Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN

Tegelen

Hulp per Klus

Ga je binnenkort aan de slag met het tegelen van je badkamer, woonkamer, terras of toilet? Wij geven je passend advies voor iedere tegelklus.

Ga je binnenkort aan de slag met het tegelen van je badkamer, woonkamer, terras of toilet? Wij geven je passend advies voor iedere tegelklus.

Ga snel naar

Bekijk de populairste tegel categorieën

vloertegel

ons assortiment

Vloertegels

wandtegel proj page

ons assortiment

Wandtegels

mozaik tegel

ons assortiment

Mozaïek tegels

plaktegel

ons assortiment

Plaktegels

listello

ons assortiment

Listello's & sierplinten

tegelgereedschap

ons assortiment

Tegelgereedschap

voegmiddelen

ons assortiment

Voegmiddelen

vloertegels leggen

Wij helpen je met je keuze

Ga je aan de slag met het tegelen van je vloer, badkamer of keuken, maar weet je niet welke tegels je moet kopen? Op deze pagina vertellen we je welke soorten tegels we verkopen en waar je op moet letten bij het kopen van tegels.

Bekijk het productadvies

Tegelen: de voorbereiding

Tegelplan maken

Maak altijd een tegelplan voor je begint met tegels zetten. Een tegelplan is een schets van de ruimte met daarin de tegels getekend. Zo bepaal je vooraf hoe je de tegels wilt zetten. Zorg ervoor dat je de tegels zo intekent, dat je aan de randen minimaal 1/3e tegel overhoud.

 

Ondergrond voorbereiden

Maak de ondergrond schoon. Verwijder al het loszittende steen, verf of behang. Zorg er ook voor dat de ondergrond vlak is. Is dat nog niet het geval? Dan moet je eerst je muur stucen of vloer egaliseren. Is de ondergrond vlak en schoon? Breng dan een primer aan. Let er op dat de primer geschikt is voor het type ondergrond dat je hebt. De primer zorgt voor een betere hechtlaag voor de tegellijm en biedt bescherming tegen vocht.

Volgorde tegels zetten

Begin altijd met het tegelen van de wand als je zowel de vloer als de wand gaat tegelen. Zo voorkom je dat er lijm- of voegmiddel op de vloertegels komt.

Handig gereedschap

Voor het zetten of leggen van tegels heb je tegelgereedschap nodig. Bekijk ons beste tegelgereedschap of het hele assortiment.

Bekijk al het tegelgereedschap

Handige services voor je tegelklus

gereedschap huren

Gereedschap huren

Vind je het zonde om voor één keer tegelen allerlei gereedschap te kopen? Huur dan gereedschap via onze verhuurservice van Boels. Reserveer je gereedschap makkelijk online en haal het op in de winkel.

Huur gereedschap
kluscontainer huren

Kluscontainer huren

Ga je met een grote tegelklus aan de slag? Huur dan een kluscontainer, dan kun je al het afval makkelijk kwijt.

montage service laminaat

Laat het maken

Kan je hulp gebruiken bij het plaatsen van tegels? Of wil je een andere klus in je huis laten uitvoeren? Laat het maken door één van onze vakmensen voor een vaste prijs.

Onze beste tegels

Weet jij al welke tegels je wilt kopen? Kies een van onze beste tegels of bekijk het hele assortiment.

Tegelkruisjes of leveling systeem?

Als je een wand gaat tegelen, wil je natuurlijk dat de tegels mooi strak op dezelfde hoogte komen te hangen. Er zijn twee methoden om dit te doen. Je kunt tegelkruisjes gebruiken of leveling systeem. Welke manier je gebruikt, hangt af van het soort en formaat tegels. 

 

Tegelkruisjes

Ga je kleine tegels leggen zoals mexicaanse of metrotegels? Dan zijn tegelkruisjes het handigst om te gebruiken. Deze plaats je in tussen de tegels om ze op hun plek te houden totdat de lijm is uitgehard. Daarna kun je ze weer verwijderen.

Bekijk alle tegelkruisjes

Leveling systeem

Gebruik je tegels die groter zijn dan 30 x 30 cm? Dan is een leveling systeem handiger. Je maakt dan gebruik van clips en wigs tussen de tegels om ze op hun plek te houden. In het stappenplan wand tegelen leggen we uit hoe je een leveling systeem gebruikt.

Bekijk alle leveling systeem artikelen

Populaire vloer- en wandtegels

Vloertegel 60x60cm

Vloertegels 60x60cm

Witte vloertegel

Witte vloertegels

Zwarte vloertegel

Zwarte vloertegels

Wandtegel 30x60cm

Wandtegels 30x60 cm

witte wandtegel

Witte wandtegels

Vloertegels leggen

Heb je een betonnen vloer en zou je die graag willen betegelen? Zorg dan eerst voor een goede voorbereiding. Een vlakke ondergrond voor het tegelen van een vloer is van groot belang. Kleine oneffenheden kun je opvangen met tegellijm, maar grote kuilen of hobbels moet je eerst egaliseren. Benieuwd naar hoe je dit aanpakt? Ga dan aan de slag met dit stappenplan!

Lees dit stappenplan
Vloertegels leggen

Tegelen in de tuin

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten