Filteren

 • Merken
 • Prijs (€)
  tot
 • Bezorg- en ophaalopties
1 product


  Glassnijders kopen bij Praxis

  Om een glas netjes te snijden gebruik je een glassnijder. Of je nu een strook van het glas wilt snijden, of het mooi rond wilt uitsnijden, met een glassnijder gaat dat heel precies. De glassnijder is speciaal gereedschap om glas te snijden. Het heeft een stalen of hardmetalen wieltje in een houder. Een gewone glassnijder is relatief goedkoop in de aanschaf, maar er zijn ook prijzige glassnijders met een hoogwaardiger snijwieltje en/of inwendige koeling. Bij Praxis koop je een glassnijder van Baseline voor een ongelooflijk lage prijs en er zit ook nog eens 10 jaar garantie op!

  Gebruik glassnijder

  Glas snijden vereist wat oefening. Voor de beginner of hobbyklusser is een glasdikte van 6 mm waarschijnlijk ook wel het maximum. Om wat ervaring op te doen, zou je kunnen oefenen met een glasplaat van 3 mm. Gebruik een stevige, gladde, horizontale ondergrond. Teken matglas of sierglas af op de gladde kant. Houd de glassnijder vast tussen duim, wijsvinger en middelvinger en zorg ervoor dat het glas niet met de hand geraakt wordt. Leg bij het snijden een lat of liniaal tegen de aangegeven lijn. Kerf met het snijwiel van de glassnijder tegen de lat met één onafgebroken lijn over het glas. Kijk of de inkeping overal doorloopt en ga er nog eens met het snijwiel over op de plekken waar dat niet zo is. Leg de lat onder de inkerving en druk met de vingers links en rechts van de snede. Het glas moet nu makkelijk langs de inkerving breken, forceer het niet.

  Voordelig handgereedschap kopen bij Praxis

  De voordelige glassnijder van Baseline is een van de producten die Praxis tegen scherpe prijzen inkoopt aan daarom zeer voordelig kan aanbieden. Naast glassnijders hebben we ook verfkrabbers en breekmessen in ons assortiment. Kom eens langs in de winkel van Praxis of bekijk ons uitgebreide assortiment op de website van Praxis.nl.