Verwarmingsbuizen isoleren: Zo breng je buisisolatie aan | Stappenplan

In dit stappenplan laten we de verwarming isolatie stap voor stap zien. Hoewel het nooit te laat is om te beginnen, is het verstandig om vóór het winterseizoen te isoleren om warmteverlies te voorkomen. Volg de onderstaande stappen!

  • tijd
    1 Uur
  • Kosten
    €0.63
  • stappen
    3

Stap 1 l Buizen meten

Voordat je begint aan de klus, bepaal hoeveel buisisolatie je nodig hebt door de buizen te meten. Meet hierbij ook de diameter van de verwarmingsbuizen.

Stap 2 l Buisisolatie plaatsen

Nadat het benodigde stuk buisisolatie is gemeten, snijd het af met het breekmes. Scheur bij de naad de verwarmingsbuis isolatie over de hele lengte open. Dan kan je het stuk om de verwarmingsbuis heen doen. 

Het is mogelijk om tape te gebruiken bij de isolatie van verwarmingsbuizen, mocht de verwarmingsbuis geen zelf plakkende folie hebben.

Stap 3 l Hoek- en T-stukken maken

Bij grote bochten kun je de isolatie buis er zo overheen schuiven, maar bij scherpere bochten snijd je eerst een aantal 'partjes' uit het stuk buisisolatie met hoeken van 45 graden.

Nu kun je, nadat je de naad hebt opengescheurd, de buisisolatie om de bocht heen zetten. De buisisolatie kan ook geplakt worden met tape mocht de verwarmingsbuis geen zelf plakkende folie hebben.

Om een T-stuk te maken snijd je een V-vorm met hoeken van 45 graden uit de radiator isolatie. Van het aansluitende stuk snijd je het uiteinde af zodat deze een punt vormt met hoeken van 45 graden.

De twee delen passen nu perfect in elkaar om een T te vormen.

 

 

Verwarmingsbuizen isoleren? Zo doe je dat!

dit heb je nodig

1
Buisisolatie 15mm
0,63
Vaste lage prijs
Sustainability long long text <a href="#" target="_blank">out link</a>
Buy
bestel in een keer voor €
0,63
koop alle materialen