Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Installatiemateriaal
 4. Terug naar Sanitair
 5. Terug naar Wasmachines
 6. Terug naar Slangen

Slangen

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Kleur

  Materiaal

  Diepte (cm)

  Verkocht door

  Kleurfamilie

  Prijs (€)

  tot

  Merken

  Flexibel

  Waterbestendigheid
  i

  Bevestiging/aanbreng methode

  Binnen/buitengebruik
  i

  Type buis of goot

43 producten
Sorteren op:
i

Nedco - Aanvoerslang PVC 3,5 meter, 20-60 Bar

Nedco - Aanvoerslang PVC 3,5 meter, 20-60 Bar

Thuisbezorgd

23,

25
Wirquin flexibele slang verbinding Ø40mm grijs

Wirquin flexibele slang verbinding Ø40mm grijs

Thuisbezorgd / Ophalen

20% KEUZEKORTING

20,

99

16,

79

 1. 1
 2. 2

Wasmachineslang kopen bij Praxis

Heel vervelend als je opeens geconfronteerd wordt met een lekkage bij de wasmachine. Je hoeft niet meteen een monteur te bellen. Kijk eerst eens of de wasmachineslang wel goed is aangesloten. Check of er geen knik in de slang zit en of de sluitringen nog intact zijn. Als de wasmachine lekt tijdens het vullen, tijdens het pompen of bij het centrifugeren, dan zou de toevoerslang wel eens beschadigd kunnen zijn. Je kunt hem met de wasmachineslang van Praxis eenvoudig zelf vervangen.

Verstopping oplossen wasmachineslang

Een wasmachineslang wordt gebruikt om een wasmachine van water te bedienen. De slang bevindt zich tussen de wasmachinekraan en de wasmachine. Een wasmachineslang kan verstopt raken door verschillende oorzaken. Zeepresten, stofdeeltjes als pluisjes of draadjes kunnen zich vooral in het geknikte gedeelte van de slang ophopen. Een verstopping kun je oplossen met azijn. Laat de wasmachine met een kopje azijn zonder wasgoed draaien op een kort wasprogramma. Herhaal dit als het niet bij de eerste keer geholpen heeft. Als de wasmachine stinkt, kun je een kort wasprogramma met soda draaien. Ook zonder wasgoed uiteraard. Als de toevoerslang beschadigd is, kun je deze eenvoudig vervangen voor een nieuwe slang. Bij Praxis koop je zeer voordelige toevoerslangen voor de wasmachine.

Wasmachineslang vervangen

Draai de kraan eerst helemaal dicht als je de slang gaat vervangen. Haal voor de veiligheid de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. De aansluiting van de aanvoerleiding bevindt aan de achterkant van de wasmachine. Draai de oude slang er af en sluit de nieuwe er op aan. Haal de oude slang van de kraan. Nu kun je de nieuwe slang aansluiten. Dit is een goed moment om eventueel een waterslot tussen de slang en de kraan te plaatsen. Een waterstop sluit de watertoevoer automatisch af bij een lekkage. Draai de kraan open en controleer of er geen water lekt. Als het wel lekt, zul je de slang opnieuw moeten aansluiten. De tweede slang is de afvoerslang die ervoor zorgt dat het water afgevoerd wordt. Klik hem in een steunbeugel op de muur aan de achterzijde van de wasmachine. De steunbeugel moet zich boven de afvoerbuis bevinden. De slang kan zo niet knikken en het water kan goed weglopen. Plaats de slang met bijbehorende dop in de afvoerbuis. Steek de stekker in het stopcontact en je kunt weer wassen.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten