Het storten van een fundering

  • stappen
    14

Stap 1

Voorbereiden: Verzamel het benodigde gereedschap: - Schop - Schroefmachine - Boormachine - Roerspindel - Speciekuip - Duimstok - Waterpas - Schuurbord - Lat

Stap 2

Kijk of je gegraven gat voor de fundering een minimale diepte heeft van 60 cm (dit is de vorstgrens).

Stap 3

Monteer de bekisting. Je kunt de houten bekisting op maat zagen en daarna aan elkaar schroeven. Het is belangrijk dat deze bekisting waterpas staat.

Stap 4

Om schoon te werken plaats je een zandbed en maak je met een schop de oppervlakte egaal. In dit voorbeeld gaan we een bekisting storten van 20 centimeter. Leg vervolgens plasticfolie in de bekisting om te voorkomen dat het water te snel uit het beton trekt.

Stap 5

Meng de specie aan de hand van de specificaties op de verpakking.

Stap 6

Verwerken: Stort direct het beton aan. Doe dit bij voorkeur met twee personen.

Stap 7

Verdeel de betonspecie over de gehele bekisting.

Stap 8

Plaats de wapening op het beton. De wapening plaats je op een derde van de fundering, in dit voorbeeld 7 cm. Druk deze met een trillende beweging aan met een schop.

Stap 9

Plaats voor het afwerken een dwarslat op de bekisting.

Stap 10

Stort hierna de bekisting vol met beton. Verdicht deze met behulp van een houten lat, door deze met een duwende beweging door het beton te bewegen.

Stap 11

Afwerken: Het beton kan nu dichtgeschuurd worden met behulp van een strijkbord.

Stap 12

Nadat de beton volledig is uitgehard kunt u de bekisting verwijderen. Dit kun je na enkele dagen doen afhankelijk van de temperatuur. Ook kun je de fundering dan lichtelijk belasten en beginnen met metselen.

Stap 13

Reinig je gereedschap grondig met water.

Stap 14

Nog vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met onze helpdesk (040 2597 900). Of kijk op onze website: http://www.weberbeamix-dhz.nl/