plantjesmarkt van Praxis biedt ruime keuze uit zomerbloeiers in de mooiste kleuren tegen scherpe prijzen. Ze brengen de hele zomer kleur in de tuin. De echte toppers dit jaar zijn de Geranium, Hortensia en Petunia. Wanneer klanten ook de bijbehorende potterie aanschaffen, krijgen zij de komende twee weekenden gratis oppotservice aangeboden van Praxis. Zo kun je nòg sneller van je tuin genieten!

De beste verzorgtips
Met de juiste verzorging is de tuin de hele lente en zomer een lust voor het oog. Combineer verschillende soorten planten voor een vrolijk effect. Medewerkers van Praxis kunnen klanten hier gericht over adviseren. Het is ook belangrijk om de juiste aandacht te besteden aan potgrond en bemesting. Potgrond wordt gebruikt bij het beplanten van nieuwe planten zodat zij makkelijker en sneller kunnen groeien door de luchtige samenstelling. Om uitdroging van de bodem tegen te gaan is boomschors een goede optie en ook nog eens geschikt als een mooie finishing-touch voor tuin. Voor advies op maat kunnen klanten zeven dagen per week terecht bij de tuinspecialisten in de Praxis-winkel bij hen in de buurt.

BBQ event tijdens het paasweekend
Deze week staat in het teken van Pasen. Eerste paasdag zijn door het hele land verschillende Praxis-winkels geopend en op tweede paasdag organiseert Praxis een groot barbecue event in de elf Megastores met tuincentrum. Welke barbecues zijn er, wat zijn de beste tips en wat zijn de laatste trends? Barbecueleverancier Weber steekt bij Praxis de barbecue aan en geeft klanten een uitgebreide demonstratie. Een goed moment om inspiratie en tips op te doen en uiteraard hoort zelf testen en proeven daar ook bij! Tenslotte is het voor klanten extra feest, want de kortingsbonnen van alle bouwmarkten en tuincentra zijn tot en met zondag 4 mei 2014 weer geldig bij Praxis.

Klik hier voor de Megastore & Tuin in de buurt.

Win drie dagen een klusjesman in huis en € 3.000,- aan producten

Praxis geeft klusjesman weg


Amsterdam, 18 maart – Uit onderzoek van Praxis blijkt dat 64% van de Nederlanders een klus heeft liggen en hier maar niet aan toekomt. Praxis helpt deze mensen natuurlijk graag een handje. Daarom maak je van 17 tot en met 23 maart bij aankoop van elk willekeurig bedrag kans op een klusjesman voor drie dagen. Om de klus af te maken en volledig naar wens te krijgen, win je daarbij ook nog eens € 3.000,- aan producten van Praxis. Meedoen is simpel: op elke kassabon staat een unieke code en voor je het weet is de klusjesman drie dagen inzetbaar voor alle huisgerelateerde klussen.

Iedereen kent het, dat ene klusproject in huis waarvan je droomt, maar waar je zelf niet aan toekomt of dat misschien wel te duur is. Ook het begin van het voorjaar brengt allerlei nieuwe klusjes en projecten met zich mee. Praxis denkt mee en biedt daarom iedereen de kans om een eigen klusjesman te winnen. Dat is niet alles, want de klusjesman komt niet zomaar een uurtje langs, maar klust maar liefst drie volle werkdagen bij de klant in huis. Bovendien mag de klant voor € 3.000,- aan producten bij Praxis uitzoeken die bij de gekozen klus horen. Klussen wordt op die manier wel heel makkelijk en leuk. En is er nou niets dat in huis opgeknapt of verbouwd moet worden, dan mag er natuurlijk ook iemand anders verrast worden met een eigen klusjesman.

Een kwart van alle klussen bestaat uit verfklussen
Van veel klussen die men laat liggen, zegt een deel van de respondenten dit op te willen pakken in het voorjaar. Bij een kwart van de ondervraagden gaat het om verfwerk en op de tweede plek staat behangen. Ook blijkt dat 90% van de deelnemers aan het onderzoek op ziet tegen het klussen en hierdoor de klus vaak uitstelt. Het inhuren van een klusjesman is niet voor iedereen de eerste oplossing, omdat veel mensen professionele klussers te duur vinden en daarom liever zelf aan de slag gaan. Omdat Praxis doe-het-zelven voor iedereen leuk en makkelijk wil maken, biedt Praxis een ruim assortiment en vindt de klant op de website van Praxis veel klustips en instructievideo’s. Alleen nu helpt Praxis ook letterlijk een handje.
Klussen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Praxis Kampen vernieuwd!


Amsterdam, 28 februari - Sinds 3 februari 2014 is Praxis Kampen een eigen vestiging van Praxis geworden. De winkel was voorheen een franchise winkel en in goed overleg met de franchisee heeft Praxis besloten de winkel over te nemen.

Op het gebied van personeel zijn alle medewerkers bij Praxis gebleven. Wel heeft Praxis Kampen een nieuwe winkelmanager gekregen, die voorheen bij een andere Praxis winkel werkzaam was. Winkelmanager Bert Kerkstra en collega’s die in Praxis Kampen werkzaam waren blijven werkzaam bij Praxis Kampen. Voor klanten zal er binnenkort wel vernieuwing te zien zijn. Zo worden verschillende assortimenten flink uitgebreid en opgeknapt.

Winkelmanager Bert Kerkstra is erg te spreken over de winkel en de plannen voor 2014: “We zullen de komende maanden de winkel gaan vernieuwen en onze service uitbreiden. Zo onderscheiden we ons al met een grote verf- en verlichtingsafdeling, ruime sanitairafdeling en hebben we nu al volop keuze in ons tuinassortiment. Op deze manier proberen wij elke dag weer onze klanten te inspireren om van hun huis een thuis te maken”.

Rijen dik tijdens opening Megastore Praxis Eindhoven


Praxis Eindhoven Megastore & Tuin met vernieuwd concept en breed assortiment


Amsterdam, 13 februari 2014 - De opening van Praxis Eindhoven is door klanten omarmd. Rijen dik stonden de klanten te wachten totdat de deuren open gingen op 5 februari jl. De nieuwe winkel, die van een Plan-It winkel is omgebouwd tot Praxis Megastore & Tuin heeft vanaf deze eerste week een record aantal klanten verwelkomd die enthousiast op de openingsaanbiedingen zijn afgekomen. Een goede start voor het nieuwe Megastore-concept van Praxis met drive-in en nieuwe en grote tuinafdeling.

Het beste van twee concepten
Sinds 2010 stond op deze plek een Plan-It winkel. Dit Megastore-concept komt vanuit België, waar 11 winkels een groot succes zijn, allen behorende tot Maxeda DIY Group. Het afgelopen jaar heeft Plan-It in Eindhoven prima resultaat gedraaid. Maar toch bleef het een relatief onbekend concept bij de klant. Besloten is om de voordelen van dit concept te behouden en dit te combineren met de grote slagkracht en bekendheid van Praxis als winkel en merk.

Het beste van twee werelden
John Colley, CEO Praxis is erg trots op het team dat met zoveel enthousiasme en motivatie Plan-It heeft omgezet naar Praxis. “Een geweldige prestatie! Nergens in Nederland vindt men een concept van Praxis als nu in Eindhoven met ruim 10.000 m². Met de eerdere kennis van Plan-It is in de vernieuwde winkel het beste van twee werelden met elkaar gecombineerd. Dit biedt een uniek concept met veel nieuwe assortimenten en servicemogelijkheden voor onze klant. Zo zien we in Eindhoven de bestaande drive-in gecombineerd met een compleet nieuw tuincentrum, een grote aanwinst voor de regio Eindhoven.” Ook biedt Praxis Eindhoven de ‘Absolute Prijsgarantie’ wat inhoudt dat men altijd de voordeligste prijs heeft. John Colley vervolgt: “Last but not least zijn alle medewerkers die voor de winkel wilden blijven werken, in dienst van Praxis gekomen. Zo kunnen wij de expertise en service leveren aan de klant, waar Praxis om bekend staat. Ik ben ongelofelijk trots op het team en ik kijk er naar uit dit concept verder te ontwikkelingen.”

Feestelijke opening
Bij een nieuwe winkel hoort natuurlijk een feestelijke opening. Daarom waren er verschillende absurde dagaanbiedingen die erg in trek waren. Klanten bleken van ver buiten Eindhoven te komen en al voor openingstijd stonden er rijen dik voor de winkel te wachten. De acties als de accuboormachine, de stofzuiger en andere producten voor € 15,- euro waren binnen enkele uren en sommige binnen minuten uitverkocht. Ook konden klanten gelijk kennismaken met het vernieuwde tuincentrum, dat nu al een groot assortiment biedt en binnen enkele weken wordt omgetoverd tot een grote lentetuin met prachtige voorjaarscollecties. Praxis Eindhoven is elke werkdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur en in het weekend geopend van 8.00 tot 18.00 uur.