Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN

Dakgoot schoonmaken

Wil je de dakgoot reinigen? Op deze adviespagina vertellen we hoe je zelf de dakgoot schoonmaakt en dit op een veilige manier doet. Ook leggen we uit hoe je een gootdrain of bladvanger plaatst en welke materialen je daarvoor nodig hebt.

Wil je de dakgoot reinigen? Op deze adviespagina vertellen we hoe je zelf de dakgoot schoonmaakt en dit op een veilige manier doet. Ook leggen we uit hoe je een gootdrain of bladvanger plaatst en welke materialen je daarvoor nodig hebt.

goot schoonmaken met schep
Ga snel naar

Waarom je dakgoot schoonmaken?

Het schoonmaken van je dakgoot is belangrijk om verstoppingen te voorkomen. Bladeren, takken en ander vuil kunnen zich ophopen en de waterafvoer belemmeren. Een verstopte dakgoot kan leiden tot waterschade aan je dak of muren. Door regelmatig je dakgoot schoon te maken, zorg je voor een goede afvoer van regenwater en voorkom je vervelende lekkages.

Hoe reinig je een dakgoot?

In deze video laten we je zien hoe je zelf de dakgoot schoonmaakt. Ook leggen we uit hoe je een gootdrain of bladvanger plaatst en geven we advies over hoe je dit veilig kunt doen.

Hoe reinig je een dakgoot?

Benodigdheden dakgoot schoonmaken

Om je dakgoot goed schoon te maken, heb je wat gereedschap en materialen nodig. Bekijk hier wat je nodig hebt. Heeft jouw dakgoot reparatie nodig? In het stappenplan dakgoot reperatie laten we zien hoe je een lekkende dakgoot repareert met Rubber Seal.

Handige tips om je dakgoot schoon te maken

Veilig de ladder op

Zorg dat de ondergrond van de ladder zo vlak mogelijk is. Controleer daarna of de ladder goed tegen de dakgoot staat. Zet je voeten tegen de poten van de ladder en strek je armen recht voor je uit. Kun je de ladder met gesterkte armen vastpakken? Dan staat de ladder goed. Zorg dat je recht de ladder op gaat en dat je heupen binnen de zijkanten van de ladder blijven. Ga nooit op de laatste trede van de ladder staan. De ladder kan dan onder je vandaan schuiven.

Bekijk alle ladders

 

Dakgoot beschermen tegen bladeren

Wil je de dakgoot beschermen tegen bladeren en ander vuil? Dan kun je een gootdrain plaatsen. Dat is een rol gaas die je in de dakgoot legt, zodat er geen bladeren en ander vuil in de dakgoot kunnen vallen. Je kunt ze kopen in verschillende maten. Meet daarom eerst de breedte van je dakgoot op. Als de gootdrain te smal is, kunnen er alsnog bladeren in je dakgoot vallen.

Bekijk alle gootdrains

Maak de buitenkant van de dakgoot schoon

Neem ook altijd de buitenkant van de dakgoot mee als de dakgoot gaat schoonmaken. Als je een houten dakgoot hebt, zorgt het voor een frisse uitstraling als je de boeidelen en plafonds ook schoonmaakt. Zo gaat de verf, en daarmee ook het hout, langer mee. Heb je een kunststof dakgoot? Smeer de boeidelen en plafonds na het schoonmaken dan in met autowas. Zo krijgt het vuil minder kans om te hechten en verleng je de levensduur van het kunststof.

Bekijk alle autowas

Schep vuil en bladeren droog uit te goot

Tip 1

Schep zoveel mogelijk vuil en bladeren droog uit de goot, dit scheelt namelijk een hoop rommel. Het laatste beetje kun je eventueel met een borstel en wat water weghalen.

Maak je goot een keer per jaar schoon

Tip 2

Maak je goot een keer per jaar schoon om lekkages te voorkomen. Begin met schoonmaken zodra de bomen kaal zijn in het najaar. Dan zijn de meeste bladeren van de bomen gevallen. Heb je een tuin met veel bomen? Doe dit dan twee keer per jaar.

Volgende tip
dakgoot schoonmaken service

Dakgoot laten schoonmaken

Liever je dakgoot laten schoonmaken in plaats van het zelf doen? Huur dan een erkende en betrouwbare vakman in.

  • Geen onverwachte kosten

  • Maak een afspraak wanneer het jou uitkomt

  • Altijd een betrouwbare vakman

 

Bekijk onze klusservice

Meer voor je dak

Stappenplan

Hoe sluit ik een regenton aan?

Stappenplan

Schuin dak isoleren

Stappenplan

Dakgoot repareren

Stappenplan

Hoe plaats ik een schutting?

Inspiratie

3 tips om lekkages in huis te voorkomen

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten