Wandrek met zwevende planken

  • Kosten
    €54.78
  • stappen
    5

Stap 1

In dit maakrecept laten we stap voor stap zien hoe je zelf een wandrek maakt met ‘zwevende planken’. En het leuke van deze Maak Het Zelf: je kunt hem helemaal naar jouw smaak customizen. Zaag de latten en planken op maat. In de video worden de volgende afmetingen gebruikt: - 2 lange latten van 180 bij 6 cm - 10 korte latten van 44 bij 6 cm - 3 planken van 57 bij 10 cm Gebruik hiervoor hout naar keuze, in de video wordt gebruik gemaakt van MDF. Bij de meeste Praxis vestigingen is het mogelijk om het hout voor te laten zagen. Informeer bij jouw Praxis of het mogelijk is om hiervoor een afspraak te maken. Verder heb je nodig: - houten deuvels - houtlijm - verf - 6 vleeshaken - 3 fietsbanden Gereedschap: - boormachine - tape - verfroller - schaar - potlood - rolmaat - hamer - gaatjesmaker

Stap 2

Begin met het aftekenen van de lange latten. De eerste korte lat komt 15 cm vanaf de onderkant. De lat zelf is 6 centimeter. Tussen de korte latten hou je steeds 10 cm ruimte, dus de onderkant van de tweede lat komt op (15 + 6 + 10 cm =) 31 cm vanaf de onderkant. Enzovoorts.

Stap 3

Boor aan beide kopse kanten van de korte latten een gat met dezelfde diameter als de deuvels. Doe dit precies in het midden. Je bepaalt het midden door een kruis te tekenen. Om er voor te zorgen dat je niet te diep boort, kun je met een stukje tape de boor afplakken. Vul de gaten in de korte latten met een beetje houtlijm en deuveltjes.

Stap 4

Bevestig nu de 10 korte latten op één van de lange latten. Vul de gaten in de andere lange lat met lijm en deuveltjes en bevestig deze op de 10 korte latten. Schilder het rekje en de planken in een kleur naar wens. Voor een optimaal resultaat zet je het wandrek eerst in de grondverf.

Stap 5

Knip per fietsband twee stukken van 80 cm. Maak vervolgens aan beide kanten een gaatje, zodat je de banden met een vishaak aan het rekje kunt hangen.