Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

 • Inloggen
 • NaN

Ombouw maken voor gas BBQ

Voor de echte grillmasters onder ons. Maak van je gasbarbecue een ware buitenkeuken met behulp van dit stappenplan!

 • tijd
  1 Dag
 • Kosten
  €330.44
 • stappen
  13
 • klusniveau
  3/5

Stap 1

Bekijk hier de twee zaaglijsten en bouwtekeningen. Voor deze ombouw maken wij gebruik van de Landmann gasbarbecue 12739. Hou rekening met met afmetingen als je een ander gasbarbecue gebruikt.

Stap 2

Linkerframe Start met de linkerframe. Gebruik hiervoor één balk van A, C en E. Zaag een schijf van 2cm (van 68x68mm) en gebruik dit als boormal.
Leg de boormal op 16,1cm van het uiteinde (van balk A). Boor vervolgens twee gaten voor (zie foto 2). Plaats balk C ook 16,1cm van het uiteinde en bevestig de twee balken met twee schroeven aan elkaar vast. Verricht dezelfde stappen bij balken E en C.

Stap 3

Rechterframe Ga nu verder met de rechterframe. Gebruik hiervoor één balk van A, E en G. Zaag een schijf van 2cm (van 38x68mm) en gebruik dit als boormal. Leg de boormal op 12cm van het uiteinde (van balk A). Boor vervolgens de gaten voor (zie foto 3). Plaats balk G 12,2cm van het uiteinde en bevestig de twee balken met twee schroeven aan elkaar vast. Verricht dezelfde stappen bij onderdeel E en G. Nu heb je de binnenste delen van beide frames gebouwd.

Stap 4

Uiteinde frames Voor het eindende van beide frames, verricht je deze stap twee keer. Gebruik twee keer balk A en één keer balk B. Leg de boormal (van stap 2) op 16,1cm van het uiteinde (van balk A). Boor vervolgens de twee gaten voor. Plaats balk B ook 16,1cm van het uiteinde en bevestig de twee onderdelen met twee schroeven aan elkaar vast. Doet dit twee keer. Nu heb je de vier hoofddelen van de frames. Plaats de barbecue op de twee binnenste frames en controleer of de barbecue waterpas staat.

Stap 5

Gasleiding Voor de gasleiding van de barbecue moet er in de rechterpaal aan de voorkant van de barbecue een gat worden gemaakt. Markeer waar het gat moet komen en gebruik een gatenboor om een gat te maken. Gebruik vervolgens een decoupeerzaag om een opening te maken voor de gasleiding.

Stap 6

Bovenkant Frames De buitenste delen van het frame krijgen een verbindende balk aan de bovenkant. Maak hier twee dichte vierkanten van zoals op de foto's. Gebruik weer de mal om de schroeven te plaatsen.

Stap 7

Frames afronden Om de frames af te ronden, plaats je vier keer balk A op de frames van stap 4. Bevestig vervolgens de binnenste frames aan het totaal. Bekijk de foto’s hieronder voor een beter beeld.

Stap 8

Frames voorbereiden Om de frames te bekleden, moet je eerst latjes plaatsen. Gebruik per frame 4 balkjes F. Bevestig deze balken aan de achterkant en uiteinde van de frames (zowel boven als beneden). Laat voldoende ruimte over voor de planken (zie foto 2). Doe dit voor beide frames.

Stap 9

Frames bekleden Gebruik nu per frame 10 planken (Z) om de frames te bekleden. Plaats de planken (Z) aan de zijkant en plaats uitvulplaatjes ertussen van 3mm. Als alle planken goed liggen, dan bevestig je die met een tacker (of schroeven). Herhaal deze stap ook voor de achterzijde. Doe dit voor beide frames.

Stap 10

Bodem plaatsen De basis van de frame is nu klaar. Plaats vervolgens de bodem erin. Gebruik hiervoor 5 planken (X) per frame. Leg de planken naast elkaar en plaats de uitvulplaatjes ertussen. Bevestig ook deze weer met de tacker (of schroeven).

Stap 11

Deze stap is optioneel In het rechterkastje zal de gastank komen te staan. Het linkerkastje kan gebruikt worden voor andere barbecue-gereedschap. Zaag twee balken van 53cm en plaats deze aan de zijkanten van het linkerkastje. Plaats vervolgens 5 blanken van 48cm om een extra legplank te creëren.

Stap 12

Deuren Nu zijn de deuren aan de beurt. Leg vijf planken (Y) naast elkaar. Plaats vervolgens twee balken I op de planken. Bevestig vervolgens de onderdelen aan elkaar met een tacker of schroeven (foto 2). Om de deur aan het kastje te bevestigen plaats je de deur er in en vul je de deur aan alle kanten uit zodat deze er recht in komt te hangen. Vervolgens kunnen de scharnieren op het meubel worden vast geschroefd. Markeer bij beide kastjes waar de scharnier geplaatst moet worden. Boor de gaten voor en zet de scharnieren vast.

Stap 13

Kasten verbinden Plaatst als laatst vier balken om de twee kasten aan elkaar te verbinden. Gebruik voor de voorkant balk H en D. Balk D bevestig je aan de onderkant en balk H aan de bovenkant. Bevestig aan de achterkant op de zelfde wijze balk H en J. Plaats twee tegels naar keuze op beide kasten. Heb je nog vragen over de ombouw? Stel dan je vragen hieronder. Succes met maken!

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten