• 0
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Hout
 4. Terug naar Spaanplaten

Spaanplaten

Filteren

Sorteren op:

  Kortingsacties

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Afwerking

  Bezorg- en ophaalopties

  Binnen/buitengebruik
  i

  Brandvertragend

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Flexibel

  Hoogte (cm)

  Kleurfamilie

  Materiaal

  Prijs per m²

  Toepassing

  Vochtwerend

  Waterbestendigheid
  i

  Kleur

  Ruimte binnen

  Serie
  i

  Type materiaal

4 producten
Sorteren op:

Sencys spaanplaat 125x250x1,2cm

Sencys spaanplaat 125x250x1,2cm

Spaanplaten

27,

99

per m² 8,97

Sencys spaanplaat 250x125x0,8cm

Sencys spaanplaat 250x125x0,8cm

Spaanplaten

Vaste lage prijs

19,

99

per ㎡ 6,40


Spaanplaten kopen bij Praxis

Heb je voor je klus spaanplaat nodig, dan kun je bij Praxis voordelig terecht voor spaanplaat in verschillende afmetingen en diktes. Spaanplaat kun je gebruiken om mee te knutselen. Ze zijn geschikt als onderdeel van een kast of ander meubelstuk. Spaanplaat doet het ook goed als dak- of wandplaat. Koop nu bij Praxis je voordelige MDF en OSB spaanplaten.

Waaruit bestaat spaanplaat?

Spaanplaat bestaat uit kleine stukjes houtspaanders en een organisch bindmiddel. Grondstoffen als stro en vlasscherven kunnen ook in spaanplaat verwerkt worden. Voor de houtspaanders wordt bijvoorbeeld het afvalhout uit een zaagfabriek gebruikt of ze worden vermalen uit boomtakken. De houtspaanders worden gemengd met een kunstharslijm en onder hoge druk tot een plaat geperst. Ze kunnen op verschillende manieren gefabriceerd worden, dat hangt vooral af van de houtsoort die ervoor wordt gebruikt, het bindmiddel en de lijmsoort. Spaanplaat is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De kwaliteit van spaanplaat wordt voornamelijk bepaald door de grootte en de hoeveelheid per kubieke meter van de houtspaanders. De spaanplaten van Praxis hebben een uitstekende prijs kwaliteitverhouding. Je kunt ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Spaanplaat krimpt of rekt niet en is makkelijk te bewerken, zowel met de hand als machinaal. Het laat zich gemakkelijk lijmen, verven, lakken en beitsen.

MDF en OSB spaanplaten van Praxis

MDF is de afkorting voor medium density fireboard. Het bestaat uit onder druk gelijmde houtvezels. MDF spaanplaten kun je zonder veel moeite op maat zagen en bewerken. Deze soort wordt veel gebruikt voor woninginrichting, zoals voor het maken van meubels en woonaccessoires. Je kunt deze spaanplaten ook prima verven of afwerken met fineer. OBS heeft een grovere structuur. OBS is de afkorting voor oriented strand board. OBS spaanplaat wordt veel gebruikt als ondervloer. Bij Praxis zijn beide soorten spaanplaat verkrijgbaar. Je kunt ze op vele manieren toepassen. Heb je vragen over onze spaanplaten? Vraag het onze medewerkers in de Praxis bouwmarkt, zij geven je graag advies. Je kunt nu ook heel gemakkelijk online om advies vragen en je spaanplaten direct bestellen.