Loungebank en tafel met pallets maken

  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1

Maak je tuin gezellig met een eigen gemaakte loungeset! Bouw een eigen loungebank en tafel van pallets met dit stappenplan en nodig vrienden uit voor een gezellige zomeravond! In het totaal heb je minimaal 12 pallets nodig. Dit kunnen ook gebruikte pallets zijn. Vooral voor de pallets die toch alleen als verhoging gebruikt worden maakt dit vrijwel niet uit. Je kunt de loungebank natuurlijk zo breed maken als je zelf wilt. Wil je een bredere bank of een langere tafel heb je dus meer pallets nodig! Begin met het ontwerp van jouw tuintafel. Maak met een koevoet/breekijzer de planken van een pallet los. Vul hiermee de gaten van een ander pallet op zodat je een vol oppervlak verkrijgt.

Stap 2

Schroef deze planken vast en vul alle lege ruimtes op. Om je tafel hoger te maken, kan je het pallet zonder planken vastmaken aan de volle pallet. Gebruik middelgrote schroeven, niet te kort, niet te lang, zo blijven de schroeven onzichtbaar en blijf je er niet aan vasthaken.

Stap 3

Schuur het oppervlak van jouw tafel en breng een laag vernis of beits aan, voor een mooi effen oppervlak.

Stap 4

Voor de bank stapel je twee pallets op elkaar. Maak deze aan elkaar vast doormiddel van schroeven. Schroef nu een pallet verticaal vast over de lengte van de gestapelde pallets. Herhaal dit net zoveel als je banken wilt. De poten van het verticale pallet moeten weg van de bank wijzen. Drie pallets per bank, drie banken voor een hoeksalon. Dan zou je dus 9 pallets hiervoor nodig hebben. Inprincipe wil je de hoek aan beide kanten dichtmaken dus heb je voor deze bank een extra pallet nodig. Dat zijn dus 10 pallets. Als je ook twee pallets voor de tafel gebruikt heb je er dus 12 nodig. Indien je de tafel of het geheel nog hoger wilt of nog een extra bank wilt, hou hier dan rekening mee met het aanschaffen van de pallets.

Stap 5

Je kan de zichtbare delen van jouw loungebanken schuren en vernissen/beitsen zodat die mooier passen bij de tafel. Of je kunt ze natuurlijk ook ruw laten. Nu nog een paar kussens met trendy kleuren en je hebt een mooie loungeset! Praxis heeft een aanbod van kussens maar Ikea heeft een nog groter aanbod van tuinkussens. Voor tuinkussens kun je dus ook hierheen. Heb je nou geen zin of tijd om hier zelf voor aan de slag te gaan? Praxis heeft ook twee verschillende maten "Houten pallet loungeset voor buiten" inclusief kussens. Deze zijn te krijgen in drie verschillende kleuren namelijk: grijs, wijnrood en zand/wit. Deze zijn hier te bestellen: https://www.praxis.nl/search?text=pallet+loungeset. Geniet er van met het mooie weer!