Tegels snijden

Ga je zelf tegelen? Dan moet je tegels snijden om goed uit te komen aan de zijkant en onderkant. Of om leidingen te omzeilen. 

Wij leggen je uit hoe je tegels snijdt met een tegelsnijder én haakse slijper. 

Bekijk alle tegelsnijders

Bekijk alle haakse slijpers


Hoe snij ik tegels?

In deze video laten we je zien hoe je tegels snijdt. We beginnen met het aftekenen van de tegels. Hierna stellen we de tegelsnijder in. Vervolgens snijden en breken we de tegels. Als laatste komt het uitslijpen van hoeken met een haakse slijper.

Waarmee snij je tegels?


Tegels snijden met een tegelsnijder

Er zijn twee soorten tegelsnijders: handmatig en elektrisch.

  • Een handmatige tegelsnijder maakt met het rollend mes een krasje in de tegel. Vervolgens kun je met de hendel de tegel gemakkelijk breken. 

  • Een elektrische tegelsnijder zet niet alleen een krasje op de tegel, maar snijdt deze ook gelijk door met een ronddraaiende zaag. Een elektrische tegelsnijder kan handig zijn voor een klus waarbij veel tegels worden gesneden. 

Bekijk alle tegelsnijders


Tegels snijden met een haakse slijper

Een haakse slijper wordt ook wel slijptol of slijpmachine genoemd. Een haakse slijper is vooral handig bij het maken van kleine aanpassingen, zoals een hoekje van een tegel afhalen. 

Let erop dat de doorslijpschijf geschikt is voor het type tegel dat je wilt snijden. Dit is afhankelijk van het materiaal en de dikte van de tegel.

Bekijk alle haakse slijpers