Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Elektrisch gereedschap
 4. Terug naar Accessoires
 5. Terug naar Schuurpapiersets

Schuurpapiersets

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Materiaal van doeloppervlak

  Merken

  Vorm

  Droog/nat schuren

  Kortingsacties

  Verkocht door

  Prijs (€)

  tot
205 producten
Sorteren op:
i

Wolfcraft hechtschuurschijf K120 225mm – 5 stuks

Wolfcraft hechtschuurschijf K120 225mm – 5 stuks

Thuisbezorgd / Ophalen

10,

49

per stuk(s) 2,10

Baseline schuurpapierpack mouse 20stuks

Baseline schuurpapierpack mouse 20stuks

Thuisbezorgd / Ophalen

Vaste lage prijs

11,

99

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 9

Hoe werkt een elektrische schuurmachine?

Een elektrische schuurmachine zorgt er door middel van wrijving voor dat hout glad wordt of in een vorm wordt geslepen. Voor het optimale resultaat zijn een aantal factoren nodig; een schuurmachine, schuurpapier, snelheid en wrijving. Elk van deze factoren is even belangrijk voor het bereiken van het juiste resultaat. De schuurmachine zorgt voor de snelle beweging en het schuurpapier voor de wrijving. Door de juiste combinatie van snelheid en structuur wordt het hout glad en kunnen randen worden afgerond. De keuze van het juiste schuurpapier is hierbij erg belangrijk.

De verschillende soorten schuurpapiersets

Niet op elke schuurmachine kan hetzelfde schuurpapier worden bevestigd. Deze machines hebben elk en eigen vorm en formaat waarmee je rekening dient te houden. Op een schuurmachine met een punt kun je geen rechthoekig papier bevestigen en andersom. In het schuurpapier zelf zitten gaten die precies passen in de machine waarvoor deze zijn gemaakt. Het eenvoudigst is om uit te zoeken welk merk en type de machine is, en hier jouw schuurpapier op uitzoeken. Stel je machine is van het merk Sency's, dan kun je hier het beste schuurpapiersets bij zoeken van het zelfde merk. Op de verpakking of in de omschrijving op de website kun je dan terug vinden voor welk type de desbetreffende set geschikt is. Daarnaast kun je kijken of je een grove of een fijne korrel nodig hebt. Voor ruw hout is het vaak het best om te beginnen met een grove korrel en vervolgens nog een keer met een fijne korrel opnieuw te schuren.

Hoe gebruik ik schuurpapiersets voor mijn klus?

Hout is een materiaal dat zich eenvoudig door middel van schuren laat bewerken. Voor de bewerking van hout kun je zowel voor een fijne als een grove korrel kiezen. Wanneer hout al bijna glad is kies je voor een fijne korrel en wanneer het hout nog erg ruw is of geslepen moet worden kies je eerder voor een grove korrel. Een hele grove korrel zorgt voor sneller resultaat en een hele fijne zorgt juist weer voor precisie. Wanneer je nog niet zeker weet welk schuurpapier het best geschikt is kun je twee stukjes van de gekozen houtsoort afzagen en deze bewerken met twee soorten schuurpapier. Nu kun je de stukjes vergelijken en kiezen voor het gewenste resultaat. 

Als je bijvoorbeeld een plantenbak gaat maken van ruw hout, is het belangrijk om het hout eerst op te schuren voordat je deze gaat gebruiken. Een stappenplan voor het opschuren van een plantenbak kun je vinden op de volgende website: [link naar stappenplan]. Het is aan te raden om te beginnen met een grove korrel en vervolgens steeds fijner schuurpapier te gebruiken voor een glad resultaat.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten