• NaN

Kit verwijderen

Is jouw siliconenkit toe aan vervanging? Dan moet je eerst de oude kit verwijderen. Wij geven tips over hoe je dit het beste kunt doen. En welke producten je hiervoor kunt gebruiken.

Ga je aan de slag met nieuwe kit? Bekijk dan ons stappenplan afkitten met siliconenkit.

Kit verwijderen met kit verwijderaar

De makkelijkste manier om kit te verwijderen is met een kit verwijderaar. Binnen een paar minuten kun je de oude kit weghalen van verschillende ondergronden, zoals glas, tegels, hout en kunststof. Dit is hoe het werkt.

 


Snijd eerst een groot deel van de kit weg met een mesje. Probeer zo dicht mogelijk langs het oppervlak te snijden.


De kitresten die overblijven smeer je met een kwastje in met een kit verwijderaar.

Laat de kit verwijderaar 10 tot 15 minuten intrekken. Hoe lang dit moet verschilt per product. Bekijk de verpakking en houd deze tijd aan.

Na de aangegeven tijd kun je de week geworden resten makkelijk verwijderen met een spatel. Gaat dit nog niet makkelijk? Verleng dan de inwerktijd.Aan de slag met nieuwe kit

Heb je de oude kit verwijderd? Dan is het tijd om nieuwe kit aan te brengen! Ga je aan de slag met siliconenkit? Bekijk dan hier de video of ons stappenplan afkitten met siliconenkit. Gebruik je acrylaatkit? Dan kun je hier ons stappenplan acrylaatkit aanbrengen bekijken.

 


Wanneer verwijder je oude kit?

Je verwijdert oude kit wanneer er schimmel rondom de kitrand ontstaat. Vaak kleurt de kit zwart of laat het los. Dan is het aan vervanging toe.

Hoe verwijder ik kit uit kleding?

Kit verwijderen uit kleding kan soms een lastig klusje zijn. Maar met deze tips maken we je het een stuk makkelijker! Wrijf eerst over de plek met een beetje spiritus en een stuk keukenpapier. Dep vervolgens met een beetje aceton op de vlek. De kit zal dan vanzelf oplossen. Lukt dit niet helemaal? Probeer dan de kit heel voorzichtig te verwijderen met een mesje en een harde spons.

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten