Hou je terras of bestrating jarenlang onkruidvrij

  • stappen
    12

Stap 1

Met Beamix Dansand Hard houd je je terras of bestrating jarenlang onkruidvrij. Dit product is zowel geschikt voor beton als natuursteen en zal leiden tot sterke, harde en elastische voegen.

Stap 2

Voorbereiden: Verzamel de benodigde gereedschappen: - Schop - Hark - Rei - Zachte bezem - Rubbere hamer - Waterslang met vernevelaar - Handschoenen - Handveger - Blik - Plamuurmes Voor een perfect resultaat kun je een trilplaat gebruiken, maar voor kleine stukken voldoet een rubberen hamer ook.

Stap 3

Zorg voor een stabiele ondergrond die waterdoorlatend is. Bij oude bestrating moeten de stenen verwijderd worden. Ook is het zeer belangrijk dat je wortelresten verwijderd om onkruid te voorkomen. Gebruik hiervoor je hark, schop en rei. Daarna moet je de ondergrond aanvullen en daarna stevig aan trillen.

Stap 4

Leg de nieuwe bestrating op gewenste voegbreedte. Tik deze iets aan met je rubberen hamer.

Stap 5

Verwerken: Strooi Beamix Dansand Hard over bestrating en veeg het in de lengte richting en diagonaal in de voegen.

Stap 6

Sla dit stevig aan met een plank en een rubberen hamer. Voor een perfect resultaat kun je gebruik maken van een trilplaat.

Stap 7

Controleer of de voegen voldoende verdicht zijn door middel van een plamuurmes. Dit doe je door te kijken of je plamuurmes zonder te veel kracht maar een paar mm naar beneden kan duwen. Vul de voegen aan op basis van je controle indien nodig en gebruik je zachte bezem om de voegen verder in te vullen.

Stap 8

Benevel de voeg met een benevelaar. Gebruik hiervoor geen gieter.

Stap 9

Controleer op verschillende plaatsen of gehele voeg vochtig is.

Stap 10

Afwerken: Na drie dagen controleer je of de voeg hard is en of er voldoende Beamix Dansand Hard is aangebracht. Indien nodig kun je dit nog bijvullen met Beamix Dansand Hard. Doe dit dan op dezelfde manier: bijvullen, invegen, controleren, benevelen en opnieuw controleren.

Stap 11

Reinig je gereedschap met water.

Stap 12

Nog vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met onze helpdesk (040 2597 900). Of kijk op onze website: http://www.weberbeamix-dhz.nl/