Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Elektrisch gereedschap
 4. Terug naar Soldeerbouten

Soldeerbouten

Filteren


Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Bezorg- en ophaalopties

  Kortingsacties

  Minimale beoordeling

  Vermogen (W)

100 producten
Sorteren op:
i

Welco soldeerbout 80W

Welco soldeerbout 80W

Thuisbezorgd / Ophalen

19,

99

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 5

Een soldeerbout gebruik je voor verschillende klussen. Je kunt er printplaten mee bouwen en elektrische apparatuur mee repareren. Solderen is ook vaak een onderdeel van het maken van sieraden. Ook komt het bij sommige kluswerkzaamheden aan leidingen, de fiets of motor wel eens voor dat er een soldeerbout aan te pas komt. Bij de Praxis kun je kiezen uit gassoldeerbouten, elektrische soldeerbouten en alle toebehoren voor het solderen. Er zijn verschillende technieken voor solderen. De juiste techniek hangt af van het doel van de verbinding en daarnaast natuurlijk van het materiaal dat je ervoor wilt gebruiken.

Wat is solderen en hoe werkt het

Het woord solderen is afgeleid van het Latijnse solidare, wat vastmaken betekent. Hier betreft het een techniek waarmee je verschillende delen metalen aan elkaar vast maakt met een metaallegering, ook wel soldeer genoemd. Voor het soldeer wordt (meestal) soldeertin gebruikt. Met de soldeerbout verwarm je soldeertin tot het vloeibaar wordt. Dit maakt het mogelijk materialen aan elkaar vast te solderen. Je kunt soldeertin bij Praxis verkrijgen in de vorm van soldeerstaven, soldeerfittingen, soldeerdraad, soldeerpasta en soldeervloeistof. Soldeertin is geschikt voor het solderen van ijzer, koper, messing en blik. Welke soldeersoort je gebruikt, hangt af van de toepassing. Op de website van Praxis vind je diverse soldeeraccessoires en lees je bij de productbeschrijving voor welke toepassing de diverse soorten soldeertin geschikt zijn. Soldeertin kun je ook weer verwijderen met behulp van een soldeerstation met een soldeer- en desoldeerfunctie.

Elektrische soldeerbout, gassoldeerbout en soldeerpistool

Het voordeel van een elektrische soldeerbout is dat je er de temperatuur mee kunt regelen. Er zijn echter ook simpele elektrische soldeerbouten zonder temperatuurregeling. Deze zijn vooral geschikt voor het lichte werk zoals het solderen van onderdelen op printplaten. Solderen met een temperatuur boven 450 graden (hardsolderen) wordt veel gedaan bij het repareren van framewerk (fietsen), leidingwerk, sieraden en dergelijke. Een gassoldeerbout heeft een ingebouwd gasreservoir. Ze worden gevuld met gaspatronen en zijn geschikt om bijvoorbeeld soldeerwerkzaamheden te verrichten aan zink, koper, RvS en lood. Het voordeel is dat ze snoerloos zijn. Het nadeel is dat ze op ongunstige momenten leeg kunnen raken. Een soldeerpistool is een soldeerbout met een soldeerpunt in de vorm van een metalen lus. Met een druk op de knop vindt in de soldeerpunt een ontlading plaats die een felle, korte hittestoot geeft. Bij Praxis kun je ook een complete soldeerset kopen voor al je soldeerklussen.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten