Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

 • Inloggen
 • NaN

Tegels voegen

Zelf tegels voegen? Wij leggen je uit hoe je makkelijk je wand- of vloertegels voegt na het tegelen. Let erop dat de lijm volledig is uitgehard voor je gaat voegen. Raadpleeg de verpakking van het product voor de droogtijd. Heb je zowel de wand als de vloer betegeld? Voeg dan eerst de wand zodat je op de tegels nog kunt lopen.

 • Kosten
  €33.98
 • Totaal aantal stappen
  5
 • Moeilijkheid
  2/5

Stap 1 | leveling systeem / tegelkruisjes verwijderen

Sla met een rubber hamer het voetje van het leveling systeem uit de voeg. Sla op de zijkant zodat het voetje uit de voeg wordt geslagen. Gebruik voor de vloer ook de rubber hamer, of schop ze eruit met de voet. De restanten van de clips blijven onder de tegel zitten. Dit is niet erg.

Heb je tegelkruisjes gebruikt? Dan verwijder je deze nu. De kruisjes die in de hoeken zitten zijn verdiept geplaatst. Hier komt voegsel overheen.

Stap 2 | Schoonmaken van de ruimte

Veeg de clips weg van de betegelde ruimte. Zorg ervoor dat de voegen vrij zijn zodat er voldoende voegmiddel in kan. Inspecteer de voegen of ze schoon zijn. Haal eventueel afgebroken clips weg met de nijptang of een afbreekmes. Zitten er lijmresten in de voeg? Schraap ook deze weg met het afbreekmes. Maak het geheel schoon met een natte spons.

Stap 3 | Voegmiddel aanmaken

Let bij de aankoop van voegmiddel op een bijpassende kleur die goed past bij de tegels, of bij het hoekprofiel dat je gebruikt. Controleer de verpakking voor het aanmaken van het voegmiddel. Dit verschilt per product. Bij zwart voegsel kan het zijn dat het na aanmaak wit uitslaat door de kalk in het water. Hiervoor kun je het beste osmose water of mineraalwater gebruiken.

Voor de mengverhouding raadpleeg je de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng het voegmiddel en laat dit twee tot drie minuten staan. Meng vervolgens het nog één keer goed door met de troffel. De mengsel is nu klaar voor gebruik.

Maak je mixer altijd direct schoon, anders krijg je het er niet meer vanaf.

Stap 4 | Voegmiddel aanbrengen

Werk van onder naar boven en werk met de smalle zijde van de voegspaan. Druk het voegsel goed aan zodat er geen luchtbellen onder het voegsel ontstaan. Met de smalle zijde komt er ook minimaal voegsel op de tegels. Werk op hoog tempo vanwege de droogtijd. Maak de eerste wand direct schoon na het voegen. Gebruik een natte spons en maak diagonale bewegingen zodat het voegsel de voeg wordt ingeveegd. Druk niet te hard, anders kan het voegmiddel eruit gedrukt worden.

Stap 5 | Overtollig voegmiddel verwijderen

Maak na het voegen van een wand deze meteen schoon omdat het voegmiddel anders uithard en komt het er lastig vanaf. Ga met een spons met water diagonaal over de want heen. Zo veeg je het voegmiddel tussen de tegels. Laat het geheel vervolgens drogen.

Controleer voordat je gaat kitten de droogtijd van het voegmiddel. Dit verschilt per product. Schraap ook de inwendige hoeken schoon met een afbreekmes.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten